Νίκη και προβάδισμα… στις Μηλιές!

Μετά από πολλές αναβολές και μετακινήσεις ημερομηνιών κι εδρών, διεξήχθη τελικά η αναμέτρηση μεταξύ των Ν.Α. Νίκης και του Ανθ. Γαζή, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν στο Παντελής Μαγουλάς μια σπουδαία νίκη με 3-2 και το προβάδισμα για την τέταρτη θέση…

Οι Ν. Αθλητές είχαν τα νιάτα, τη διάθεση και το πάθος για να πάρουν το παιχνίδι, ωστόσο η ομάδα του Ανθ. Γαζή με μεγάλο όπλο την εμπειρία κι έχοντας διαβάσει σωστά το παιχνίδι, έφτασε στη νίκη που τις δίνει πλεονέκτημα για την κατάκτηση ακόμη και της τρίτης θέσης. Το βασικό όπλο των φιλοξενούμενων ήταν οι αντεπιθέσεις και τα εντυπωσιακά ποσοστά με τα οποία μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι ίδιοι ή τους προσέφερε ο αντίπαλος με τα δικά του λάθη.
Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεζαν για να σκοράρουν και με τα πολλά τους τρεξίματα είχαν περιορίσει σε παθητικό ρόλο του αντιπάλους τους. Ενδεικτικό στοιχείο αποτελούν τα πολλά στημένα που είχαν κερδίσει, είτε αυτά ήταν φάουλ σε καλές θέσεις, είτε κόρνερ.
Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ανθ. Γαζής ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Στο 28′ ο Μπακογιάννης από δεξιά πέρασε μια μπάλα στον Κατσαρό, που βρισκόταν αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή κι ο τελευταίος, χωρίς να δυσκολευτεί έκανε το 0-1. 
Πολύ γρήγορα (32′) ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους, όταν ο Τσιανάκας εκμεταλλεύτηκε αδράνεια των αντιπάλων του στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έκλεψε την μπάλα πέρασε και τον τερματοφύλακα και ισοφάρισε σε 1-1.
Ένα λεπτό μετά (33′) οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν όταν ο Τσαπέρος από τη γωνία της μικρής περιοχής κι αριστερά σούταρε, ενστικτωδώς ο Γκούρης απέκρουσε αρχικά τη μπάλα η οποία στη συνέχεια χτύπησε στη συμβολή των δοκών της εστίας του, από την ίδια πλευρά. Έτσι ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Στο 41′ με πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Κατσαρού, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δεύτερο γκολ, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης.  
Με το ξεκίνημα του β’ μέρους (48′) οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και πάλι στο σκορ, όταν αρχικά ο Δανιλόπουλος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και στρώθηκε στον αμαρκάριστο Μπακογιάννη, που ερχόταν από πίσω και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-2.
Στο 60′ μια ασυνεννοησία από τον πάγκο του Ανθ. Γαζή κατά την διαδικασία αλλαγής του Καρασιώτου, στον οποίο οι μισοί φώναζαν να βγει και οι άλλοι μισοί ότι θα γίνει αλλαγή άλλος συμπαίκτης του, είχε ως αποτέλεσμα ο παίκτης του Γαζή, που δεν ήξερε τελικά τι να κάνει, να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα του διαιτητή για καθυστέρηση, η οποία ήταν δεύτερη και είχε ως επακόλουθο την αποβολή του.
Η αλλαγή στις αριθμητικές ισορροπίες, έφερε αλλαγή και στην ψυχολογία της αναμέτρησης κι ενώ ως τότε οι φιλοξενούμενοι διαχειρίζονταν άψογα το παιχνίδι στο β’ ημίχρονο, πλέον, έκαναν το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να κλειστούν στα καρέ τους.
Παρόλα αυτά στο 71′ ο Ψαθάς, εκμεταλλεύτηκε κακή συνεννόηση τερματοφύλακα κι αμυντικού των Νέων Αθλητών, «τρύπωσε» ανάμεσά τους κλέβοντας τη μπάλα και σκόραρε διαμορφώνοντας το 1-3.
Στο 81′ ο Λάσκος έκανε την καλύτερη προσπάθεια του αγώνα, όταν δέχτηκε μπαλιά από το χώρο του κέντρου κι έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το βήμα παραπάνω και δεν πρόλαβε να τελειώσει άμεσα τη φάση, με αποτέλεσμα να τον μαρκάρουν τέσσερις αντίπαλοι. Εκείνος με απόλυτη ψυχραιμία και μη έχοντας βοήθεια, με τρείς διαδοχικές τρίπλες και προσποιήσεις ξεμαρκαρίστηκε, εξαπέλυσε ένα σουτ «κεραυνό» που έστειλε τη μπάλα συμβολή των δοκών της εστίας του Χαλκιά. Έτσι το σκορ παρέμεινε στο 3-1, ως το 92′.
Τότε ο Γκούρης που ως εκείνο το σημείο είχε κάνει εξαιρετικές αποκρούσεις, ενώ ήταν μόνος δεν μπόρεσε να κρατήσει τη μπάλα που του έφυγε από τα χέρια, με αποτέλεσμα ο Τσιανάκας να μειώσει σε 2-3 και να ξαναβάλει προσωρινά την ομάδα του στο παιχνίδι, που ολοκληρώθηκε τρία λεπτά αργότερα, χωρίς να αλλάξει κάτι άλλο στο σκορ.
Ν.Α. ΝΙΚΗΣ: Χαλκιάς, Χάνος, Τσαπέρος, Σφονδυλιάς, Δημουλάς, Κουτσούκης (62′ λ.τρ. Χρηστίδης), Αλ. Σιώμος, Χαλκίδης (55′ Ευθυμίου), Γκλαβίνης (46′ Μπακογιάννης), Τσιανάκας, Δαμάσκος.
ΑΝΘ ΓΑΖΗΣ: Γκούρης, Καρασώτος, Κωστάκης, Κουτσουνίδης, Περατζάκης, Μυλωνάς, Μπακογιάννης, Λάσκος, Δανιλόπουλος (89′ Δημόπουλος), Κατσαρός (75′ Καρούτσος), Ψαθάς (85′ Δρακονταϊδής). 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις