Προβάδισμα πρόκρισης η Σίτι | Τα highlights από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (video)

Στο γήπεδο, όπου πέρσι αποχαιρέτισε το Champions League, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε προβάδισμα για τον τελικό με το 1-1 κόντρα στην Ρεάλ.

Η εκδίκηση, λένε, ότι είναι ένα κρύο πιάτο. Το καλοκαίρι του 2014, ο Τιμπό Κουρτουά πήγε με την κοπέλα του Κέβιν Ντε Μπρόινε, η οποία τον εκδικήθηκε που τον είχε απατήσει δύο χρόνια νωρίτερα με την καλύτερη της φίλη.

 

Η ιστορία πήρε διαστάσεις, τους κυνηγά ακόμα, παρότι αμφότεροι προχώρησαν στις ζωές τους και έκαναν οικογένειες με άλλες γυναίκες.

Παρότι συμπαίκτες στην Εθνική Βελγίου, ποτέ δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις εκτός του επαγγελματικού, ο ένας δεν συμπάθησε ποτέ τον άλλον.

Τα έφερε έτσι η μοίρα που ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πήρε την εκδίκηση του για εκείνο το… κέρατο με μία γκολάρα που έτσουξε τον συμπατριώτη του.

Με ένα ξερό σουτ εκτός περιοχής στα μέσα του ημιχρόνου, ο Βέλγος σολίστας βοήθησε την Μάντσεστερ Σίτι να αποδράσει με το 1-1 από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και να βάλει την Ρεάλ Μαδρίτης στα σχοινιά ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού στο Etihad.

Προσαρμογές

Τώρα που το πράγμα έφτασε στο ύψιστο σημείο τακτικής, κάθε λεπτομέρεια έπαιζε τον ρόλο της. Ο Γκουαρντιόλα ας πούμε έβγαλε από την ναφθαλίνη τον ταχύτατο Κάιλ Γουόκερ για να τον ρίξει δεξιά πάνω στον Βινίσιους. Ο Αντσελότι εμφάνισε άμυνα με τον Ρούντιγκερ στο κέντρο της άμυνας και τον Καμαβινγκά σε ρόλο αριστερού μπακ για να δώσει ύψος, ταχύτητα και δύναμη απέναντι στο τέρας της φύσης που λέγεται Χάαλαντ.

Συνεχείς μικρές προσαρμογές που είχαν ως στόχο να ακυρώσουν τα όπλα του αντιπάλου, να μην τον κάνουν να αισθανθεί άνετα στο γήπεδο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι τόσο μεγάλη, τόσο ώριμη, τόσο συνειδητοποιημένη ομάδα που παίζει απενοχοποιημένα απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Κάνει κάθε φορά αυτό που πρέπει και όχι αυτό που πιθανώς να ευχαριστεί τον κόσμο της. Η «βασίλισσα» τελείωσε το πρώτο μέρος μόλις με τέσσερις επαφές στην αντίπαλη περιοχή, μία τελική και μόλις 32% κατοχής. Ε, και λοιπόν; Στην ανάπαυλα το σκορ έδειχνε 1-0!

Η Μάντσεστερ Σίτι ένιωθε άνετα στο γήπεδο, είχε τον έλεγχο, τα μέτρα, τις αποφάσεις με την μπάλα, αλλά στην πραγματικότητα κι αυτή χρειάστηκε να εκτελέσει από κάτω από κακές συνθήκες.

Οι δύο πρώτες απόπειρες (8’, 13’) από σουτ των Ντε Μπρόινε και Ρόδρι βρήκαν σε απόλυτη ετοιμότητα τον Κουρτουά, ενώ στις δύο φορές που ο Χάαλαντ βρέθηκε σε θέση βολής (15’, 16’) τελείωσε τις φάσεις αδύναμα, υπό πίεση και ακίνδυνα.

Από την στιγμή που οι μερένγκες έβγαλαν αβρόχοις ποσί το πρώτο άβολο τέταρτο, άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο, να παίζουν με περισσότερο θάρρος και ορμή. Από ένα κλέψιμο ψηλά του Βινίσιους (25’), ο Βραζιλιάνος έβγαλε παράλληλη σέντρα μισό γκολ για τον Μπενζεμά, όμως ο Ρουμπέν Ντίας με υπέροχο τάκλιν αυτοθυσίας πρόλαβε το 1-0.

Αυτό όμως έγινε λίγο αργότερα. Ο Καμαβινγκά με κούρσα 40 μέτρων έσπασε την πίεση, η μπάλα στρώθηκε στον Βινίσιους, ο οποίος ζύγισε το πόδι του και με βολέ λίγο έξω από την περιοχή έκανε τα δίχτυα του Έντερσον να τιναχτούν στην πρώτη τελική της Ρεάλ (36’, 1-0), με τον Βραζιλιάνο να φτάνει τα 23 γκολ (έχει και 21 ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις.

Βραχυκύκλωμα και.. λύτρωση

Αυτό το γκολ θαρρεί κανείς ότι κατέβασε τον αγγλικό διακόπτη. Βραχυκύκλωσε το αγγλικό λογισμικό. Η Ρεάλ Μαδρίτης σταμάτησε να απειλείται, έγινε αφεντικό της αναμέτρησης και άρχισε να ψάχνει το δεύτερο γκολ που θα της έδινε το απόλυτο πλεονέκτημα πρόκρισης.

Για να βρει κανείς καλή φάση των πολιτών θα πρέπει να πάει στο 55ο λεπτό, όταν ο Κουρτουά κέρδισε την πρώτη μάχη από τον Ντε Μπρόινε, όμως λίγο αργότερα ο συμπατριώτης του πήρε το αίμα του πίσω. Με βολίδα από τα 30 μέτρα έκανε το 1-1 (67’) σε μία φάση του ματς, που η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έμοιαζε να ψάχνει πατήματα και σανίδα σωτηρίας.

Το γκολ αυτό λειτούργησε σαν… ηρεμιστικό. Ο ρυθμός έσβησε, οι φοβίες πολλαπλασιάστηκαν, οι δύο ομάδες σαν να συνθηκολόγησαν άτυπα με αυτό το 1-1. Ο Έντερσον με ωραία εκτίναξη έβγαλε μία διαγώνια κεφαλιά του Μπενζεμά (78’), μετά από εκτέλεση φάουλ στην πρώτη μεγάλη στιγμή μετά το γκολ, ενώ στο 90ό ο Έντερσον απέκρουσε εντυπωσιακά μακρινό σουτ του Τσουαμενί, ο οποίος πήγε στο τέλος να γίνει ήρωας από το πουθενά.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Κρόος (84’ Τσουαμενί), Μόντριτς (87’ Νάτσο), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (81’ Μάρκο Ασένσιο), Βινίσιους, Μπενζεμά.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρουμπέν Ντίας, Ακάνζι, Ρόδρι, Γκιντογάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Ντε Μπρόινε, Χάαλαντ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις