Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ με ρήτρα 60 εκατ. για Ολυμπιακό – “Σφήνα” από Ρόμα, Βαλένθια (video)

Η πρώτη πρόταση του νέου τεχνικού διευθυντή με παίκτη-έκπληξη. Πρόκειται για νεαρό χαφ που παρακολουθεί καιρό, τον ήθελε και στην Μπέτις πριν μερικούς μήνες και παρότι η περίπτωσή του είναι… πανάκριβη, αξίζει να την κυνηγήσουν στο Λιμάνι!

Ο Αντόνιο Κορδόν είναι το νέο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού και όλες οι μεταγραφικές κινήσεις αναμένεται να περάσουν από τα χέρια του, σε συνεργασία προφανώς και με τον προπονητή που ο ίδιος θα κληθεί να επιλέξει.

Τις τελευταίες μέρες ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής των Πειραιωτών φέρεται να έχει βάλει στο στόχαστρο τον ταλαντούχο Τζόνι Καρντόσο. Πρόκειται για αμυντικό χαφ 21 ετών, ο οποίος είναι έξι φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ και αγωνίζεται στην Ιντερνασιονάλ της Βραζιλίας (σ.σ. το πλήρες όνομά του είναι Ζοάο Λούκας “Τζόνι” Ντε Σόουζα Καρντόσο και έχει καταγωγή από τη Βραζιλία).

Ο Καρντόσο είναι προϊόν των Ακαδημιών της Ιντερνασιονάλ και δεν άργησε να ξεχωρίσει από νεαρή ηλικία, παίρνοντας “προαγωγή” για την πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2020. Τη φετινή σεζόν έχει ήδη καταγράψει 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει μάλιστα πετύχει δύο γκολ και συνολικά θεωρείται ένα από τα βασικά στελέχη του βραζιλιάνικου συλλόγου.

Η περίπτωση του νεαρού χαφ θεωρείται δύσκολη για τον Ολυμπιακό και οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο, μιάς και ο παίκτης ανανέωσε το συμβόλαιό του μόλις τον Φεβρουάριο του 2023. Η νέα συμφωνία του με την Ιντερνασιονάλ έχει ισχύ έως το 2026, συνεπώς θεωρείται δεδομένο ότι όποιος θέλει να αποκτήσει τον Καρντόσο θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μάλιστα, παρότι τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως η Ιντερνασιονάλ δεν είναι αρνητική να τον δώσει, θέλει όμως μίνιμουμ 6,5 εκατομμύρια ευρώ παρά τα 60 εκατομμύρια που υπάρχουν ως ρήτρα. Για τον παίκτη ενδιαφέρεται και η Μπέτις, καθώς ήταν τον Γενάρη στη μεταγραφική λίστα του Κορδόν και υπήρξαν συζητήσεις, ενώ την ίδια στιγμή φέρεται να έχουν κάνει μπάσιμο η Ρόμα και Βαλένθια.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσα είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν οι Ερυθρόλευκοι και πόσο θα κυνηγήσουν τη δύσκολη υπόθεση του Καρντόσο. Όπως και να έχει, η περίπτωση ενός παίκτη άγνωστου στο ευρύ κοινό αλλά πολλά υποσχόμενου είναι από αυτές που ιντριγκάρουν τους οπαδούς. Το μόνο που ελπίζουν οι Πειραιώτες είναι ότι ο νεαρός άσος θα αποδειχθεί ανώτερος του συμπατριώτη του, Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε, ο οποίος πέρασε από το Λιμάνι και… δεν ακούμπησε.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις