ΜακΛάρεν: συμπληρώνει 50 χρόνια στον αγώνα του Μονακό (video)

Τούτη τη στιγμή, είναι τετράτροχες στάχτες: τα μονοθέσιά της μετά δυσκολίας μπαίνουν στους βαθμούς και τα όνειρα για επιστροφή στο θρόνο της Φόρμουλα 1 για πρώτη φορά μετά το 2008 μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν- μιας και ο Ιούνιος μας χτυπά την πόρτα- «θερινής νυκτός». Με το “ζενίθ” έχει πάρει εδώ και αρκετό καιρό αγωνιστικό διαζύγιο, ενώ το “ναδίρ” φαίνεται πρόθυμο να την σφιχταγκαλιάσει και να μην την αφήσει να φύγει ποτέ από τους στοργικά του μπράτσα.

Μια φορά κι ένα όχι και τόσο μακρινό κάποτε, όμως, η ΜακΛάρεν ήταν η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα ολόκληρης της F1. Τα 8 παγκόσμια πρωταθλήματα κατασκευαστών, τα 12 πρωταθλήματα οδηγών, οι 182 νίκες και οι 155 pole positions απλά αποδεικνύουν αυτό που ακόμα και ο πιο φανατικός οπαδός της Γουίλιαμς βαθιά μέσα του γνωρίζει: πως η Βρετανική ομάδα είναι, δηλαδή, ο μεγαλύτερος θρύλος της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά τη Φεράρι.

Πίσω στο 1966 ο Μπρους ΜακΛάρεν έκανε το ντεμπούτο με το δικό του μονοθέσιο στο Μονακό, γράφοντας την πρώτη σελίδα ενός- πασπαλισμένου με χρυσόσκονη- μηχανοκίνητου παραμυθιού, το οποίο έμελλε να έχει πολλά χρυσά κεφάλαια ακόμα.

Στο δεύτερο μισό των 80s ο αείμνηστος Άυρτον Σένα («συνεπικουρούμενος» από τον Αλαίν Προστ και τη μεταξύ τους κόντρα) μετέφερε τον αγωνιστικό ουρανό στην στρατόσφαιρα και μετέτρεψε την ομάδα σε Βασιλιά του σπορ, ενώ ο Μίκα Χάκινεν (1998, 1999) και ο Λιούις Χάμιλτον (2008) επιβεβαίωσαν πως τα «Ασημένια Βέλη» μπορούν να τρυπήσουν- κι εν συνεχεία να κλέψουν- την καρδιά όλων των αγνών φαν.

Στον επερχόμενο αγώνα του Πριγκιπάτου, λοιπόν, η ΜακΛάρεν θα συμπληρώσει κι επισήμως 50 χρόνια «ζωής» στην Φόρμουλα 1 και οι άνθρωποι της ομάδας έφτιαξαν ένα εκπληκτικό βίντεο για να το γιορτάσουν δεόντως.

Και μπορεί ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Τζένσον Μπάτον να μην έχουν βάσιμες ελπίδες για νίκη στον πιο ιστορικό αγώνα του πρωταθλήματος (σε περίπτωση, δηλαδή, δεν εγκαταλείψει το μισό γκριντ…), όμως αν κάνουν λίγο καιρό υπομονή, θα φτάσουν στο σημείο να παίρνουν και πάλι σπίτι τους τις καρό σημαίες των grand prix.

Οι στάχτες, βλέπετε, δεν ταιριάζουν στην ΜακΛάρεν.

Ο «Φοίνικας» όπου να ‘ναι θ’ αναγεννηθεί.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις