«Ποινή ισόβιας καθείρξεως για την πράξη της ανθρωποκτονίας»

«Τα αδικήματα τα οποία διαπραγματεύεται το δικαστήριο είναι η τετελεσμένη ανθρωποκτονία σε βάρος του αείμνηστου Άλκη που επισείει ποινή ισόβιας καθείρξεως. Άρα κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας εξερχόμενος των δικαστηρίων για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

«Η Εισαγγελέας κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιους θεωρεί ως αυτουργούς και ποιους θεωρεί ως συνεργούς».

Αυτά δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας μετά την αρχική εισήγηση της Εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του μετά από άγρια επίθεση με οπαδικά κίνητρα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου συμπληρώνοντας: «Πιθανολογώ από αυτά που άκουσα μέχρι τώρα ότι θεωρεί ότι οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεση στον Άλκη πρέπει να είναι περίπου εννέα άτομα και συνεργοί οι τρεις υπόλοιποι..

Η Eισαγγελέας απέδειξε από την πρώτη κουβέντα που άρθρωσε ότι τιμά το εισαγγελικό βήμα. Το γεγονός ότι έχει γραπτή την εισαγγελική πρόταση σημαίνει ότι εκθέτει την εισαγγελική της ιδιότητα στην κρίση τόσο των δικαστών αλλά κυρίως ημών των συνηγόρων και υποστηρίξεως της κατηγορίας και της υπερασπίσεως. Αυτό δεν είναι σύνηθες», ανέφερε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε:

«Η κυρία Eισαγγελέας από την αρχή έχει τοποθετηθεί και σε νομικό επίπεδο. Ήδη έχει μιλήσει για κοινό ρόλο όλων των κατηγορουμένων. Τα αδικήματα τα οποία διαπραγματεύεται το δικαστήριο είναι η τετελεσμένη ανθρωποκτονία σε βάρος του αείμνηστου Άλκη που επισείει ποινή ισόβιας καθείρξεως. Άρα κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας».

Ο κ. Κούγιας θα τοποθετηθεί μετά την εισήγηση της Εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις