Διάταξη για τα χρέη των ΠΑΕ περιμένουν στον Ολυμπιακό Β.

Το θέμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ «καίει» πραγματικά τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου και επιθυμούν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες. Ωστόσο, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μετόχων για τη λύση και εκκαθάριση της ΠΑΕ. Με την υπάρχουσα νομοθεσία και το καταστατικό της ΠΑΕ το μητρικό…

..σωματείο με το 10% των μετοχών δεν μπορεί να προκαλέσει γενική συνέλευση μετόχων.
Το καταστατικό της ΠΑΕ στο άρθρο 14 ορίζει ότι μόνο η διοίκηση μπορεί να συγκαλέσει γενική συνέλευση μετόχων η οποία όμως δεν υπάρχει.
Το επόμενο βήμα, όπως είχε τονίσει πρόσφατα ο κ. Νίκος Τσεκούρας στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, είναι μόλις επικυρωθεί η βαθμολογία της Football League, να προχωρήσει ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου σε αίτηση στο πρωτοδικείο για την εκκαθάριση.
Αξίζει, επίσης, να θυμίσουμε, πως για το θέμα της εκκαθάρισης των ΠΑΕ, οι ομάδες που έχουν συμφέρον έχουν προτείνει ο νέος αθλητικός νόμος να προβλέπει ότι ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία, όταν παύει να έχει αθλητική δραστηριότητα, θα λύεται αυτόματα και η εκκαθάριση θα γίνεται από την γενική γραμματεία εμπορίου του υπουργείου ανάπτυξης με την επίβλεψη της ΕΕΑ.
Στον Ολυμπιακό, πάντως, περιμένουν να δουν τι θα ισχύσει και στις περιπτώσεις του ΟΦΗ και του Άρη, οι οποίοι κέρδισαν την άνοδο στη Football League χωρίς να έχουν κάνει εκκαθάριση. Ίσως ψηφιστεί κάποια διάταξη που να τους επιτρέπει να ανέβουν κατηγορία, δίχως να επωμιστούν τα χρέη του παρελθόντος, γεγονός που αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα ωφεληθούν κι άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα παλιά χρέη, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη και ο Εργοτέλης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις