Νέες αφαιρέσεις βαθμών για δύο της Super League 2

Ανεξαρτήτως του πότε θα επικυρωθεί η βαθμολογία, αφαιρέσεις βαθμών δεν προβλέπονται μετά τις 18 Ιουνίου.

Οι ενεργοποιήσεις ποινών που έχουν σε βάρος τους οι Παναχαϊκή, ΠΟΤ Ηρακλής άνοιξε την… όρεξη σε ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό ή έχουν υποβιβαστεί αγωνιστικά. Αμφότερες οι ΠΑΕ έχουν χάσει οριστικά από 3 βαθμούς λόγω οφειλών σε Στάθη Ρόκα και Μπόγκνταν Μάρα αντίστοιχα και στην 3η αφαίρεση οδηγούνται σε αποβολή. Τέτοιο θέμα, ωστόσο, δεν τίθεται για την τρέχουσα σεζόν.

Όπως προβλέπει το άρθρο 25 παρ.4 του Κ.Ι.Μ., οι βαθμοί αφαιρούνται μέχρι και τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι σκέψεις παραγόντων για ενστάσεις μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, προκειμένου να τρενάρουν την επικύρωση της βαθμολογίας πάνε… περίπατο. Όσο και αν καθυστερήσει αυτή λόγω πιθανών εκκρεμοδικιών, δεν θα ακολουθήσει αποβολή ΠΑΕ λόγω τρίτης αφαίρεσης. Εάν κάποια δεν δηλώσει συμμετοχή, θα κληθεί να καλύψει το όποιο κενό ο 5ος των μπαράζ ανόδου από τη Γ’ Εθνική.

Στο άρθρο 25παρ.4 του Κανονισμού Ιδιότητας Μεταγραφών αναφέρεται:

«Οι βαθμοί, βάσει αποφάσεων ενεργοποίησης ποινών, αφαιρούνται από την διοργανώτρια αρχή, εφόσον μία απόφαση καταστεί εκτελεστή σύμφωνα με την ως άνω διαδικασία, μέχρι και τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος. Το χρονικό διάστημα από την επομένη του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος έως τον πρώτο αγώνα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου του πρωταθλήματος που συμμετέχει η οφειλέτρια ΠΑΕ αναστέλλονται οι προθεσμίες και δεν γίνονται αφαιρέσεις βαθμών. Ποινές που ενδεχομένως έμειναν ανεκτέλεστες εκτελούνται στο επόμενο πρωτάθλημα».

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις