H αίτηση αναψηλάφησης του Ηρακλή απορρίφθηκε επειδή δεν είχε υπογραφή δικηγόρου!

 

Ο Ηρακλής μετά την απόρριψη από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ της αίτησης αναψηλάφησης για την υπόθεση Μάρα βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση, αφού μέχρι την Πέμπτη πρέπει να πληρώσει στο Ρουμάνο ποδοσφαιριστή περίπου 200.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις κι άλλων πρώην ποδοσφαιριστών της ομάδας, οι οποίοι πατώντας στην απόφαση για το Μάρα, ενδέχεται να προσφύγουν στο αρμόδιο δικαστήριο απαιτώντας χρήματα.

Το σκεπτικό βάσει του οποίου η αίτηση αναψηλάφησης του Ηρακλή απορρίφθηκε, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Το σκεπτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, το οποίο κατά πλειοψηφία, 2-1, απέρριψε την αίτηση αναψηλάφησης που κατέθεσε ο Ηρακλής, επειδή αυτή (η αίτηση) έφερε την υπογραφή του προέδρου της ΠΑΕ, Ευ. Καρπούζη, που δεν φέρει την ιδιότητα του δικηγόρου και όχι από κάποιον πληρεξούσιο δικηγόρο, παρότι, όπως αναφέρεται στην εκδίκαση της υπόθεσης, ο Ηρακλής εκπροσωπήθηκε από τρεις δικηγόρους, μεταξύ των οποίων και ο Αλ. Κούγιας. Η πλειοψηφία επικαλέιται τον κώδικα ποινικής δικονομίας και σχετικές αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων.

Η αίτηση του Ηρακλή, απορρίφθηκε, επομένως, για έναν τυπικό λόγο, χωρίς το δικαστήριο να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Το μέλος του Διαιτητικό Δικαστηρίου που διαφώνησε υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι βάσει του κανονισμού λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου η αίτηση μπορεί φέρει την υπογραφή είτε του διάδικου, είτε του πληρεξούσιου δικηγόρου του και επομένως δεν θα έπρεπε ν’ απορριφθεί γι’ αυτόν το λόγο.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις