Κατασκευή νέου γηπέδου σχεδιάζει ο Δήμος Βόλου

Ένα από τα βασικά προβλήματα, ίσως και το πλέον σημαντικό, που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας, είναι η έλλειψη αγωνιστικών χώρων. Τα διαθέσιμα γήπεδα ιδιαίτερα εντός του πολαιοδομικού συγκροτήματος δεν επαρκούν για τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων, με αποτέλεσμα…

να υπάρχουν συνεχείς εντάσεις μεταξύ των Σωματίων και των αρμοδίων φορέων.
Επιπλέον η συνεχή χρήση, ιδιαίτερα, των γηπέδων που έχουν φυσικό χλοοτάπητα, επιφέρει πολύ μεγάλη καταπόνηση και φθορά σε αυτά, με αποτέλεσμα κατά το πέρασμα του χρόνου αυτά να γίνονται ακατάλληλα προς χρήση.
Από την πλευρά του Δ. Βόλου και της διεύθυνσης Αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΟΗΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ, από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Βλιώρα κι από τον Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις κ. Μιχάλη Καπουρνιώτη, είχε διαπιστωθεί το πρόβλημα εξαρχής.
Πλέον φαίνεται ότι ωρίμασαν και οι συνθήκες, ώστε από πλευράς Δ. Βόλου να τεθεί η πρόταση κατά την οποία εντός του επόμενου εξαμήνου, ο Δήμος Βόλου προτίθεται να κατασκευάσει γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενεάς, γεγονός που θα αποσυμφορήσεις κατά πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα, σε συνδυασμό με την παραχώρηση του γηπέδου της Ι.Μ Δημητριάδος, για το οποίο διαβάσατε σε προηγούμενο άρθρο.
Αυτό που αξίζει να τονίσουμε, είναι ότι από την πλευρά της Διεύθυνσης Αθλητικών εγκαταστάσεων δόθηκε η δυνατότητα στα Σωματεία να συζητήσουν και να προτείνουν, αν είναι δυνατό από κοινού, το γήπεδο για το οποίο πιστεύουν ότι θα αποτελεί την καλύτερη λύση και θα καλύπτει στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες τους.
Ασφαλώς τέθηκαν και κάποιες προϋποθέσεις σ΄ αυτή τη πρώτη προσέγγιση, όπως για παράδειγμα η επιλογή γηπέδου που έχει ήδη προβολείς, προκειμένου να επιμηκυνθεί το ωράριο χρήσης του, ιδιαίτερα κατά του χειμερινούς μήνες όταν η διάρκεια της ημέρας είναι μικρότερη, έτσι ώστε καθημερινά να μπορούν να προπονούνται περισσότερες ομάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα γήπεδα για τα οποία έγινε μια πρώτη αναφορά, χωρίς να αποκλείεται κάποια άλλη πρόταση που θα προκύψει από τις επαφές μεταξύ των Σωματείων, είναι το Βοηθητικό του ΕΑΚ, της Νεάπολης και το Καζανάκι.
Σύμφωνα με όσα εξέφρασαν οι παρευρισκόμενοι μετά τη συνάντηση, ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο ήταν η παρουσία όλων των Σωματείων του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, καθώς και το θετικό κλίμα κάτω από το οποίο έγινε η όλη συγκέντρωση γεγονός που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την επίγνωση όλων για το μέγεθος του προβλήματος κι ότι τόσο σοβαρά θέματα επιλύονται μόνο με ευρύτερη συναίνεση και συνεργασία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις