Έτσι γλίτωσε, προσωρινά, τη φυλακή ο Καλαϊτζίδης

Στον προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, Δ. Καλαϊτζίδη, επιβλήθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο δωδεκάμηνη ποινή φυλάκισης, βάσει του του αθλητικού νόμου για πράξεις βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, όμως παρότι η ποινή για το εν λόγω αδίκημα δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα (“ιδιώνυμο αδίκημα”), αφέθηκε με απόφαση εισαγγελέα, περί αναστολής εκτέλεσης ποινής, ελεύθερος.

Ο δικηγόρος της Βέροιας, Γιώργος Μπιλέκας, μίλησε χθες σχετικά στο Metropolis 95.5 και είπε τα εξής: «Το δικαστήριο διήρκεσε 8 ώρες και εξετάστηκαν 8 μάρτυρες. Αντιλήφθηκε τα γεγονότα. Αποδείχτηκαν όλα με έγγραφα και καταθέσεις. Η ποινή είναι χωρίς αναστολή. Έτσι προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος.Προβλέπεται για εξαιρετικούς οικογενειακούς ή λόγους υγείας να ζητηθεί με αυτοτελή αίτηση από την Εισαγγελία η χορήγηση αναβολής εκτέλεσης της ποινής, η οποία είναι έως 6 μήνες. Το αίτημα έγινε αποδεκτό. Δεν έχει να κάνει με την ακροαματική διαδικασία. Είναι αυτοτελής και έγγραφη. Πρόκειται για μία ειδική διάταξη.

Ο κύριος Καλαϊτζίδης επικαλέστηκε οικογενειακούς, επαγγελματικούς και λόγους υγείας. Οι επαγγελματικοί έχουν να κάνουν με το ότι είναι προπονητής στον Απόλλωνα Πόντου και η ομάδα του βρίσκεται σε δύσκολη θέση και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Οι περιοριστικοί όροι τού απαγορεύουν την είσοδό του σε αθλητικούς χώρους όπου πραγματοποιούνται αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων».

«Ο νόμος λέει ότι το ανώτατο όριο είναι έξι μηνών και εξαντλήθηκε. Η αναβολή εκτέλεσης είναι έξι μήνες. Μετά θα πρέπει να εκτελεστεί η απόφαση. Είναι μία εξαιρετική διάταξη για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις τις οποίες επικαλέστηκε ο κύριος Καλαϊτζίδης και έγινε δεκτό το αίτημά του. Είναι πολύ σκληρό και αυστηρό το πλαίσιο νόμου. Δεν έχει διαβαθμίσεις και θα οδηγήσει σε αδιέξοδα στο μέλλον».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις