“Δρόσισε” το Πανθεσσαλικό, 1-1 με Τέτεκς

Δρόσισε το Πανθεσσαλικό με την φρεσκάδα που παρουσίασε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η Νίκη Βόλου, στην πρώτη φιλική αναμέτρηση που έλαβε χώρα στην έδρα των κυανολεύκων με αντίπαλο την σκοπιανή Τέτεκς. Το τελικό 1-1 αδικεί τη βολιώτικη ομάδα καθώς στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο θα μπορούσε να έχει πετύχει τουλάχιστον ακόμα ένα τέρμα σε μία από τις πολλές επικίνδυνες επισκέψεις μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Η νεανική βολιώτικη ομάδα άφησε υποσχέσεις για το μέλλον και με τρεις τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις μπορεί να αποτελέσει μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

4-2-3-1 για τη Νίκη του Φλουτ

vloet5
Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Βίλιαν Φλουτ τοποθετώντας τον Δημήτρη Ταΐρη κάτω από τα γκολπόστ, τον Νίκο Αργυρίου στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Γιώργο Μαχλελή στο δεξί, Ίβενς και Καρασαλίδης αποτέλεσαν τον κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στον άξονα μπροστά από την άμυνα Αναστασόπουλος «6άρι» και Κυζιρίδης «8αρι», τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Κορέτα και την αριστερή ο Μουζακίτης, στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιώρας, και πίσω του σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού ο Νίκος Γιαννιτσάνης.
Στο 34′ ο Σκούρτης πέρασε στη θέση του Τζιώρα παίρνοντας τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης.
Στο 2ο ημίχρονο ο Αργύρης πέρασε στη θέση του Αργυρίου με τον Καρασαλίδη να περνάει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Άγγελο Αργύρη να πλαισιώνει τον Ίβενς στο κέντρο της αμυντικής γραμμής.
Στην ανάπαυλα ο Αλέξανδρος Ταμπάκης αντικατέστησε τον Δημήτρη Ταΐρη κάτω από τα δοκάρια της εστίας των κυανολεύκων.
Στο 62′ ο Μπιτσάκος πέρασε στη θέση του Αναστασόπουλου παίρνοντας τη θέση του στον άξονα.
Στο 69′ ο Σταμπολζίεφ αντικατέστησε τον Κορέτα, με τον νεοεισερχόντα να καλύπτει την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και τον Μουζακίτη να μεταφέρεται στη δεξιά.
Στο 79′ ο Μέτσε πήρε τη θέση του Κυζιρίδη στον άξονα σε ρόλο αμυντικού χαφ.

Άνοιξε λογαριασμό ο Μουζακίτης
Ορεξάτη μπήκε η Νίκη στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 6ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία για γκολ όταν το σουτ του Κυζιρίδη από καλή θέση πέρασε άουτ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής τρία λεπτά αργότερα επιχείρησε νέο σουτ με τον τερματοφύλακα των Σκοπιανών να μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Στο 11ο λεπτό ήταν η σειρά του Κορέτα να δοκιμάσει το πόδι του, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Οι παίκτες της Νίκης συνέχισαν να απειλούν με σουτ έξω από την περιοχή και στο 16ο λεπτό ο Μουζακίτης λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ όταν ο κεραυνός που εξαπέλυσε έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε λίγο άουτ.
Ένα λεπτό αργότερα ο Κυζιρίδης πέρασε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας στον Κορέτα όμως ο Μανσέφσκι πρόλαβε τον δραστήριο μέσο της Νίκης, μπλοκάροντας την μπάλα.
Η πίεση της Νίκης απόδωσε καρπούς στο 20ο λεπτό όταν ο Γιαννιτσάνης βρέθηκε απέναντι από τον Σκοπιανό τερματοφύλακα με τον Μανσέφσκι να λέει «όχι» και τον Μουζακίτη να παίρνει το ριμπάουντ και με πλασέ να κάνει το Νίκη Βόλου – Τέτεκς Τέτοβου 1-0.

niki-teteks-goal
Η «Βολιώτες» συνέχισαν να δημιουργούν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα με τον Κυζιρίδη στο 24′ να επιχειρεί σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο αντίπαλος πορτιέρο.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με την Τέτεκς να απειλεί με ισοφάριση στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Τζέιμι από καλή θέση δεν βρήκε στόχο.

Έπεσαν οι στροφές, ήρθε η ισοφάριση
Στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο σχετικά γρήγορος ρυθμός του πρώτου σαρανταπεντάλεπτου, με τις ευκαιρίες για τις δύο ομάδες να είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Στη σημαντικότερες αυτών η Νίκη δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0 όταν ο Σκούρτης από δεξιά έβγαλε πάσα «πάρε-βάλε» στον Μουζακίτη όμως το σουτ στην κίνηση που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.

teteks-goal
Οι Σκοπιανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν με ωραίο διαγώνιο σουτ του Ριστόφσκι στο 74ο λεπτό, σκορ που ήταν και το τελικό της αναμέτρησης.

Νίκη Βόλου (Β. Φλουτ): Ταΐρης (46′ Ταμπάκης), Αργυρίου (46′ Αργύρης), Καρασαλίδης, Ίβενς, Κυζιρίδης (76′ Μέτσε), Μαχλελής, Τζιώρας (34′ Σκούρτης), Αναστασόπουλος (62′ Μπιτσάκος), Γιαννιτσάνης (62′ Κοτσαρίδης), Μουζακίτης, Κορέτα (69′ Σταμπολζίεφ)
Αναπληρωματικοί: Ταμπάκης, Σταμπολζίεφ, Μπιτσάκος, Αργύρης, Μέτσε, Σκούρτης, Κοτσαρίδης

Τέτεκς Τέτοβου (Ντ. Ιλιέφσκι): Μαντσέφσκι (65′ Σιλιανόφσκι) , Τοτσέφσκι, Ριστόφσκι, Μπλαζέφσκι, Κραλέφσκι(65′ Μπογκτάνοβιτς), Μισόφσκι, Νασέφσκι, Σιμιανόσκι(62′ Μάσιο – 75′ Ερμεντίν), Τζέιμι (65′ Τσβετανόφσκι), Μποσινόφσκι, Τζοβανόφσκι
Αναπληρωματικοί: Σιλιανόφσκι, Τζιορτζέφσκι, Μπογκτάνοβιτς, Ζεπσέσκι, Μάσιο, Ερμεντίν, Τσβετανόφσκι, Χριστόφ Σ., Χριστόφ Μ., Κριστέφσκι

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις