Κόντος: «Υποχρέωση η επιστροφή της Κέρκυρας στην Super League»

Η Κέρκυρα πανηγύρισε χτες την επιστροφή της έπειτα από έναν χρόνο στην Super League. O μέσος των Φαιάκων Αλέξανδρος Κόντος μίλησε στο SDNA για την επιτυχία αυτή, αλλά και για τους λόγους που οδήγησαν σ΄αυτή.

Η Κέρκυρα πανηγύρισε χτες την επιστροφή της στην Super League. Μετά από την επίτευξη του στόχου αυτού, μπορεί η ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

«Νομίζω ότι είναι πολύ εφικτός ο στόχος. Είναι καθαρά στα χέρια μας. Παίζουμε απέναντι σ΄έναν αξιόλογο, αλλά αδιάφορο αντίπαλο, οπότε με την ανάλογη σοβαρότητα και συγκέντρωση μπορούμε να πάρουμε τη νίκη, η οποία θα μας δώσει το πρωτάθλημα».

Το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα υποβιβάστηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους. Ωστόσο εσύ παρέμεινες. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να παραμείνεις;

«Καταρχήν είχα ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα. Μας έκανε μια πρόταση η ομάδα να μείνουμε και να την βοηθήσουμε να επιστρέψει κατηγορία. Από τη στιγμή που αισθάνομαι και εγώ πολύ όμορφα με την ομάδα, με την οποία και έχω δεθεί, ένιωσα την υποχρέωση να μείνω και να την βοηθήσω να επιστρέψει στην Super League».

Μετά από ποιό παιχνίδι πιστέψατε, ότι πλέον η άνοδος δεν μπορεί να χαθεί;

«Όπως έχω πει και παλιότερα, οι δύο εκτός έδρας νίκες σε Λάρισα και Ριζούπολη, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο».

Πόσο σημαντική είναι η συμβολή του Αλέκου Βοσνιάδη, αλλά και του προκατόχου του Άγγελου Διγκόζη στην επιτυχία αυτή;

«Σίγουρα έπαιξαν πολυ σημαντικό ρόλο και οι δύο. Ο Άγγελος Διγκόζης στην αρχή της χρονιάς, είχε να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση και με την διπλή προετοιμασία που χρειάστηκε να κάνει η ομάδα, αλλά κυρίως με το ψυχολογικό σοκ που είχε υποστεί η ομάδα από τον άδικο υποβιβασμό. Από εκεί και πέρα ο Αλέκος Βοσνιάδης με την εμπειρία του και το πολύ πετυχημένο βιογραφικό που έχει, έδωσε αυτό που χρειαζόταν στην ομάδα για να την ξαναφέρει στην Α΄Εθνική».

Η Κέρκυρα ηττήθηκε μόλις τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα, με την μια εξ αυτών στον δεύτερο γύρο.Πιστεύεις ότι αυτό, σε συνδυασμό με κάποιες νίκες που πετύχατε κόντρα σε Αναγέννηση Καρδίτσας και Παναιγιάλειο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επίτευξη του στόχου της ανόδου;

«Σίγουρα η ομάδα με τις προσθήκες που έκανε την χειμερινή περίοδο, δυνάμωσε ακόμα περισσότερο. Ο προπονητής είχε ακόμα περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στην διάθεση του, και με την σωστή δουλειά και διαχείριση ήρθαν τα κατάλληλα αποτελέσματα».

Με δεδομένο ότι πλέον η σεζόν φτάνει στο τέλος της, ποιοί θεωρείς ότι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην πετυχημένη αυτή πορεία της ομάδας;

«Νομίζω ότι είχαμε πολύ ποιοτικό ρόστερ και σε συνδυασμό με την παραμονή ενός μεγάλου μέρους του περυσινού κορμού, συν την διοικητική ηρεμία που είχε η ομάδα, ήταν οι τρεις βασικοί παράγοντες προκειμένου η ομάδα να τα καταφέρει».

Συγκρίνοντας το φετινό ρόστερ με αυτό του 2013-2014, ποιό πιστεύεις ότι είνα καλύτερο;

«Νομίζω ότι το φετινό ρόστερ είχε σίγουρα περισσότερες επιλογές, αλλά το ρόστερ του 2013 -2014 επειδή το πρωτάθλημα εκείνο της Football League ήταν καλύτερο από το φετινό, νομίζω ότι απέδωσε καλύτερο ποδόσφαιρο. Σίγουρα τα προβλήματα που υπήρχαν στην φετινή σεζόν από την αρχή είχαν σαν αποτέλεσμα, η ομάδα να μην παίξει καλό ποδόσφαιρο σύμφωνα με τις δυνατότητες της».

Βρίσκεσαι στην ομάδα τρία χρόνια. Θα συνεχίσεις και του χρόνου σ΄αυτή;

«Έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο. Υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές, οπότε αυτή την στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι άλλο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις