Κοντά σε μεγάλο deal ο Μαρινάκης στην Ιταλία – Ποια ομάδα θα είναι η νέα …Νότιγχαμ

Ο “καταδικασμένος ιδιοκτήτης” και η οικονομική ανάσα που μπορεί να προσφέρει ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού. Άλλωστε, στην Αγγλία θεωρείται ήδη απόλυτα επιτυχημένος μετά και την φετινή πορεία της ομάδας του.

Ολυμπιακός – Βαγγέλης Μαρινάκης: Συνεχίζουν οι φήμες από την Ιταλία για τον ισχυρό άνδρα των Ερυθρόλευκων ότι ετοιμάζεται να επενδύσει σε ομάδα του Καμπιονάτο, καθώς όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αυτό δεν αφορά την αγορά τού πλειοψηφικού πακέτου αλλά τη συμμετοχή με ένα ποσοστό 20-30%.

Πέρα από τη Ρόμα, που είχε γραφτεί πρόσφατα, το όνομα του Β. Μαρινάκη έχει εμπλακεί και με τις Σαμπντόρια, Τζένοα και Βερόνα, αν και μένει να δούμε αν όντως υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Γιαννούλα, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ το ποδόσφαιρο στην Ιταλία, προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήσιμες πληροφορίες.

“Brand name που ψάχνει επενδυτή η Σαμπντόρια – Να γλιτώσει τη διάλυση – Καταδικασμένος ο ιδιοκτήτης”

“Η Σαμπντόρια είναι ιστορικό brand name και ψάχνει επενδυτή για να γλιτώσει τη διάλυση. Αλλά με 20-30% ποσό δεν είναι αυτό που ψάχνουν, δηλαδή να έρθει κάποιος για να αναλάβει την ομάδα και να ξεχρεώσει. Βέβαια η διοικούσα επιτροπή της ομάδας αναφέρει ότι είναι κοντά στο να βρεθεί λύση”, ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και πρόσθεσε:

“Έχουν πολλά οικονομικά προβλήματα και ανοιχτό κύκλο χρεών. Ο νυν ιδιοκτήτης τής ομάδας είναι καταδικασμένος για υπεξαίρεση χρημάτων σε εταιρίες που δεν αφορούσαν τη Σαμπντόρια. Παρόλα αυτά χρειάζονται οικονομικό οξυγόνο”. 

“Δύσκολα για Τζένοα-Βερόνα – Στην Μόντσα συμπαίκτης – Ανέστησε τη Νότιγχαμ”

Με τις άλλες δύο ομάδες τι ισχύει;

“Η Τζένοα είναι σε ιδιοκτησία Αμερικανών, ανέβηκε φέτος στη Serie A, δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι από εκεί. Η Βερόνα παλεύει για να συνεχίσει την κατηγορία, είναι έναν βαθμό κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού τώρα, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει και εκεί κάτι”.

Υπάρχει άλλο κλαμπ που θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιες εξελίξεις;

“Στη Μόντσα θα μπορούσε να μπει, είναι ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι. Λόγω Μοντεστό θα μπορούσε να υπάρξει ως συμπαίκτης, δηλαδή σε ομάδα που έκανε πολύ καλή πορεία στην πρώτη της σεζόν στη Serie A και έχει σταθερή διοίκηση. Βέβαια δεν είναι brand name η Μόντσα, άλλο Σαμπντόρια, Τζένοα και Βερόνα, ομάδες με ιστορία και κόσμο δηλαδή, όπως το έκανε και στη Νότιγχαμ που την ανέστησε, κι άλλο η Μόντσα”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις