Πανελλήνιο ρεκόρ για την Βολιώτισσα Κτενά λίγο πριν το Παγκόσμιο στον Βόλο

Για μία ακόμα φορά οι Έλληνες πρωταθλητές της τεχνικής κολύμβησης έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα με πέντε πανελλήνια ρεκόρ ολοκληρώθηκε  η τελευταία Ημερίδα τεχνικής κολύμβησης στην Αθήνα και στο κολυμβητήριο Χαϊδαρίου, πριν από τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού (Παγκόσμιο Ανδρών- Γυναικών Βόλος, Ευρωπαϊκό Νέων Ανεμάρς Γαλλίας). Η Βολιώτισσα Σοφία Κτενά κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. υποβρύχιο.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν 250 παιδιά, από 13 σωματεία.

Τα παιδιά της Εθνικής ομάδας που ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους έκαναν μια καλή προσπάθεια, λίγο πριν μπουν στην τελική ευθεία των υποχρεώσεών τους. Μεσογειακό και Πανελλήνιο ρεκόρ έκανε ο Βαγγέλης Μαρίνος του Γλαύκου Περιστερίου στα 50μ Διπλά Πέδιλα, ενώ η Αναστασία Βλάχου της ίδιας ομάδας με την επίδοσή της στα 50μ Άπνοη σημείωσε Πανελλήνιο ρεκόρ Παγκορασίδων Α’

Για μία ακόμη φορά ξεχώρισαν οι Σοφία Κτενά και Λουκάς Καρετζόπουλος, με τους δύο κορυφαίους Έλληνες κολυμβητές να καταρρίπτουν από ένα Πανελλήνιο ρεκόρ, η Κτενά στα 100μ υποβρύχιο και ο Καρετζόπουλός στα 50μ επιφάνεια.

Τέλος, ο Ιωάννης Δουλγεράκης του ΝΟ Αργοστολίου σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Παμπαίδων Α’ στα 50μ άπνοη.

Αναλυτικά:

Βαγγέλης Μαρίνος (Γλαύκος Περιστερίου)- 50μ Διπλά Πέδιλα με 19.30

Λουκάς Καρετζόπουλος (ΝΟ Αμφιθέας)- 50μ επιφάνεια με 15.30

Σοφία Κτενά (Δελφίνια Περιστερίου)- 100μ υποβρύχιο με 36.87

Ιωάννης Δουλγεράκης (ΝΟ Αργοστολίου) 50μ άπνοη με 17.41

Αναστασία Βλάχου (Γλαύκος Περιστερίου) 50μ άπνοη με 18:35

Ευχαριστημένος από τις επιδόσεις των Ελλήνων κολυμβητών τεχνικής εμφανίστηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Σαλταμανίκας, που μίλησε για τη διοργάνωση στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Ήταν η τελευταία ημερίδα ορίων πριν από τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού και οι αθλητές που προετοιμάζονται για τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές ομάδες Ανδρών-Γυναικών και Νέων έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτό μαρτυρούν και τα 5 Πανελλήνια ρεκόρ που σημειώθηκαν, με το Βαγγέλη Μαρίνο να κάνει και Μεσογειακό. Τα παιδιά προετοιμάζονται εντατικά ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στις μεγάλες διοργανώσεις και με βάση αυτή την ημερίδα έδειξαν ότι έχουν όλες τις δυνατότητες να πετύχουν πολλές διακρίσεις, τόσο στο Βόλο όσο και στη Γαλλία. Παράλληλα, το μέλλον του αθλήματος είναι εδώ, αν κρίνουμε από τα δύο ρεκόρ σε Παγκορασίδες και Παμπαίδες, ενώ η σκληρή δουλειά από αθλητές και προπονητές, σωματειακά αρχικά με φόντο και τις Εθνικές ομάδες φέρνει αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις