Σε υψηλό επίπεδο ο σχολικός αθλητισμός στη Μαγνησία

Διεξήχθησαν και φέτος στη Μαγνησία με διοργανώτρια αρχή την Ο.Ε.Σ.Α. Μαγνησίας (Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων ) οι σχολικοί αγώνες Λυκείων ποδοσφαίρου καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, κλασσικού αθλητισμού και ανωμάλου δρόμου μαθητών και μαθητριών. Η συμμετοχή των σχολείων ήταν μεγάλη…

…και οι σχολικές ομάδες είχαν πολύ καλές διακρίσεις σε Πανθεσσαλικό και σε Πανελλήνιο επίπεδο.
Στο ποδόσφαιρο μαθητών πήραν μέρος 22 σχολικές ομάδες με 330 μαθητές και η ομάδα του 2oυ ΓΕΛ Ν. Ιωνίας νίκησε στον τελικό την ομάδα του 6ου ΓΕΛ Βόλου. Σε επίπεδο Θεσσαλίας έχασε από την ομάδα του ΓΕΛ Αμπελώνα.
Στη καλαθοσφαίριση μαθητών πήραν μέρος 18 σχολικές ομάδες με 216 μαθητές και στον τελικό η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας νίκησε την ομάδα του 8ου ΓΕΛ Βόλου .Σε επίπεδο Θεσσαλίας έχασε από την ομάδα του 4ου ΓΕΛ Λάρισας. Στην καλαθοσφαίριση κοριτσιών πήραν μέρος 4 σχολικές ομάδες με 48 μαθήτριες και στον τελικό η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Βόλου νίκησε την ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Σε επίπεδο Θεσσαλίας αποκλείστηκε από την ομάδα του ΓΕΛ Παλαμά.
Στην πετοσφαίριση των μαθητών πήραν μέρος οκτώ σχολικές ομάδες με 92 μαθητές. Πρωταθλήτρια Μαγνησίας ήταν η ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βόλου, νικώντας στον τελικό το 4ο ΓΕΛ Βόλου. Στην επόμενη φάση έχασε από το 4ο ΓΕΛ Λάρισας.
Στην πετοσφαίριση κοριτσιών πήραν μέρος 15 σχολικές ομάδες με 180 μαθήτριες και στο τελικό βρέθηκαν το 4ο ΓΕΛ Βόλου και το 7ο ΓΕΛ Βόλου. Η νικήτρια ομάδα του 4ου ΓΕΛ Βόλου ως πρωταθλήτρια Θεσσαλίας πέρασε στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος και έχασε από το 4ο ΓΕΛ Χαλκίδας.
Στη χειροσφαίριση μαθητών το ΓΕΛ Αγριάς αποκλείστηκε στη Λάρισα από το ιδιωτικό Λύκειο Μπακογιάννη.
Στον ανώμαλο δρόμο μετείχαν 35 μαθητές και μαθήτριες και ο μαθητής Οικονόμου Ιωάννης του 5ου ΓΕΛ Βόλου εκπροσώπησε επάξια το σχολείο του και την Μαγνησία στους τελικούς των Πανελληνίων σχολικών αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.
Στον κλασσικό αθλητισμό μετείχαν στην Α’ φάση 60 μαθητές και 25 μαθήτριες και απ’ αυτούς 10 μαθητές προκρίθηκαν στην τελική φάση των Πανελληνίων σχολικών αγώνων. Η μαθήτρια Μπίλλη Ιωάννα του 7ου ΓΕΛ Βόλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 400 μ. με εμπόδια.
Εκτός των ομαδικών αθλημάτων και του κλασσικού αθλητισμού διοργανώθηκαν σε Πανελλήνιο επίπεδο σχολικοί αγώνες τοξοβολίας, σκοποβολής, κολύμβησης, άρσης βαρών πάλης, ρυθμικής γυμναστικής, ενόργανης γυμναστικής , τραμπολίνο , ποδηλασίας, τζούντο, αντισφαίρισης και αντιπτέρισης.
H O.E.Σ.Α. Μαγνησίας με πρόεδρο τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σαβελίδη Σωκράτη κατάφερε την ολοκλήρωση του συνόλου των διοργανώσεων με επιτυχία.
Στη δύσκολη αυτή οργανωτική πορεία – με το πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα – συνέβαλαν όλοι οι αναφερόμενοι στη συνέχεια τους οποίους η Ο.Ε.Σ.Α. επιθυμεί να εκφράσει τις ειλικρινείς και θερμότατες ευχαριστίες προς:
Τη διεύθυνση και το προσωπικό της ΔΟ.Ε.Π.Α.Π –ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου που με κατανόηση στο έργο της Ο.Ε.Σ.Α. ανταποκρίθηκε σε όλα τα αιτήματα, τόσο για την διάθεση των αθλητικών χώρων, όσο και στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που παρείχαν.
Το αθλητικό κέντρο Olympico Center – Aγία Άννα για την παραχώρηση της αθλητικής εγκατάστασης για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Λυκείων.
Τη διοίκηση και τους εργαζομένους των Ολυμπιακών Ακινήτων για τη διάθεση του Πανθεσσαλικού Σταδίου και τις υπηρεσίες που παρείχαν στη διοργάνωση της Β ΄φάσης των αγώνων ποδοσφαίρου σε επίπεδο Περιφέρειας και της Α΄φάσης των αγώνων στίβου Λυκείων και Γυμνασίων.
Τους διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που με όραμα και πάθος προετοίμασαν και συνόδευσαν τις σχολικές ομάδες.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι με τη συνδρομή και την κατάλληλη προετοιμασία, παρά το εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα και την φυσιολογική επιθυμία όλων για επιτυχία, δεν σημειώθηκε καμία παρεκτροπή από μαθητές και συνοδούς.
Η Ο.Ε.Σ.Α. Μαγνησίας κλείνοντας για την σχολική χρονιά τους αγώνες των Λυκείων εκφράζει την ικανοποίηση για τη διοργάνωση και εύχεται για την επόμενη σχολική χρονιά να συμβάλουν όλοι μαζί εκ νέου για την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού.
Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων των σχολείων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σχολικού έτους 2015-2016:
Πρόεδρος Δρ. Σαβελίδης Σωκράτης διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Μανγησίας.
Α’ αντιπρόεδρος Ράμμου Ιωάννα ΠΕ 11 Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής.
Β’ αντιπρόεδρος Πολύζος Γεώργιος διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Μαγνησίας.
Επόπτης Χατζηπαντελή Αθανασία σχολική σύμβουλος Φ.Α Μαγνησίας.
Μέλος Τόκα Αικατερίνη ΠΕ 11, Δ.Ε Μαγνησίας.
Μέλος Διαμαντοπούλου Μαρία ΠΕ 11, Δ.Ε Μαγνησίας.
Μέλος Μαυρομμάτης Χρυσόστομος ΠΕ 11, ΠΕ Μαγνησίας.
Μέλος Ρούσσα Κωνσταντίνα ΠΕ 11, ΠΕ Μαγνησίας.
Γραμματέας και υπόλογος ΧΕΠ Τσελεπίδου Παρασκευή ΠΕ 11, ΔΕ Μαγνησίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις