Διεκόπη για τις 16/6 το «μικρό» Koriopolis

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Για τις 16/6 διεκόπη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της έφεσης που άσκησαν οι καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες του «Koriopolis».

Συνεχίστηκε σήμερα (7/5) με την μαρτυρία του υπαλλήλου του ΟΠΑΠ, κ. Ηλιόπουλου, η δικάσιμος της έφεσης για τους τέσσερις πρωτόδικα καταδικασθέντες για την υπόθεση του «μικρού» Koriopolis. Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πολλές φορές οι απόψεις μας συγκλίνουν με αυτές της UEFA σε ό,τι αφορά τον παράνομο στοιχηματισμό σε αγώνες ποδοσφαίρου».

Σε σχετική ερώτηση από τον συνήγορο του Διονύση Κωτούλα, Λεωνίδα Κουτρουμάνο, ο κληθείς μάρτυρας τόνισε ότι «μπορεί ένα αποτέλεσμα να φαίνεται αφύσικο, αλλά τελικά μπορεί να μην είναι».

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την μαρτυρία του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη και η δίκη διεκόπη για τις 16 Ιουνίου με τους επόμενους μάρτυρες, που έχουν κληθεί να καταθέσουν. Σημειώνεται ότι σήμερα (7/6) το παρόν στο Εφετείο από τους τέσσερις καταδικασθέντες έδωσε μόνο ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης, ενώ οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Ο βασικός κατηγορούμενος της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία έχει διαχωριστεί από την κύρια δικογραφία του «Koriopolis», ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης, που δεν βρίσκεται στη ζωή. Ως εκ τούτου η εκδίκαση αφορά τον Θωμά Μητρόπουλο για την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ηλυσιακού, τον Κώστα Ριαβόγλου ως πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, τον Διονύση Κωτούλα ως πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας και τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικάσει τον Θωμά Μητρόπουλο για κατ´ εξακολούθηση δωροδοκία στα παιχνίδια Ηλυσιακός – Εθνικός, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας, Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός. Ποινή: 3 έτη φυλάκιση με αναστολή και 30.000 ευρώ πρόστιμο.

Τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου για δωροληψία και δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας και Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα και για παράνομο στοιχηματισμό στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας – Διαγόρας. Ποινή: 4,5 έτη φυλάκιση με αναστολή και 40.000 ευρώ πρόστιμο.

Τον Διονύση Κωτούλα για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα. Ποινή: 2 έτη φυλάκιση με αναστολή,

Τον Περικλή Αμανατίδη για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα. Ποινή: 2 έτη φυλάκιση με αναστολή.

Αντίθετα, είχαν κριθεί αθώοι λόγω αμφιβολιών οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης, Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης, Γιάννης Παπακώστας.

Στη δίκη εισαγγελέας είναι όπως και στην πρώτη, η αντιεισαγγελέας εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου.

Σε πρώτο βαθμό όλες οι καταδικαστικές αποφάσεις αφορούσαν έξι παιχνίδια που κρίθηκαν χειραγωγημένα (Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας 4-1, Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα 0-3, Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα 3-0, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας 3-2, Ηλυσιακός – Εθνικός 3-2 και Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός 0-1) και είχαν άπαντες ανασταλτικό χαρακτήρα και ήταν εξαγοράσιμες.

soccerplus.gr