7 ΠΑΕ εκτός χρηματοδότησης από το στοίχημα – “Μέσα” και ο πρωταθλητής Πανσερραϊκός

Μοιράσου το άρθρο

Ημέρα καταβολής του ποσού των 106 χιλιάδων ευρώ ήταν για 17 ΠΑΕ η Τετάρτη (17/05). Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι μοιράστηκαν τα χρήματα που αντιστοιχούν στη Super League 2 και ότι το ποσό για επτά ομάδες βρίσκεται σε αναστολή έως ότου ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις τους σε ΕΠΑΘΛΑ / Επιτροπή Δεοντολογίας / Αθλητικό Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FL News, πρόκειται για 2 ομάδες του Α’ ομίλου και 5 ομάδες του Β’ ομίλου. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση έχει «παγώσει» για τις ΠΑΕ Ο.Φ. Ιεράπετρας, Παναχαϊκή, Απόλλων Σμύρνης, Ηλιούπολη, Athens Kallithea, Πανσερραϊκό και Απόλλωνα Πόντου.

Για τις τρεις τελευταίες ομάδες η αναστολή οφείλεται σε πρόσφατους αγώνες, οι οποίοι δεν έχουν αξιολογηθεί. Αυτό σημαίνει, είτε ότι θα αρχειοθετηθούν, είτε ότι οι φάκελοι θα πάνε στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Για τις υπόλοιπες ΠΑΕ, αναμένεται διαλεύκανση από την τελευταία.

Το πρόβλημα, βέβαια, είναι μεγαλύτερο για τον ΟΦΙ και την Παναχαϊκή. Αμφότερες οι ΠΑΕ έχουν σε βάρος τους ενεργοποιήσεις αφαίρεσης βαθμών και οι Αχαιοί θα πρέπει να πληρώσουν εντός της προσεχούς εβδομάδας ένα ποσό της τάξης των 50 χιλιάδων ευρώ για ν’ αποφύγουν τις προβλεπόμενες ποινές (-3β.). Για την ομάδα της Πάτρας, άλλωστε, το FL News είχε ενημερώσει πρώτο ότι ήταν εκτός χρηματοδότησης.

Η ΓΓΑ νωρίτερα ανακοίνωσε το εξής: «Στα 2,5 εκατ. ευρώ είναι η αναλογία ενίσχυσης των ΠΑΕ της Super League 2 (από 106.000€ εκάστη), οι οποίες πληρούν τα κριτήρια χρηματοδότησης. Δηλαδή, διαθέτουν πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν εκκρεμεί στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας ή/και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ή/και στον Αθλητικό Εισαγγελέα αναφορά της Sportradar για «ύποπτο προς χειραγώγηση» αγώνα τους.

Εκ των 24 ΠΑΕ (εξαιρουμένων των τεσσάρων Β’ ομάδων των ΠΑΕ της SL1 και των Ηροδότου και Απόλλωνα Λάρισας) έλαβαν χρηματοδότηση 17 ΠΑΕ. Για τις υπόλοιπες επτά ΠΑΕ, τα χρήματα βρίσκονται σε αναστολή έως ότου να ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις τους.»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις