Με το… δεξί στο Κόπα Αμέρικα η Κολομβία

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Χάμες Ροντρίγκεζ και την παρέα του υπό την καθοδήγηση της αλεπούς των πάγκων Χοσέ Πέκερμαν… Και για όσους δεν κατάλαβαν, η Κολομβία νίκησε άνετα με 2-0 τις ΗΠΑ στο Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια τα ξημερώματα του Σαββάτου (4/6), στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία του Κόπα Αμέρικα 2016 στον 1ο όμιλο!
Έτσι, η έναρξη…

…του παλαιότερου θεσμού σε επίπεδο εθνικών ομάδων, που φέτος γιορτάζει τα 100 του γενέθλια άρχισε με το φαβορί να επιβεβαιώνει τον άτυπο αυτό τίτλο του απέναντι στους διοργανωτές.
Η Κολομβία ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του 90λπετου και μάλιστα στις αρχές του β’ ημιχρόνου έκανε στην κυριολεξία… πλάκα στις ΗΠΑ κρατώντας για σχεδόν 15′ την μπάλα στα πόδια των παικτών της και με τους οπαδούς της να φωνάζουν «όλε όλε» σε κάθε πάσα από την εξέδρα.
Παρόλα αυτά και τα δύο γκολ, που έκριναν την αναμέτρηση επιτεύχθηκαν στο πρώτο μέρος και προήλθαν από στημένες φάσεις.
Το σκορ άνοιξε στο 8′ με σουτ ο Ζαπάτα, έπειτα από κόρνερ του Καρδόνα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με πέναλτι ο Ροντρίγκεζ στο 42′, ύστερα από διώξιμο με το χέρι του Γέντλιν εντός περιοχής. Ο σούπερ σταρ της Κολομβίας, ωστόσο, αποχώρησε τραυματισμένος στο 72′ περισσότερο για να προφυλαχθεί στο ενδεχόμενο κάποιας σοβαρότερης ζημιάς, μετά από ένα άτσαλο πέσιμο και χτύπημα στην ωμοπλάτη.
Η Κολομβία, πάντως, που έπαιξε με εμπειρία και εξυπνάδα (αρχικά άφηνε τους γηπεδούχους να κουβαλούν την μπάλα και τους… χτυπούσαν στην κόντρα), θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο γκολ. Ωστόσο στο 77′ ο Μπάκα από θέση τετ α τετ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκουζάν.
Στα δε αξιοσημείωτα ήταν το μεγάλο παιχνίδι του μέσου Έντουιν Καρδόνα, ο οποίος λειτούργησε ως ο «εγκέφαλος» των νικητών και ήταν ο πιο δυνατός κρίκος τους, προκαλώντας συχνά πυκνά προβλήματα στην σε πολύ μέτρια ημέρα ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν.
Άγγιξε το άριστα η διαιτησία του Ρομπέρτο Γκαρσία Ορόσκο από το Μεξικό.
Κίτρινη κάρτα: 57′ Μπεντόγια.
ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Γκουζάν, Μπρουκς, Γέντλιν, Κάμερον, Τζόουνς, Μπεντόγια (86′ Ζούσι), Τζόνσον (66′ Νάγκμπε), Μπράντλεϊ, Ζάρντες, Ντέμπσεϊ, Γουντ (66′ Πούλισιτς).
ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζαπάτα, Ντίαζ, Αρίας, Μουρίγιο, Τόρες, Πέρεζ (86′ Σάντσεζ), Ροντρίγκεζ (72′ λ.τρ. Σέλις), Κουαδράδο, Καρδόνα, Κάρλος Μπάκα (88′ Μορένο).

Πηγή: a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις