Ξεκινά δικαστικό αγώνα ο Τσιριμπής

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Με προσωπική του δήλωση την Κυριακή (29/5), ο Ποτής Τσιριμπής ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για όσα συνέβησαν τη φετινή σεζόν στην Παναχαϊκή. Παράλληλα, ο πρόεδρος του συλλόγου της Πάτρας τα… έχωσε σε ποδοσφαιριστές που «έλεγαν πως ήταν Μαραντόνες και αποδείχθηκαν κιθαρίστες», ενώ ενημέρωσε…

..ότι αρχίζει δικαστικό αγώνα για την παραμονή στη Β’ Εθνική.
Επιπλέον, ο Τσιριμπής υποσχέθηκε πως, αν η ομάδα τελικά υποβιβαστεί, τότε η ΠΑΕ θα εκκαθαριστεί άμεσα, προέβλεψε «μαύρα χρόνια για όσους έκαναν τα παπαγαλάκια» και δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσα είχαν ακουστεί για την εμπλοκή του ονόματός του με τον Ολυμπιακό.
Η δήλωση του προέδρου της Παναχαϊκής: «Το μοντέλο του οπαδού – προέδρου δεν περνά σε καμία ομάδα πλέον και δυστυχώς ήμουν οπαδός. Άκουγα το κάθε ρεμάλι που κυκλοφορούσε στην ομάδα και παίρναμε ποδοσφαιριστές που μας έλεγαν πως ήταν Μαραντόνα και αποδείχθηκαν κιθαρίστες.
Πήραμε ποδοσφαιριστές που πήδηξαν έξω από το καράβι ενώ είχαν πάρει 17 – 18 – 19 χιλιάδες ευρώ μέχρι τον Νοέμβριο. Δεν ήθελα ποτέ να συνδέσω το όνομα μου και της Παναχαϊκής με κάτι βρώμικο στο χώρο του ποδοσφαίρου. Θέλω να κάνω πρώτα την αυτοκριτική μου. Φταίω για όλα επειδή ήμουν ο καπετάνιος σε αυτό το καράβι και δυστυχώς απέτυχα.
Σήμερα, βέβαια, δεν τελειώνει η Παναχαϊκή, επειδή από τη Δευτέρα θα γίνουν κάποιοι άλλοι αγώνες επειδή εμείς ξεκινήσαμε τίμια και ηθικά και το συνεχίσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Προσπάθησα να το κάνω αυτό και να προχωρήσουμε σωστά παρότι ακούστηκαν πολλά λόγω της ιστορίας μου με τον Ολυμπιακό. Αυτό θα κάνει ο Ολυμπιακός, θα πάρει παιχνίδια ο Ολυμπιακός. Αυτά ήταν οι φιλολογίες του χώρου και εγώ ήμουν μόνος μου με κάποιους ανθρώπους που πονέσαμε και δεν μας στήριξε κανείς.
Εδώ στην Αθήνα βλέπω ανθρώπους να στηρίζουν την προσπάθεια της Παναχαϊκής, ενώ στην Πάτρα έχει απαξιωθεί τελείως. Δεν ήθελα να πάρω την ομάδα από την Πάτρα και να πάω να παίξω στη Ναύπακτο. Με ανάγκασαν. Παίζαμε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και ο Δήμος Πάτρας ήθελε 2.000 ευρώ για το γήπεδο και 3.000 ευρώ για τους προβολείς.
Θα τους πω, όμως, το εξής: Είναι ωραία να κρύβονται πίσω από τους προέδρους, Λουκόπουλο – Μακρή – Κούγια – Τσιριμπή. Θα τους διαβεβαιώσω για το ότι έχουμε γλιτώσει την Παναχαϊκή 600 με 700 χιλιάρικα από παλαιότερα χρέη της ομάδας. Πληρώνω το αγωνιστικό μου κοντά στα 700.000 ευρώ και το πλήρωνα ως εχθές, ενώ άλλες ομάδες παίρνουν παρατάσεις και εμείς πληρώνουμε.
Για να μην κρυφτούν όλοι αυτοί που έλεγαν πως αγαπάνε την Παναχαϊκή χωρίς να πληρώνουν και έπιναν έναν καφέ εκεί στο κέντρο της Πάτρας λέγοντας αερολογίες… πρέπει να μάθουν το εξής. Θα δώσω τη μάχη μου για να κρατήσω την Παναχαϊκή στη Β’ Εθνική και ό,τι λεφτά έχουμε βάλει στην ομάδα θα τα χαρίσουμε και ας έρθουν οι Παναχαϊκάρες να βγουν μπροστά. Αν πέσει όμως η ομάδα δεσμεύομαι πως η εκκαθάριση της ΠΑΕ θα αρχίσει από την επόμενη ημέρα.
Θα ξεκινήσει και θα τελειώσει για να μην κρύβονται πίσω από κανέναν και να ξεκαθαρίσουν όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Παναχαϊκή. Τα ψέματα για την Πάτρα τελείωσαν, είτε μείνουμε, είτε πέσουμε ήρθε ο καιρός να αποδείξουν οι Πατρινοί πόσο αγαπούν την Παναχαϊκή. Εμείς δεν έχουμε χρεώσει την ομάδα ούτε ένα ευρώ, ενώ έχουμε βάλει από τσέπη μας για παλαιότερα χρέη και όσα έχουμε βάλει τους τα χαρίζουμε.
Αν πέσει η ομάδα Γ’ Εθνική ας μην φοβούνται, δεν θα τρέχει ο Ερασιτέχνης να κάνει εκκαθάριση. Θα την ξεκινήσω την ίδια στιγμή. Ας βγουν λοιπόν από το καβούκι τους και δεν τους φταίει κανείς και αν είχαν κάποιο πρόβλημα με εμένα επειδή ήμουν πρώην Ολυμπιακός. Το ανώτερο που ήρθε στο γήπεδο ήταν 800 άτομα που έπρεπε να ξεσηκωθεί η πόλη για να βρίσει τον Αλέξη Κούγια για τα κακά της Παναχαϊκής και οι 220 από τους 800 ήταν Λαρισαίοι.
Ήρθε η στιγμή για να κριθούν όλοι επειδή την τρέλα μου δεν την ξέρουν. Θα αφήσω την ομάδα καθαρή και ας βγάλουν και ένα ευρώ από την τσέπη τους για να την τρέξουν. Ξημερώνουν μαύρα χρόνια για όσους έκαναν τα παπαγαλάκια».