Τζαναβάρας: Να συνδέσω το όνομά μου με τη δημιουργία του νέου Ολυμπιακού (photos)

Απέφυγε τα μεγάλα λόγια ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτης Τζαναβάρας, στη διάρκεια της παρουσίασης του από τη διοικούσα επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θεωρεί πρόκληση να εργαστεί στον Ολυμπιακό και να συνδέσει το όνομά του με τη δημιουργία μιας νέας ομάδας, επί της ουσίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κορίνθιου τεχνικού:..

«Πρώτον χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι και πάλι στο Βόλο, μια από τις αγαπημένες μου πόλεις. Δεύτερον, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κύριους Μποτσιβάλη, Τσιμπανάκο, Μπονόβα για την πρόταση που μου έκαναν και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν να αναλάβω τις τύχες της ομάδας. Γνωρίζω τα προβλήματα του Ολυμπιακού, ξέρω ότι πρέπει να χτίσουμε την ομάδα από την αρχή και γι’ αυτό είμαστε όλοι εδώ. Στις συνομιλίες μας υπήρξε ταύτιση απόψεων. Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα μεγάλο σύλλογο, πρέπει να τον στηρίξουμε και να δημιουργήσουμε μια ομάδα όπως την θέλει ο κόσμος και όπως τη θέλουμε και εμείς. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά πάνω στην οργάνωση και στον προγραμματισμό γιατί το πιο σημαντικό για μένα είναι αυτά τα κομμάτια».
Για το πόσο δύσκολο είναι, ως προπονητής, να συνθέσει μια ομάδα από το μηδέν, χωρίς να υπάρχει κάποιος βασικός κορμός και αν έχουν γίνει συζητήσεις με παίκτες: «Έχουμε μιλήσει με τους κ.κ. Τσιμπανάκο και Μπονόβα και έχουμε στο μυαλό μας κάποιους ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι θα υπάρξουν πάρα πολλές περιπτώσεις παικτών. Σιγά-σιγά θα φτιάξουμε το παζλ και θα παρουσιάσουμε το νέο Ολυμπιακό.
Το ποδόσφαιρο δεν είναι να τοποθετήσεις έντεκα παίκτες στο γήπεδο. Οι παίκτες πρέπει να έχουν μια αλληλοεξάρτηση μεταξύ τους κι αγωνιστικά και συναισθηματικά. Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Να τους «δέσουμε» μεταξύ τους. Υπάρχει εμπειρία, υπάρχει γνώση και θα τα καταφέρουμε. Είναι πρόκληση για εμένα να συνδέσω το όνομά μου με τη δημιουργία μιας νέας ομάδας».

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις