Επιστολή γονέων αθλητών της Αγίας Άννας προς την ΕΠΣΘ: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ» ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κ13 (2022-2023) ΤΗΣ ΕΠΣΘ

ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΕΠΣΘ)
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΟ, ΓΓΑ, ΜΜΕ

ΒΟΛΟΣ 31/05/2023

Αξιότιμοι,

Απευθυνόμαστε στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας (ΕΠΣΘ), ως διοργανώτρια των πρωταθλημάτων υποδομών, αρχικά για να επισημάνουμε πόσο χρήσιμη θεωρούμε για τα παιδιά μας, τη νεολαία ευρύτερα, την διεξαγωγή ποδοσφαιρικών διοργανώσεων που προάγουν τα ιδεώδη του Αθλητισμού.

Ειδικά όταν τα πρωταθλήματα, αφορούν αναπτυξιακές ηλικίες στις οποίες διαμορφώνονται και εμπειρικά αξίες και ηθικοί κώδικες που καθοδηγούν συμπεριφορές στην προεφηβική ηλικία.

Αφορμή για την ανακοίνωσή μας, αποτελούν τα όσα έχουν καταγραφεί στο πρωτάθλημα υποδομών Κ13 περιόδου 2022-2023, το οποίο όπως ξεκάθαρα ορίστηκε, έχει αναφερθεί σε ανακοίνωσή σας στις 02/05/2023, την οποία παραθέτουμε:

«ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Κ15, Κ14 & Κ13 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΩΣ 31/5 ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ 1/6. ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ15 ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ. ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Κ14 & Κ13 ΟΙ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ. ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ & ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΑΒΟΛΕΣ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ & ΤΗΝ ΩΡΑ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ.»

Από την συγκεκριμένη αναφορά σας, όπως και σε προηγούμενες, προσδιορίζετε χρονικά την λήξη του πρωταθλήματος 31/5 για να μην επηρεαστεί ο μαθησιακός βίος των αθλητών με τις εξετάσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αρχίζουν την 1η Ιουνίου 2023 αλλά και για να υπάρχει αξιοπιστία στη διοργάνωση και να μην φτάσουμε στο φαινόμενο να ολοκληρωθεί για όλες τις ομάδες το πρωτάθλημα σήμερα και να υπάρχει εκκρεμότητα με έναν εξ αναβολής αγώνα.

Άλλωστε, για να επισημανθεί η αξιοπιστία της διοργανώτριας αρχής, ορθά εφαρμόζετε την ίδια πρακτική μη πραγματοποίησης εξ αναβολής αγώνων, μετά την λήξη της περιόδου των διοργανώσεων και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα Α’ και Β’ ΕΠΣΘ.

Μπορεί να φανταστεί ο καθένας, πόσες σκέψεις μπορούν να δημιουργηθούν στους συμμετέχοντες σε ένα πρωτάθλημα, αν μια και μόνο ομάδα, για λόγους που δεν τεκμηριώνονται ή ελέγχονται επαρκώς, αναβάλει 4-5 αναμετρήσεις της και προσπαθήσει να τις μεταφέρει στο τελευταίο χρονικό τμήμα του πρωταθλήματος, όταν κρίνεται η τελική κατάταξη.

Πόσο μάλλον όταν, σε αντίθεση με τη δική σας ανακοίνωση, ο υπαίτιος της αναβολής, κερδίζει παιχνίδια στα χαρτιά άνευ αγώνα 3-0…

Χαρακτηριστική περίπτωση ο αγώνας ανάμεσα στον Ρήγα Φεραίο και την Αγία Παρασκευή, ο οποίος αναβλήθηκε (ήταν προγραμματισμένος στις 9 Απριλίου 2013) με αίτημα της Αγίας Παρασκευής.

Ακολούθησαν δύο προτάσεις του Ρήγα Φεραίου, σε διαφορετικά χρονικά σημεία για να διεξαχθεί ο αγώνας εντός της διάρκειας του πρωταθλήματος.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι αγώνες κατακυρώθηκαν σε βάρος των υπαίτιων ομάδων για την αναβολή όπως για παράδειγμα Αγία Παρασκευή – Αίας 3-0 α.α.(6η αγωνιστική 11-12/3/2023), Αγία Παρασκευή – Σαρακηνός 3-0 α.α. (11η αγωνιστική 6-7/5/2023)
Πέρασαν περίπου δύο μήνες από τότε, φτάσαμε στις 31/5/2023 στο τέλος του πρωταθλήματος, όπως το προσδιορίζετε, δηλαδή έληξε το πρωτάθλημα με την Αγία Άννα στην πρώτη θέση και ακόμη δεν έχετε ανακοινώσει το αποτέλεσμα που κρίθηκε στους αγωνιστικούς χώρους.

Η ομάδα μας Κ13 της Αγίας Άννας, δεν κέρδισε κανένα παιχνίδι στα χαρτιά.
Κάθε βαθμός κερδήθηκε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Ξαφνικά, κι ενώ η ομάδα Κ13 της Αγίας Άννας, εφαρμόζει πιστά την προκήρυξη του πρωταθλήματος και βρίσκεται σήμερα στην πρώτη θέση στην λήξη και της τελευταίας αγωνιστικής, η ΕΠΣΘ όρισε σε διάστημα 4 ημερών, από το Σάββατο 27/5/2023 μέχρι και την Τρίτη 30/5/2023 τρία εξ αναβολής παιχνίδια της Αγ. Παρασκευής, με αντιπάλους έως αδιάφορους πλέον, καθώς η βαθμολογική κατάταξη είχε διαμορφωθεί πριν την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ειλικρινά, δεν θα θέλαμε να είμαστε στην θέση νεαρών ποδοσφαιριστών και γονέων άλλων ομάδων, που βίωσαν αυτές τις πρωτοφανείς καταστάσεις, όπως και του Ρήγα Φεραίου, ο οποίος περιμένει από την Ένωση να κατακυρώσει τον εξ αναβολής αγώνα του με την Αγία Παρασκευή, σε βάρος της ΑΠ.

Καταλήγοντας, σας γνωρίζουμε πως αναμένουμε σήμερα, με τη λήξη του Πρωταθλήματος Κ13 όπως χρονικά την προσδιορίσατε, να οριστικοποιήσετε την τελική κατάταξη και βαθμολογία με πρώτη ομάδα την «ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ», αναγνωρίζοντάς την ως Πρωταθλήτρια Κ13 ΕΠΣΘ, περιόδου 2022-2023.

Άλλωστε, στη συνείδηση των φιλάθλων, στα γήπεδα όπου κερδίζονται οι αγώνες και στις καρδιές μας, η ομάδα Κ13 ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ είναι πρωταθλήτρια Κ13 της ΕΠΣΘ 2022-2023.
Οι βαθμολογίες και τα επιτεύγματα, δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση, ούτε φυσικά μεθόδευση την οποία, από όπου κι αν εκδηλωθεί, θα την αντιπαλέψουμε με κάθε νόμιμο μέσο για να διαφυλάξουμε την ηθική και τον αξιακό κώδικα του αθλητισμού.

Με εκτίμηση
Γονείς και κηδεμόνες της ομάδας Κ13 της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου «Αγία Άννα»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις