Επέστρεψε απ’ την κόλαση, έριξε τον Ιωνικό και σώθηκε η Λαμία (vids)

Θρίλερ με happy end για τη Λαμία. Ο Ιωνικός προηγήθηκε 2-0, αλλά οι Φθιωτοί έκαναν come back στο β’ μέρος και έφυγαν με «χρυσό» 2-2 που τους κράτησε στην κατηγορία και έριξε τους Νικαιώτες.

Στο μυαλό των κόουτς:
Με 4-2-3-1 ο Ιωνικός, με τον Χουτεσιώτη να έχει μπροστά του τους Μύγα, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Βαλεριάνο. Κάνιας και Σάκιτς ήταν στα χαφ, με τους Μάσας και Ελευθεριάδη να είναι στα «φτερά» και τον Φαντιγκά να είναι πίσω από τον Μάντζη.

Με 4-4-2 η Λαμία. Ο Κοσέλεφ ήταν στο τέρμα, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος και Αμπάντα ήταν στην άμυνα. Σλίβκα και Μαρτίνεθ στα πλάγια της μεσαίας γραμμής, Στάνκο και Νούνιες στον άξονα, με τους Μεδίνα και Τσιλούλη να είναι στην κορυφή.

Το ματς
Ο Ιωνικός έπρεπε να επιτεθεί (με σύνεση) να επιτεθεί, να ψάξει το γκολ, δεν είχε άλλη επιλογή. Στη Λαμία έκανε και η ισοπαλία. Οι Φθιωτοί ήταν, πάντως, εκείνοι που είχαν την πρώτη τελική, με τον Νούνιες να πιάνει στο 3’ δυνατό σουτ που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης, μετά από κλέψιμο σε συνεργασία με τον Στάνκο σε προσπάθεια του Φαντιγκά. Στο 5’ ο Ιωνικός προσπάθησε να απειλήσει με τον Ελευθεριάδη να έχει ημιτελή προσπάθεια έπειτα από γύρισμα του Σάκιτς.

Η Λαμία ήταν εκείνη που είχε στα μέτρα της το ματς στο πρώτο μισό του α’ μέρους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και για κάποιο γκολ. Στο 16’ ο Μαρτίνεθ έπιασε δυνατό εκτός περιοχής σουτ, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Χουτεσιώτη που απέκρουσε με δυσκολία. Στο 28’ η Λαμία είχε πολύ καλή στιγμή, με τον Αμπάντα να κάνει πολύ καλή σέντρα για τον Μαρτίνεθ που έπιασε σουτ με τη μία, με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει. Ενδιάμεσα, ο Ιωνικός είχε εκτός περιοχής σουτ με τον Μύγα λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Στο 30’ άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα. Ο Βαλεριάνος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με το αριστερό, ο Ελευθεριάδη έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Κοσέλεφ.

 

Επτά λεπτά μετά, ο Κάνιας δοκίμασε το πόδι και έκανε άπιαστο σουτ, στέλνοντας την μπάλα δοκάρι και μέσα. Στο 45’ ο Μύγας έπιασε κεφαλιά από κοντά, αλλά δίχως καλή ισορροπία και Κοσέλεφ μπλόκαρε σχετικά άνετα. Η Λαμία κατάφερε να βρει ευκαιρία στο 45’+3’, αλλά όχι και γκολ. Ο Σιμόν έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, βάζοντας τρομερή καμπύλη και η μπάλα προσέκρουσε στη συμβολή των δοκών.

Ο Βόκολος έκανε δύο αλλαγές (Σαραμαντάς και Τόσιτς αντί Αμπάντα και Μαρτίνεθ) μετά την ανάπαυλα, αφού η Λαμία έπρεπε να αντιδράσει. Τα κατάφερε πολύ γρήγορα, βρίσκοντας γκολ στην πρώτη καλή στιγμή της στο β’ μέρος.

 

Ο Τσιλούλης γύρισε στο 53’ για τον Νούνιες που με κίνηση σέντερ φορ έφερε βόλτα τον Τσιγκρίνσκι και με χαμηλό σουτ νίκησε τον Χουτεσιώτη. Σε εκείνο το σημείο υπήρξαν άλλα δεδομένα, με τη Λαμία να αρχίζει να το πιστεύει και πάλι και τον Γρηγορίου να βγάζει εκτός τον Ελευθεριάδη βάζοντας τον Σόουζα, ώστε να γυρίσει το σύστημα σε 3-4-3.

Για να έρθει η απόλυτη ανατροπή στο 73′ με πανέμορφο γκολ από τον Τόσιτς, ο οποίος σκόραρε με απίθανη απευθείας εκτέλεση φάουλ!

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό (76′ Λοβέρα), Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά (70′ Γούλερι), Μασάς (70′ Σεμπά), Ελευθεριάδης (60′ Ούγκο Σόουζα), Μαντζής.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Σιμόν, Αμπάντα (46′ Σαραμαντάς, 84 λ.τρ Βασιλαντωνόπουλος), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Τσιλούλης (64′ Ρόμανιτς), Σλίβκα (75′ Σλίβκα), Στάνκο, Μαρτίνεθ (46′ Τόσιτς), Νούνιες, Μεντίνα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις