Η μεγαλύτερη μεταγραφή της ΑΕΚ είναι γεγονός

Η ΑΕΚ επισημοποίησε τη μεταγραφή του Ορμπελίν Πινέδα, με την Ένωση να ανακοινώνει την απόκτηση του 100% των δικαιωμάτων του Μεξικανού, ο οποίος υπέγραψε έως το 2027.

Παίκτης της ΑΕΚ με κάθε επισημότητα είναι ο Ορμπελίν Πινέδα. Η Ένωση νωρίς το πρωί του Σαββάτου (1/7) ανακοίνωσε την απόκτηση του 100% των δικαιωμάτων του Μεξικανού μέσου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027.

Η ΑΕΚ μάλιστα στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει το deal, ως τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της Ένωσης, καθώς κατέβαλε το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα ΜΜΕ του Μεξικού έγραψαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου πως η ΑΕΚ τα βρήκε με τη Θέλτα, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες οι ιθύνοντες της ομάδας του Βίγκο ενημέρωσαν τον Ράφαελ Μπενίτεθ ότι δεν μπορεί να υπολογίζει τον Πινέδα.

Η παραμονή του Μεξικανού πολυεργαλείου ήταν μεγάλη επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα, αφού ο πολυθεσίτης Πινέδα είχε δώσει πολλές λύσεις φέτος, παίζοντας ακόμα και ως δεξιός μπακ όταν του ζητήθηκε.

Ο Μεξικανός μέσος αγωνίστηκε ως δανεικός στην “Ένωση” την σεζόν 2022/23 από την Θέλτα και ήταν καθοριστικός στην κατάκτηση του νταμπλ, καταγράφοντας 42 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 10 γκολ και 4 ασίστ σε αυτό το διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

“Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ είναι γεγονός!

Η ομάδα μας ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ισπανική Θέλτα για την αγορά του 100% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός διεθνής άσος υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027.

Ο Ορμπελίν Πινέδα ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2022 με τη μορφή δανεισμού. Αγωνίστηκε συνολικά σε 42 παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, σκόραρε 10 φορές, έβγαλε 4 ασίστ και είχε καθοριστική συμμετοχή στην κατάκτηση του νταμπλ από την ομάδα μας έπειτα από 45 χρόνια, κερδίζοντας και τον τίτλο του MVP της Super League 2022-23!

Όρμπε, για πάντα εδώ!”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις