Αυτό είναι το σκάφος που βυθίστηκε στο λιμάνι του Βόλου (pics)

Με μιά καλοσχεδιασμένη επιχείρηση και την λήψη όλων των μέτρων προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος υπό την επίβλεψη της Λιμενικής Αρχής, ανελκύστηκε από τη λιμενική ζώνη Βόλου, στην ανατολική πλευρά της προβλήτας του Σιλό, μπροστά από το Τελωνείο και το NAOS bar-restaurant, το γιότ MISTRAL, το οποίο βυθίστηκε χθες το βραδάκι μερικά μέτρα μακρύτερα σε άλλα εξέδρα εντός του λιμένα Βόλου.

Για τις συνθήκες βύθισης του σκάφους, ενώ ήταν δεμένο στην προβλήτα, διενεργείται προανάκριη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με τον ορισμό πραγματογνώμονα, ο οποίος παρέστη και στην διαδικασία ανέλκυσης του σκάφους από τροχοφόρο γερανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γιοτ ιδιοκτησίας επιχειρηματία από τη Λάρισα, μέχρι χθες το μεσημέρι βρισκόταν στη στεριά, σε χώρο σκαφών στα Πευκάκια.

Από εκεί το απόγευμα ο ιδιοκτήτης του, έπλευσε με το σκάφος προς την εξέδρα μεταξύ τελωνείου και κεντρικής προβλήτα και το έδεσε στο σημείο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το σκάφος ενώ ήταν δεμένο, άρχισε να βάζει νερά και τελικά βυθίστηκε.

Σήμερα, με ειδικά μπαλόνια, ανέβηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και ρυμουλκήθηκε στο σημείο ανέλκυσης, με τη συνδρομή σκάφους και πληρώματος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Ηλιόπουλο.

Ακολούθησε η ανάπτυξη πλωτού φράγματος και στη συνέχεια δύτης έδεσε το σκάφος στο γερανό. Με κλιμακωτή ανέλκυση ώστε σταδιακά να γίνεται απορροή των υδάτων ή και απάντληση και με τη χρήση αντλιών, το σκάφος βγήκε από τη θάλασσα και ο γερανός το τοποθέτησε σε πλατφόρμα φορτηγού για τη μεταφορά του σε άλλο χώρο, όπου θα συνεχιστεί η διερεύνηση των συνθηκών βύθισης.

Την επιχείρηση ανέλκυσης επέβλεψε από θαλάσσης αρχικά και από τη στεριά στη συνέχεια, επικεφαλής κλιμακίου Λιμενικών, η Κεντρική Λιμενάρχης Βόλου, Πλοίαρχος κ. Βασιλική Κωνσταντά.

πηγή: myvolos.net

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις