Τραγωδία στο Moto 2: Σκοτώθηκε ο Λουίς Σαλόμ

Ο Ισπανός αναβάτης της SAG Team Λουίς Σαλόμ είχε μια σφοδρότατη πτώση στις χθεσινές ελεύθερες δοκιμές του grand prix της Καταλονίας και σήμερα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

 Η μακρά λίστα των νεκρών στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες απέκτησε, δυστυχώς, από σήμερα ακόμα ένα «μέλος»: ο 24χρονος αναβάτης Λουίς Σαλόμ της SAG Team στις χθεσινές πρωινές ελεύθερες δοκιμές για το Moto2 έχασε τον έλεγχο στη στροφή 12 και προσέκρουσε με πολλά χιλιόμετρα στις προστατευτικές μπαριέρες.

Το ελικόπτερο έφτασε με αρκετή καθυστέρηση στην πίστα και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο της Βαρκελώνης, όπου λόγω των σοβαρότατων τραυμάτων του πάρθηκε η απόφαση να εγχειριστεί άμεσα, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν και στις 16:55 τοπική ώρα κατέληξε.

Ο θάνατος του Σαλόμ ήταν ο πρώτος στους δύο τροχούς μετά το 2011, όταν ο Μάρκο Σιμοντσέλι έχασε τη ζωή του στο grand prix της Μαλαισίας. Συνολικά, από το 1910 κι έπειτα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 270 θανατηφόρα περιστατικά στους αγώνες με μοτοσυκλέτες.

Preocupación por el estado de salud de Luis Salom

sdna.gr