Φάτσης: «Άστοχα τα δημοσιεύματα, δεν υπήρξε απόρριψη»

Οι δηλώσεις του κ. Ξάνθη στο ραδιόφωνο του Blue Star έφεραν την τηλ. παρέμβαση του κ. Φάτση, ο οποίος ανέφερε τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Νίκη το τελευταίο χρονικό διάστημα και έδωσε το στίγμα της Γενικής Συνέλευσης, στις 15 Ιουνίου. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης χαρακτήρισε άστοχα τα δημοσιεύματα που ανέφεραν απόρριψη πρότασης και αποκάλυψε πως ο κ. Βούλγαρης είχε συνάντηση με ανθρώπους που θέλουν να συμπράξουν για την ομάδα και κατόπιν αυτής της συνάντησης αποφασίστηκε να μην είναι στα πλάνα της νέας σεζόν ο Θάνος Θεοδώρου, ο οποίος είχε ήδη παραιτηθεί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Φάτσης στο οπαδικό ραδιόφωνο της Νίκης και στον Γ. Μαστρογιάννη:

«Κατ’ αρχάς επιβεβαίωσε ο κ. Ξάνθης τα άστοχα δημοσιεύματα περί απόρριψης πρότασης. Γιατί υπήρχαν δημοσιεύματα μ’ αυτόν τον τίτλο. Για να απορρίψεις κάτι, πρέπει πρώτα να το έχεις. Έγινε μία συζήτηση, το ΔΣ έγινε την επόμενη μέρα όπου ο κ. Ξάνθης είπε πως θα καταθέσει γραπτώς την πρότασή του. Μιλήσαμε το πρωί της Τετάρτης και όπως είπε ο ίδιος δεν ήταν έτοιμος να καταθέσει κάτι γραπτώς και επιφυλάσσεται για τη Γενική Συνέλευση για το αν θα ασχοληθεί ή όχι με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Άρα δεν υπήρξε απόρριψη.

Όταν κάποιος είναι μέλος σε ένα σώμα, όπως η γενική συνέλευση, σε οποιοδήποτε σωματείο και παίρνει το λόγο δεν μπορεί να του απαγορεύσει κανένας για το τι θα πει. Άρα άμα έρθει τελευταία στιγμή ένας Κινέζος και πει ότι εγώ δίνω ένα δις ευρώ στη Νίκη και το «Π. Μαγουλάς» θα το μεταφέρω πάνω σε κρουαζιερόπλοιο, θα του πω τι λες τώρα γιατί εμείς πήραμε απόφαση στο Δ.Σ.. Δεν υπάρχουν αυτά. Υπάρχει ελευθερία του λόγου και ως θεματοφύλακες το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής, θα διαφυλάξουμε πρώτα το Σύλλογο και μετά τις δημοκρατικές διαδικασίες του καταστατικού για να γίνουν οι διαδικασίες όπως πρέπει να γίνουν. Αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε. Κι επειδή τυχαίνει από τη δουλειά μου να γνωρίζω πέντε πράγματα για διοικητικά συμβούλια και γενικές συνελεύσεις, το θεωρώ υποχρέωσή μου να τηρήσω τις δημοκρατικές διαδικασίες όσον αφορά το τι σημαίνει γενική συνέλευση και με ποιο τρόπο θα γίνει.

Όσον αφορά το ότι ορίστηκε για τις 15 του μηνός. Το συμβούλιο έγινε προχθές. Δεν μπορούσαμε να ορίσουμε σε πέντε μέρες συνέλευση. Δεύτερον, θέλουμε να δώσουμε χρόνο στα νέα μέλη, γιατί όταν υπάρχουν σε εξέλιξη πλάνα, όταν υπάρχει σε εξέλιξη ψηφοφορία δύο μερών, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία και στο ένα μέρος και στο άλλο, ακόμη και στο παραάλλο, γιατί μπορεί να υπάρχουν και τρία πλάνα, έτσι ώστε να φέρουμε κόσμο, να γράψουμε ως μέλη της Νίκης για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση».

Σε ερώτηση του κ. Μαστρογιάννη για το τι ισχύει για τα δόκιμα μέλη ο κ. Φάτσης απάντησε: «Δεν υπάρχει αυτό με τα δόκιμα μέλη. Το ψάξαμε και με τον Γιάννη Αρβανιτόπουλο και δεν υπάρχει καμία απαγόρευση όταν γράφεσαι μέλος 3-4 μέρες πριν τη Γενική Συνέλευση να μην έχεις δικαίωμα να ψηφίσεις (σε νεότερη τηλ. επικοινωνία ο κ. Φάτσης επιφυλάχθηκε επ’ αυτού ώστε να ρωτήσει δικηγόρο και να υπάρξει σαφής απάντηση). Το δόκιμο μέλος δεν μπορεί να βάλει υποψηφιότητα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα ενημερωμένα μέλη είναι 40. Προσπαθώ να βρω αίθουσα για μπορέσουμε να κάνουμε τη Γενική Συνέλευση».

Ο κ. Μαστρογιάννης ζήτησε από τον κ. Φάτση να επιβεβαιώσει την παραίτηση του κ. Θεοδώρου, για τον οποίο ο ίδιος (κ. Μαστρογιάννης) ανέφερε πως όλοι γνωρίζουν πως μπορεί να είχε παραιτηθεί αλλά δεν είχε φύγει ποτέ από τα αποδυτήρια… Ταυτόχρονα τέθηκε το ερώτημα για το αν η παραίτηση σχετίζεται με συνάντηση του κ. Βούλγαρη με ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμπράξουν για την ομάδα

«Υπήρξε μία συνάντηση του Στέλιου Βούλγαρη με τον Θάνο Θεοδώρου που είναι άμεσος συνεργάτης του κι εγώ πληροφορήθηκα μετά πως ο κ. Θεοδώρου δεν θα είναι στα πλάνα της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Δεν ήμουν στη συνάντηση αλλά επιβεβαιώνω την είδηση μέσω τηλεφωνήματος που δέχθηκα από τον κ. Βούλγαρη»

Για το αν υπάρχουν συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας καθώς και άλλους μεταγραφικούς στόχους;

«Αυτό γίνεται γιατί πρέπει να διαφυλάξουμε κάποιους ποδοσφαιριστές να παραμείνουν στο ρόστερ, όπως και με τον προπονητή κάνουμε κάποιες επαφές, από κει και πέρα όμως στις 15 Ιουνίου, θα είναι μία καταλυτική ημέρα για το Σύλλογο γιατί μπορεί ο κόσμος να αποφασίσει κάτι που να μην θέλει κανέναν ποδοσφαιριστή από το σημερινό ρόστερ, να μην θέλει κανέναν από το τεχνικό τμήμα και να υπάρχει μία μεγάλη ανατροπή. Από κει και πέρα όμως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε συμπαγής την ομάδα, να γίνουν επαφές με τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν να παραμείνουν στην ομάδα (εμάς μας ενδιαφέρουν να παραμείνουν όλα τα παιδιά στην ομάδα). Γίνονται επαφές επίσης με ποδοσφαιριστές που είναι ελεύθεροι, πάλι από το νομό Μαγνησίας και 2-3 είναι εκτός νομού. Από κει και πέρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω εφόσον τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Το Δ.Σ. έρχεται σε επαφή με τους παίκτες, δίνει εγγυήσεις για τη νέα χρονιά, αγωνιστικούς και οικονομικούς, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορούμε να τους «κλειδώσουμε» οικονομικά, γιατί κινδυνεύουμε, αν δώσουμε κάποια χρήματα, η ανατροπή ενός σεναρίου μπορεί να αποφέρει οικονομική ζημιά για κάποιον».

Για το αν θα γίνει οικονομικός απολογισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος στη Γενική Συνέλευση

«Πρέπει να γίνει. Εγώ, μάλιστα, στη συνάντηση που είχα με τον κ. Ξάνθη είπα πως πρέπει ο κ. Μακρόπουλος να έρθει να παραδώσει μέχρι τον Οκτώβριο τα οικονομικά, μετά υπάρχει η περίοδος όταν έφυγε ο κ. Μακρόπουλος με τον κ. Ξάνθη, εγώ έχω κάνει μία συνάντηση με τον Θάνο Θεοδώρου ο οποίος μου έχει ήδη παραδώσει έναν οικονομικό απολογισμό της σεζόν εκείνης, όπως κι εγώ έχω την υποχρέωση όταν παραιτήθηκε όλη η διοικούσα κι εγώ διαχειρίστηκα χρήματα του ποδοσφαιρικού τμήματος από την παραίτηση του κ. Βούλγαρη και μετά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις