«Καγκουρό» έριξαν στο καναβάτσο την Εθνική

Με ξεκάθαρο στόχο το μηδέν στην άμυνα παρατάχθηκε η εθνική ομάδα κόντρα στην Αυστραλία στο Σίδνεϊ, με τον Μίχαελ Σκίμπε να θέλει να δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα απ’ ό,τι στα προηγούμενα φιλικά και τα κατάφερε, αλλά μόνο για 93’.

Η καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, Αυστραλία, δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ της νίκης μπροστά στους 40.000 φιλάθλους στο «AZN Stadium» και τελικά δικαιώθηκε στο 94’ με το τέρμα του Λέκι που έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η Ελλάδα με εξαίρεση τα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα δεν κατάφερε να φανεί απειλητική και προσπάθησε περισσότερο να διαχειριστεί την ορμή των γηπεδούχων και έως ένα βαθμό τα κατάφερε, δείχνοντας αν μη τι άλλο μεγαλύτερη αμυντική συνέπεια σε σχέση με τα τελευταία φιλικά.

Στα αξιοσημείωτα περιλαμβάνεται ο τραυματισμός του Ορέστη Καρνέζη στο 14’, με τον εξαιρετικό Καπίνο να παίρνει τη θέση του, αλλά και το ντεμπούτο του Τάσου Μπακασέτα με τη φανέλα της εθνικής Ανδρών. Από πλευράς Αυστραλών αγωνίστηκε ως βασικός ο Γιάννου, που αντικαταστάθηκε στο 72’.

Το ματς

Κάθε άλλο παρά «τρακαρισμένοι» παρουσιάστηκαν οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε στα πρώτα 25 λεπτά του ματς, αφού μπορεί να μην είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά μπόρεσαν να διαχειριστούν πολύ εύκολα την πίεση που προσπαθούσαν να πιέσουν οι Αυστραλοί.

Μόλις στο 3’, μάλιστα, ο Βέλλιος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την Ελλάδα, όταν έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και πέρασε πάνω από την εστία του Ράιαν. Ωστόσο, για την Εθνική δεν έλειψε μια πολύ άτυχη στιγμή, καθώς στο 14’ ο Καρνέζης αντικαταστάθηκε από τον Καπίνο λόγω τραυματισμού, όταν σε μια φάση διαρκείας, τρεις Αυστραλοί έπεσαν πάνω του για να εκμεταλλευτούν μια ασταθή επέμβασή του και τελικά τον έθεσαν νοκ-άουτ για το υπόλοιπο του ματς.

Μετά το πέρας το πρώτου μισάωρου, η Αυστραλία προσαρμόστηκε στις συνθήκες και στην αμυντική λειτουργία της Ελλάδας και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, όπως στο 33’ και το 38’ με τον Καπίνο να έχει τις «απαντήσεις» στα σουτ του Μίλιγκαν, όπως το ίδιο συνέβη και στο 45’, με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να λέει «όχι» σε νέο σουτ του Αυστραλού διεθνή. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο 44’ θα μπορούσε να δοθεί και πέναλτι υπέρ των «καγκουρό» σε ανατροπή του Τοροσίδη στον Κρούζε, αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν υπέδειξε την παράβαση.

Στο β’ μέρος η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε κατάφερε να ρίξει και πάλι το ρυθμό, φέρνοντας εκ νέου το ματς στα μέτρα της Εθνικής, μετά το «εφιαλτικό» τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα.

Οι μόνες απειλητικές στιγμές που μπορούσαν να δημιουργήσουν οι γηπεδούχοι προέρχονταν μόνο με σουτ εκτός περιοχής με εκφραστές τους Γέντινακ, Ρόντιγκ και Μίλιγκαν, αλλά είτε η μπάλα περνούσε άουτ, είτε ο Καπίνο βρισκόταν πάντα σε καίρια θέση και ετοιμότητα.

Έχοντας φέρει το παιχνίδι εκεί που θέλει, η Ελλάδα άρχισε να βγαίνει από τα καρέ της, θέλοντας έστω και υποτονικά να αναζητήσει ένα γκολ και έφτασε πολύ κοντά να το πετύχει στο 74’, αλλά η μπάλα από την κεφαλιά του Τοροσίδη έπειτα από το φάουλ του Χολέμπας, πέρασε πάνω από την εστία του γκολκίπερ των Αυστραλών, Ράιαν.

Παρ’ όλα αυτά, η Αυστραλία δεν συμβιβάστηκε με τίποτα λιγότερο από τη νίκη και για αυτό ανταμείφθηκε. Συγκεκριμένα, μπορεί στο 81′ ο Σένσμπουρι να σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Καπίνο και στο 90′ να μην καταλογίστηκε γκολ του Κέιχιλ, αλλά στο 94′ ο Λέκι με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 1-0 με ένα γκολ που αποτέλεσε και «buzzer beater», καθώς η Εθνική δεν πρόλαβε να κάνει ούτε σέντρα.

Αυστραλία: Ράιαν, Γκέρια, Μίλιγκαν (83’ Ίρβιν), Ντέγιενεκ, Κρούζε (60’ Λέκι), Μόουϊ (61’ Ρόγκιτς), Σμιθ (82’ Γκέρσμπαχ), Γιέντινακ, Μπερνς (72’ Οικονομίδης), Σένσμπουρι, Γιάννου (72’ Κέιχιλ)

Ελλάδα: Καρνέζης (15’ Καπίνο), Οικονόμου, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Γιαννιώτας (73’ Αραβίδης), Χριστοδουλόπουλος (46’ Μπακασέτας), Σάμαρης (56’ Ταχτσίδης), Βέλλιος, Διαμαντάκος (46’ Χολέμπας)

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις