Η FIFA πληρώνει χρέη τριών ελληνικών ομάδων προς 50 ποδοσφαιριστές

Πενήντα παίκτες στην Ελλάδα βρίσκονται ανάμεσα στους συνολικά 225 που θα αποζημιωθούν στην τρίτη φάση του ταμείου της FIFA για ποδοσφαιριστές, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η διοικούσα επιτροπή της FIFA και FIFPRO.

Το ταμείο της FIFA για ποδοσφαιριστές (FIFA FFP) είναι το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας ορόσημο που επιτεύχθηκε μεταξύ της FIFA και της FIFPRO (Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) το 2020, η οποία παρέχει οικονομική υποστήριξη σε παίκτες που δεν έχουν πληρωθεί και δεν έχουν καμία πιθανότητα να λάβουν τους μισθούς που έχουν συμφωνηθεί με τους συλλόγους τους.

Από τους 50 αυτούς παίκτες στην Ελλάδα που έκαναν σχετικές αιτήσεις, σύμφωνα με τη FIFA, οι 22 είναι της Δόξας Δράμας και από 14 της Παναχαϊκής και του Ασπρόπυργου.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των 50 παικτών είναι ο δεύτερος υψηλότερος στη σχετική λίστα αποζημιώσεων της FIFA, μετά τους 61 της Πορτογαλίας, μεταξύ των οποίων είναι 19 από την CD Άβες και 18 από την Ουνιάο Μαδέιρα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ταμείου ανέρχεται σε 16 εκατομμύρια δολάρια και οποίος χωρίστηκε σε τέσσερις κύκλους αιτήσεων. Οι 225 εγκεκριμένες αιτήσεις αντιστοιχούν στην τρίτη φάση και καλύπτουν την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2021, για την οποία είχαν διατεθεί συνολικά 4 εκατ. δολάρια.

 

Οι τέσσερις κύκλοι αιτήσεων έχουν χωριστεί ως εξής:

1 Ιουλίου 2015 – 30 Ιουνίου 2020 :5 εκατομμύρια δολάρια

1 Ιουλίου 2020 – 31 Δεκεμβρίου 2020 :3 εκατομμύρια δολάρια

1 Ιανουαρίου 2021 – 31 Δεκεμβρίου 2021 :4 εκατομμύρια δολάρια

1 Ιανουαρίου 2022 – 31 Δεκεμβρίου 2022 :4 εκατομμύρια δολάρια

«Μέσα από την καρποφόρα συνεργασία μας με την FIFPRO, καταφέραμε να παρέχουμε ανακούφιση σε 1.370 παίκτες τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι ένα άλλο συγκεκριμένο παράδειγμα του πώς η FIFA και η FIFPRO στέκονται αλληλέγγυα με όσους το χρειάζονται περισσότερο μέσω ενός αποτελεσματικού μηχανισμού που βοηθά την ποδοσφαιρική κοινότητα στο σύνολό της», σχολίασε η διευθύντρια επαγγελματικών σχέσεων και ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA Ορνέλα Ντεζιρέ Μπελία.

«Δεδομένου ότι είναι βαθιά απογοητευτικό για τους παίκτες να μην λαμβάνουν τους μισθούς τους, είμαστε ικανοποιημένοι που το FIFA FFP τους παρέχει και πάλι ένα δίχτυ ασφαλείας για να διασφαλίσει ότι θα λάβουν μέρος των οφειλομένων τους. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν από το ταμείο έχουν αυξηθεί σημαντικά από τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο νομικός διευθυντής της FIFPRO Ρόι Φερμέερ.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις