Απάντησε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ο Μπέος: Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν απαιτείται

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε ο Αχιλλέας Μπέος.

Αναλυτικά:

“Δεν επιθυμώ να εμπλακώ σε μία αντιπαράθεση, και μάλιστα δημόσια, με το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), ωστόσο εκ των πραγμάτων υποχρεώνομαι να απαντήσω μετά την συντεχνιακής, και σίγουρα όχι επιστημονικής, αντίληψης παρέμβασή της για την υπεράσπιση της πολλαπλά εκτεθειμένης Πρωτοδίκη του Βόλου, για την καταφανώς άδικη και εμπαθή απόφαση που εξέδωσε σε βάρος μου.

Μια παρέμβαση που δυστυχώς είναι άστοχη, δεν αφορά την ουσία και σε κάθε περίπτωση αφαιρεί και ουδόλως προσθέτει στο σεβασμό που η ΕΔΕ απαιτεί. Όπως είχα επισημάνει και στη δήλωσή μου, ο σεβασμός κερδίζεται, δεν απαιτείται.

Πριν από λίγο καιρό ο ίδιος ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος είχε σε δηλώσεις του αποφανθεί ότι η Δικαιοσύνη νοσεί. Και την αίσθηση αυτή έρχεται να ενισχύσει η Ένωση Δικαστών που στην ανακοίνωσή της με τρόπο απαξιωτικό κάνει λόγο για «κριτική με όρους γηπεδικούς, που αποτελεί στοιχείο παρακμής» την ίδια ώρα που εκείνη αναφέρεται σε νικητές και ηττημένους από μια δίκη!

Αν και οι σοφοί της ΕΔΕ μου καταλογίζουν άγνοια περί των αρχών του Κράτους Δικαίου, εμένα που επίορκοι συνάδελφοί τους για χρόνια με διέσυραν, με προφυλάκισαν και παραλίγο να με καταστρέψουν κοινωνικά, ηθικά και βιολογικά με κατασκευασμένες, όπως πανηγυρικά αποδείχθηκε, κατηγορίες, θα εξακολουθώ να ερωτώ αν σε μια ποινική δίκη υπάρχουν νικητές και ηττημένοι ή κατηγορούμενοι η αθωότητα των οποίων τεκμαίρεται, μέχρι η απόφαση να τελεσιδικήσει. Αν κατέβουν από την έδρα της αυθεντίας τους και το επιθυμούν ας μου απαντήσουν…

Γιατί εγώ, με τους ποδοσφαιρικούς μου όρους, νικητές και ηττημένους γνωρίζω στα γήπεδα, στους στίβους στις διάφορες αρένες, στα τερεν και τα ταπί και όχι στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπου έχω την αφέλεια να πιστεύω ότι οι Δικαστές απονέμουν Δικαιοσύνη και δεν καταγάγουν θριάμβους και νίκες, δεν πανηγυρίζουν ήττες όσων από αυτούς κρίνονται!

Θα μπορούσα να καταγράψω ατέλειωτες υποθέσεις, αρχής γενομένης από την κα. Θάνου και τον κ. Παπαγγελόπουλο, για τις οποίες οι κύριοι και της κυρίες της ΕΔΕ και κάποιοι εκ των συναδέλφων τους μόνο περηφάνια δεν πρέπει να αισθάνονται. Δεν το κάνω και περιορίζομαι για μια ακόμη φορά να τους υπογραμμίσω το αυτονόητο: ότι δηλαδή ο σεβασμός κερδίζεται, δεν απαιτείται Ας τον κερδίσουν με τις αποφάσεις και την αντικειμενικότητά τους…

Είμαι βέβαιος ότι το περιεχόμενο αυτής της ανακοίνωσης δεν εκφράζει τους έντιμους Δικαστές και Εισαγγελείς, ανά την Επικράτεια, στους οποίους εμείς, οι πολίτες, έχουμε εναποθέσει της ελπίδες μας ώστε η Δικαιοσύνη να αποτελεί πραγματικό πυλώνα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας στην πατρίδα μας, με την απονομή Δικαίου σε όλους τους πολίτες”.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις