«Ομάδα “ναυάγιο” ο Ολυμπιακός Βόλου»

Στο mailbox του goalpost.gr λάβαμε και δημοσιεύουμε επώνυμη επιστολή με θέμα τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η επιστολή υπογράφεται από τον Γιώργο Κουσιαρή, πρώην αρχισυντάκτη της αθλητικής στήλης του Ταχυδρόμου και Γενικού Γραμματέα του Ολυμπιακού Βόλου κατά τα έτη 2002-2005 και 2009-2012.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΟΜΑΔΑ «ΝΑΥΑΓΙΟ» Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

ΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

 

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Με την ιδιότητα του πρώην αρχισυντάκτη της Αθλητικής στήλης της εφημερίδας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» και ανταποκριτής των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» (20 χρόνια) «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και « ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ» καθώς και Γενικός Γραμματέας του Ολυμπιακού Β. τα έτη 2002-2005 και 2009-2012, έχω να επισημάνω τα παρακάτω σχετικά με τα δρώμενα στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό Βόλου.

Τα δύο (2) τελευταία χρόνια ζήσαμε δύο (2) υποβιβασμούς και την απαξίωση του ιστορικού αυτού συλλόγου από τον κόσμο του που βίωσε πίκρα και στεναχώρια από το κατάντημα της ποδοσφαιρικής ομάδας η οποία το 2010-2011 μεσουρανούσε στα γήπεδα της Ελλάδος και της Ευρώπης και σήμερα βρίσκεται απαξιωμένη και διαλυμένη στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής Κατηγορίας ΕΠΣ Θεσσαλίας. Οι ευθύνες για το κατάντημα της ποδοσφαιρικής ομάδας είναι πολλές και ο κόσμος γνωρίζει τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός έφτασε σε αυτή την κατάσταση. Έγιναν λάθη και ο σύλλογος οδηγήθηκε ποδοσφαιρικά σε αδιέξοδο. Παράγοντες να ασχοληθούν με τον Ολυμπιακό και να έχουν ποδοσφαιρική εμπειρία δεν υπήρξαν τα τελευταία χρόνια. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη που ανέλαβε το 2022 το ποδοσφαιρικό τμήμα μετά τον υποβιβασμό της ομάδας από την SUPER LEAGUE 2 δεν ήταν ικανή και έτοιμη να λειτουργήσει ποδοσφαιρικό τμήμα στην Γ’ Εθνική γιατί οι παράγοντες που εκλέχθηκαν στο Δ.Σ του Ερασιτέχνη το καλοκαίρι του 2021 δεν είχαν να διαχειριστούν ποδοσφαιρικό τμήμα στον σύλλογο και γι αυτό τον λόγο έθεσαν την υποψηφιότητά τους και εκλέχθηκαν.

Όταν πέρυσι το καλοκαίρι (2022) τους ήρθε η «καυτή πατάτα» του ποδοσφαίρου αναζήτησαν λύσεις διοικητικές και οικονομικές που μετά το φιάσκο Νταόπουλου δεν ήρθαν ποτέ. Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση του κ. Ν. Τσεκούρα προσπάθησε να ξεκινήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα προσλαμβάνοντας έναν αναγνωρισμένο προπονητή για την κατηγορία της Γ’ Εθνικής όπως ήταν ο κ. Σάκης Θεοδοσιάδης ο οποίος κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες να φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο χωρίς έμπειρους και αναγνωρισμένους ποδοσφαιριστές. Η διοίκηση Τσεκούρα λόγω έλλειψης χρημάτων αδράνησε και άφησε σε άλλους παράγοντες του ποδοσφαίρου (παλαίμαχοι κλπ) να κάνουν την επιλογή του έμψυχου δυναμικού που αποδείχτηκε πολύ κατώτερο των περιστάσεων για την φανέλα του Ολυμπιακού.

Όσο περνούσε ο καιρός και η συγκομιδή των βαθμών ήταν μικρή, ελπίζαμε τον Ιανουάριο του 2023 στην μεταγραφική περίοδο ο σύλλογος να πάρει 2-3 παίκτες που είχε ανάγκη στο ρόστερ και να προσπαθήσει να κρατηθεί στην Γ’ Εθνική. Αυτό δεν έγινε λόγω έλλειψης χρημάτων ενώ απεναντίας αποχώρισαν και 3-4 βασικοί ποδοσφαιριστές (Ψιάνος-Ντινιωτάκης-Λάμπος-Βρονταράς κλπ) με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η ομάδα και τον προπονητή κ. Θεοδοσιάδη να αποχωρεί αφήνοντας παράλληλα και υπονοούμενα για «πόλεμο» και ίντριγκες στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μετά τον κ. Θεοδοσιάδη την ομάδα την ανέλαβε ο κ. Σταματίου και οι ήττες διαδέχονταν η μία την άλλη όπου κάποια στιγμή αποχώρησε και αυτός και η ομάδα έμεινε ουραγός στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και τελείωσε το πρωτάθλημα αναγκαστικά με τον κ. Πετσιμέρη που ήταν βοηθός προπονητή και γυμναστής όλη την χρονιά.

Κατά την άποψή μου οι ποδοσφαιριστές στην πλειοψηφία τους (εκτός από μερικούς μικρούς σε ηλικία) είχαν πολύ κακή αγωνιστική παρουσία με αποκορύφωμα τον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΘ με τον Θησέα Αγριάς όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και έχασε το κύπελλο. Η απογοήτευση των φίλων του Ολυμπιακού ήταν εμφανής και στο τέλος του αγώνα ζητούσαν από τους ποδοσφαιριστές να βγάλουν την φανέλα και να φύγουν από την ομάδα (μόνο οι νεαροί Κωνσταντίνου και Παπαδήμος διασώθηκαν από το «ναυάγιο» του τελικού).

Με την ευκαιρία της ανάληψης καθηκόντων από 01/05/2023 στον σύνδεσμο επιχειρηματιών με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο θα ήθελα να επισημάνω στους επενδυτές ότι με «φθαρμένα υλικά» δεν μπορεί να χτιστεί το νέο οικοδόμημα. Ο νέος προπονητής κ. Αρσένος που προσλήφθηκε από τους επενδυτές θα πρέπει να φτιάξει ένα νέο αξιόπιστο σχήμα με νέα πρόσωπα που θα έχουν φιλοδοξίες για διάκριση γιατί μόνο έτσι η ομάδα θα ανέβει και πάλι ψηλά. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από γυρολόγους και μεροκαματιάρηδες που δεν τους ενδιαφέρει η διάκριση τους και η άνοδος της ομάδας παρά μόνο τα χρήματα που παίρνουν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, ενώ με την στάση τους αφήνουν υπονοούμενα ότι θα έχουν και λόγο στον σχεδιασμό της νέας ομάδας.

Αξιότιμε κ. Παπαδόπουλε σε λίγα χρόνια ο Ολυμπιακός Βόλου θα κλείσει 100 χρόνια  ζωής στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύουμε στα δικά σας χέρια και των ανθρώπων σας το ποδοσφαιρικό τμήμα να αποκτήσει την αίγλη του  στο Πανελλήνιο στερέωμα.

Επειδή είσαστε άπειροι παραγοντικά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας ώστε να αποφευχθούν όσο το δυνατόν τα λάθη στις επιλογές σας γιατί ο κόσμος του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού είναι σε μεγάλη απογοήτευση και τυχόν νέα σφάλματα θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς (προπονητές-γυμναστές) και τους ανθρώπους που έχουν γνώση επάνω στο ποδόσφαιρο (όχι ποδοσφαιριστές της απερχόμενης χρονιάς) και να είστε σίγουροι ότι μέσα από τα τυχόν λάθη και τον χρόνο θα βρείτε την «χρυσή τομή».

 

Γιώργος Κουσιαρής

(π. Αθλητικός Συντάκτης και π. Γενικός Γραμματέας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις