Στο Βόλο για προετοιμασία η Εθνική Κωφών γυναικών εν όψει Ευρωμπάσκετ

Με όλα τα «όπλα» στη διάθεση της ξεκινά προετοιμασία η Εθνική ομάδα γυναικών, στο δρόμο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 24 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2016. Την Τετάρτη 1 Ιουνίου η Εθνική…

…θα ταξιδέψει στο Βόλο για προετοιμασία από 1-17 Ιουνίου υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας Αθηνάς Ζέρβας.
Δώδεκα μπασκεμπολίστριες απαρτίζουν την αποστολή της Εθνικής γυναικών, μεταξύ αυτών είναι και οι Βολιώτισσες Λία Σαρακατσάνη και Λαμπρινή Αγαγιώτου του Ολυμπιακού Βόλου. Πρόκειται για τις: Δήμητρα Μελλίνη, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, Ευαγγελία Σαρακατσάνη, Ντίνα Μπάλκογλου, Στεφανία Πατέρα, Ανθή Χαϊνά, Ιωάννα Βουδούρη, Λαμπρινή Αγαγιώτου, Δέσποινα Τσιόλα, Αναστασία Καμπύλη, Στάλα Κοτσιρέα και Χρύσα Βεράνη.
Η προπονήτρια, Αθηνά Ζέρβα, έχει καταστρώσει τα σχέδιά της προκειμένου οι αθλήτριες να εμφανιστούν έτοιμες για το μεγάλο ραντεβού του Ευρωμπάσκετ. «Θέλουμε μια δυνατή προετοιμασία χωρίς τραυματισμούς για να είμαστε έτοιμες στη διάρκεια των αγώνων. Να δείξουμε σε όλους ότι αυτή η ομάδα είναι καταξιωμένη και έχουμε βαρύ φορτίο να την κρατήσουμε ψηλά. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα που θα εμφανιστεί μετά από πολλά χρόνια στο ελληνικό κοινό, να μάθουν και οι Έλληνες φιλάθλοι τις ομάδες μας που προσπαθούν» δηλώνει η κ. Ζέρβα.
«Φέτος ο στόχος μας είναι μια θέση στο βάθρο. Είναι σημαντικό το ότι παίζουμε στη χώρα μας και θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Οι φίλαθλοι είναι ένας λόγος παραπάνω για να πετύχουμε αυτό που δεν έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα… Να πάμε στον τελικό και από κει και πέρα όλα είναι πιθανά. Γιατί όχι ένα χρυσό μετάλλιο» , προσθέτει η πάουερ φόργουορντ της ομάδας, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη.
Το προπονητικό team της Εθνικής γυναικών συμπληρώνουν οι βοηθοί, Νέστορας Αυγουστίδης και Ζώης Χρήστου, ενώ στην αποστολή θα βρίσκονται και οι φυσικοθεραπεύτριες, Λούση Ζούρνη και Νάνσυ Τσιούλη.
Ο πρώτος αγώνας των γυναικών θα είναι κόντρα στη Λιθουανία επίσης στις 24 Ιουνίου, στη ΧΑΝΘ.
To Ευρωμπάσκετ διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ) σε συνεργασία με τα Αθλητικά Σωματεία – Μέλη: Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Βόρειας Ελλάδας, Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Μέγας Αλέξανδρος και Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κωφών Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις