Ολυμπιακός: Κάνει δικό του το ΣΕΦ και το “εκτοξεύει”

Το κερασάκι στην τούρτα στην φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έβαλε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ανακοινώνοντας πως ο Ολυμπιακός θα κάνει δικό του το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι διαδικασίες με την κυβέρνηση για να εξασφαλίσουν οι «ερυθρόλευκοι» την κυριότητα του σταδίου, με ένα deal ανάλογο αυτό του Παναθηναϊκού για το ΟΑΚΑ, βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και αναμένονται άμεσα ανακοινώσεις.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα πάρει τη χρήση του ΣΕΦ για διάστημα που υπολογίζεται στα 50 χρόνια (θα διευκρινιστεί προσεχώς) και θα έχει πλέον την ευχέρεια να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς άδειες και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, για την καλύτερη αξιοποίησή του. Το στάδιο είναι ήδη αρκετά γερασμένο, 38 ετών για την ακρίβεια και έχει ανάγκη από αρκετές παρεμβάσεις.

Άμεσα, από τη Δευτέρα κιόλας (!), θα αρχίσουν οι πρώτες εργασίες. Ο Ολυμπιακός με δικά του έξοδα θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, εσωτερικά και εξωτερικά. Η χωρητικότητα θα αυξηθεί, αρχικά κατά περίπου 400 θέσεις που θα τοποθετηθούν στο παρκέ, ενώ θα φτάσει σε περίπου άλλες 1.500 το επόμενο διάστημα με τις κατάλληλες διαρρυθμίσεις. Το επόμενο διάστημα τα παλιά λευκά και κίτρινα καθίσματα στις κερκίδες θα αντικατασταθούν από νέα, κόκκινα και άσπρα. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα νέο VIP Lounge, που θα φιλοξενεί τους επίσημους, ενώ θα υπάρξει αναμόρφωση και στα δημοσιογραφικά, στην αίθουσα Τύπου, αλλά και στις τουαλέτες και τα κυλικεία.

Όλες αυτές οι εργασίες θα γίνονται παράλληλα με την αγωνιστική δράση της ομάδας, δηλαδή δεν θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός να… ξενιτευτεί. Παράλληλα, η ερυθρόλευκη ΚΑΕ θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει και κάποιους χώρους εμπορικής εκμετάλλευσης, προσφέροντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους πριν και μετά τους αγώνες. Μάλιστα, με την ύπαρξη του «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι από το ΣΕΦ, αλλά και την πρόβλεψη κατασκευής κολυμβητηρίου στον ίδιο χώρο (έχει υπογραφεί εδώ και έναν χρόνο η σύμβαση μίσθωσης), θα δημιουργηθεί κάτι σαν ολυμπιακή πολιτεία, με εγκαταστάσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και πόλο σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Όλο αυτό το πρότζεκτ υπολογίζεται από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, σε συνδυασμό πάντα με την πορεία της ομάδας, να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά της και άρα τη δυνατότητά της να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο και στην Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις