Ο Χ. Χλίτσιος έτοιμος για παγκόσμιο ρεκόρ άπνοιας σήμερα στο Βόλο

Στο πλαίσιο της Ναυτικής εβδομάδας, ένα σημαντικό γεγονός στο χώρο της κατάδυσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο. Ο γνωστός για τις πολύ υψηλές επιδόσεις του Χρόνης Χλίτσιος θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τα δέκα λεπτά άπνοιας. Η στατική άπνοια είναι το βασικότερο αγώνισμα της ελεύθερης κατάδυσης. Ο αθλητής θα πρέπει να…

…παραμείνει κάτω από το νερό χωρίς να αναπνέει όσο του επιτρέπουν οι δυνάμεις του.
Το παγκόσμιο ρεκόρ άπνοιας είναι 11 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Ο Χρόνης Χλίτσιος θέλει να ξεπεράσει τα 10 λεπτά άπνοιας και όλα δείχνουν πως έχει τα φόντα να το πετύχει, όπως μαρτυρούν οι μέχρι τώρα προσπάθειές του σε προπονήσεις.
Το εγχείρημά του θα πραγματοποιηθεί μέσα σε κρυστάλλινο ενυδρείο διαστάσεων περίπου 1.50μ. x 1.50μ x 2μ.
Για την ασφάλεια του Βολιώτη δύτη θα παρίσταται ομάδα γιατρών με υπερσύγχρονα μέσα παρακολούθησης των καρδιακών παλμών, καθώς και της μέτρησης του ποσοστού του οξυγόνου στο αίμα του αθλητή, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του. Επίσης θα υπάρχει ομάδα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η οποία με μηχανήματα όπως αναλυτής αερίων, θα μπορέσει να εξασφαλίσει μοναδικά συμπεράσματα για τη φυσιολογία του οργανισμού σε υποξικές συνθήκες.
Την προσπάθειά του θα έχει τη δυνατότητα να την παρακολουθήσει ελεύθερα το κοινό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις