Ακόμη ένα “όχι” από Μπέο και Αστυνομία για παρουσία κόσμου στον Τελικό

Το μεσημέρι της Τετάρτης (17/5) πραγματοποιήθηκε στον Βόλο η σύσκεψη για τα μέτρα τάξεις του τελικού Κυπέλλου, ανάμεσα τους φιναλίστ (ΠΑΟΚ- ΑΕΚ) αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μεταξύ αυτών και την αστυνομία.

Σε αυτήν τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ αιτήθηκαν ο τελικός να διεξαχθεί με παρουσία κόσμου, έστω και σε περιορισμένο αριθμό, για να λάβουν την αρνητική απάντηση από την αστυνομία, και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο. Η αστυνομική διεύθυνση επέμεινε στο πλάνο των 20 ονομαστικών διαπιστεύσεων ανά φιναλίστ, για τις ανάγκες της διοίκησης και των στελεχών τους, ενώ απορρίφθηκε, τόσο από την αστυνομία, όσο και από την ΕΠΟ, η πιθανότητα της παρουσίας μαθητών στις εξέδρες.

Αυτό έγινε γιατί θεώρησαν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει η παρουσία των συνοδών, «κενό ασφαλείας» για τον τελικό. Την ίδια στάση διατήρησε και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που ήταν εξ αρχής αρνητικός στη πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού, έστω και με ελάχιστο κόσμο.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

“Σύσκεψη για τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet διεξήχθη σήμερα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Η σύσκεψη έγινε υπό την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της διοργανώτριας Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των δύο φιναλίστ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκαν τα εξής:

• Ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 με ώρα έναρξης 20:30 κεκλεισμένων των θυρών.

• Θα διατεθούν ονομαστικές προσκλήσεις ως εξής: 20 για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, 20 για το Διοικητικό Συμβούλιο της κάθε ομάδας και 50 για τους χορηγούς της Ομοσπονδίας.

• Η Ελληνική Αστυνομία απέρριψε το αίτημα της ΕΠΟ για χορήγηση ονομαστικών διαπιστεύσεων στους προέδρους και τους γενικούς γραμματείς των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.

• Η Αστυνομία ενημέρωσε ότι θα ζητήσει την έκδοση απόφασης απαγόρευσης οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων στην πόλη του Βόλου και την εγκατάσταση του Πανθεσσαλικού Σταδίου.”

Πηγή:thessprots

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις