40ο Ράλι Κένταυρος: Η πρώτη μέρα και το σημερινό (14/5) μενού (pics)

Oι Αλέξανδρος Τσουλόφτας | Στέλιος Ηλία πραγματοποιούν ένα απροβλημάτιστο αγώνα και βρίσκονται στη πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του Ράλλυ Κενταυρος.

Το πλήρωμα με το VW Polo GTi R5, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των λοιπών R5 που είχαν αρχικά δηλώσει συμμετοχή, έχουν πετύχει τον καλύτερο χρόνο σε όλες τις ειδικές της ημέρας και θα εκκινήσουν αύριο με προβάδισμα μεγαλύτερο των 2 λεπτών από τον ανταγωνισμό.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι πρωτοπόροι της κλάσης C2, Γιώργος Περουλάκης – Λευτέρης Σαρρής με Mitsubishi Lancer Evo VIII

Οι τρίτοι γενικής, Δημήτρης Κτιστάκης – Μάνος Κτιστάκης, αποτελούν με το Peugeot 306, τον ταχύτερο δικίνητο συνδυασμό και βρίσκονται στη κορυφή της κατηγορίας F2.

Μάχη για την τέταρτη θέση, αναμένεται να δοθεί στα 27.3χλμ που υπολείπονται για το τέλος του αγώνα καθώς, μόλις 1 δευτερόλεπτο χωρίζει τους Γιώργο Γεροδήμο – Σωτήρη Γρηγορίου με το Opel Astra από το Mitsubishi Lancer EvoIX με πλήρωμα τους Γιώργο Αργυρίου – Δημήτρη Πάσχο, οι οποίοι προηγούνται στη ομάδα N.

Την πρώτη εξάδα ολοκληρώνουν οι Κώστας Κόρακας – Γιώργος Κότσαλης με Mitsubishi Lancer EvoIX, που καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση στη Ν.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα μακριά από το αγωνιστικό bucket, οι Δημήτρης Μίχος – Κωνσταντίνος Χειράκης παρά τα 13 χρόνια απουσίας, επιβεβαιώνουν τη ταχύτητα που τους διακρίνει και καταλαμβάνουν την πρώτη θέση της κλάσης C5, καθώς και την έβδομη θέση της γενικής κατάταξης.

Πίσω τους, ακολουθούν τα 2 Citroen DS3 R3T των Γιάννη Κωνσταντινίδη – Δημήτρη Κυπαρισσά και Τίτου Τιτάκη – Θοδωρή Μακράκη, οι οποίοι βρίσκονται στην όγδοη και ένατη θέση του αγώνα, αντίστοιχα.

Οι Θανάσης Στεργιάδης – Παναγιώτης Γαζγάζης με Peugeot 106 που βρίσκονται στη δεύτερη θέση της κλάσης C5, ολοκληρώνουν τη πρώτη δεκάδα του αγώνα.

Ο κυπελλούχος της κλάσης C6 το 2021, Γιάννης Κουτσοδήμος με συνοδηγό τον Σπύρο Βλάγκα στο κίτρινο Peugeot 106 έχουν προβάδισμα ασφαλείας από τον ανταγωνισμό στη κλάση C6, ενώ οι Ανδρέας Περάκης – Κώστας Κουρουγκιαούρης με Peugeot 206 προηγούνται στη κλάση C4.

Μερικές από τις σημαντικότερες εγκαταλείψεις της ημέρας, αποτελούν οι:

Κώστας Καρλιώτης – Βασίλης Ανάγνου Citroen Saxo – Σασμάν

Νίκος Κομνός – Άλκης Ρέντης Citroen Saxo – Έξοδος

Χρήστος Αυγερόπουλος – Στράτος Γιαβάσης Citroen Saxo – Ημιαξόνιο

Θάνος Μόσχος – Γιάννης Σαμαρτζής Renault Clio Maxi – Δυναμό.

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται αύριο στις 10:28 με τα πληρώματα να αγωνίζονται 2 φορές στη διαδρομή Μελισσάτικα των 13.66χλμ, με το δεύτερο πέρασμα που θα διεξαχθεί στις 12:36 να αποτελεί την #Powerstage του αγώνα

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις