Θ. ΣΤΑΜΟΣ: Ένας όμιλος στην Α’ ΕΠΣΘ, θ’ ανεβάσει το επίπεδο

Στον ΣΠΟΡ-FM 89,5 και στην εκπομπή «Πρωινή Προπόνηση» με τον Ευθύμη Χούτα, μίλησε ο πρόεδρος του Πυράσου κ. Θεόδωρος Στάμος κι αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα επικαιρότητας που αφορούν την ομάδα του, για τον προπονητή, τις μεταγραφές και τους στόχους του Πυράσου, ενώ κατέθεσε…

…τη δική του άποψη σχετικά με τη μορφή που θα πρέπει να έχει η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ.
Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο προκειμένου να προσέλθει στο γήπεδο και να παρακολουθήσει ένα σπουδαίο φιλικό αγώνα που θα γίνει το Σάββατο στη Ν. Αγχίαλο, μεταξύ παλαιμάχων του Βόλου και της Θεσσαλονίκης
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Πυράσου:
Για την χρονιά που πέρασε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά. Δυστυχώς η ομάδα μας δεν κατάφερε να εκπληρώσει το στόχο της και να παραμείνει στην Γ’ Εθνική. Σ αυτό συνετέλεσαν πολλά. Έγιναν λάθη απ’ όλους, καθώς όταν κάτι δεν πάει καλά είναι συνολική η ευθύνη. Είμαστε υποχρεωμένοι, όμως, να κοιτάξουμε μπροστά».
Για τους στόχους τη επόμενης χρονιάς: «Ο Πύρασος είναι «καταδικασμένος» να πρωταγωνιστεί. Σίγουρα έχουμε πάρει μια απόφαση, να κοιτάξουμε και τα παιδιά από την ακαδημία, δεδομένου ότι τις επόμενες χρονιές έρχονται πολλά παιδιά από πίσω…
Η ομάδα θα κάνει πρωταθλητισμό, θα επιστρέψουν κάποιοι παίκτες μας που είχαν δοθεί δανικοί και θα ενταχθούν στο ρόστερ της ομάδας, για να δείξουν τι αξίζουν και στο τέλος θα δούμε τι θα καταφέρουμε».
Για το ρόστερ: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε γρήγορα το θέμα του ρόστερ. Θα ανανεώσουμε με τους ποδοσφαιριστές που θέλουμε και ως το τέλος Ιουνίου θα έχουμε κλείσει το ρόστερ. Ήδη το 80% είναι κλεισμένο, απλά δεν είναι όλα ανακοινώσιμα».
Για τον προπονητή: «Ο Στέλιος Αρσένος είναι γνωστής όλων των καταστάσεων της ομάδος και προσωπικά τον πιστεύω πάρα πολύ. Θεωρώ ότι είναι ένα ανερχόμενο ταλέντο στην προπονητική. Μακάρι ο Πύρασος να είναι μόνο ένα σκαλοπάτι γι’ αυτόν και να του δοθούν ευκαιρίες αργότερα να πάει ακόμα πιο ψηλά, γιατί μέσα από αυτά τα οκτώ χρόνια που συνεργαζόμαστε, έχω δει ότι έχει πραγματικό ταλέντο. Έχω αντιληφθεί ότι μπορεί να γίνει τόσο καλός προπονητής, όσο υπήρξε και ποδοσφαιριστής, αλλά κι ακόμη καλύτερος».
Για την οικονομική στήριξη: «Παρά τις δυσκολίες της κρίσης, ιδιαίτερα οι επαγγελματίες της Ν. Αγχιάλου στάθηκαν δίπλα μας, μας βοήθησαν κι αυτό είναι αρκετό για μας. Το παράπονο μας έχει να κάνει με την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω γι αυτό. Φαίνεται ότι η κρίση έχει επηρεάζει τον κόσμο και την προσέλευσή του στο γήπεδο. Αυτό μαστίζει όλες τις ομάδες κι όχι μόνο τον Πυρασο».
Για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος: «Αν θέλουμε να έχουμε σοβαρό ποδόσφαιρο και να έχει ελπίδες ο πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΘ να ανέβει στη Γ’ εθνική, μέσω των μπαράζ, πρέπει να δημιουργηθεί ένας όμιλος.
Νομίζω, ότι το πρωτάθλημα που διοργανώναμε τα προηγούμενα χρόνια με ένα όμιλο, ήταν αρκετά δυνατό. Ο πρωταθλητής έδινε δυνατά παιχνίδια και για μένα προετοιμαζόταν καταλλήλως για τη διαδικασία των μπαράζ.
Αν είσαι σ’ έναν όμιλο, όπου τα πιο πολλά παιχνίδια για τις μεγάλες ομάδες είναι εύκολα, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αλμυρός πέρυσι και στο τέλος να κληθεί ο πρωταθλητής βγει από δυο αγώνες, το θεωρώ λάθος. Μακάρι να έχουμε πρωτάθλημα σ’ ένα όμιλο, αυτή είναι η δική μας θέση ξεκάθαρα. Λυπάμαι που η διαδικασία έχει πάει έτσι, διότι όσοι ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε να κοιτάμε το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου κι όχι το καλό το δικό μας».
Για το φιλικό παλαιμάχων του Σαββάτου: «Το Σάββατο (11/6) στις 18.30 το απόγευμα θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο γήπεδο της Ν. Αγχιάλου μια ομάδα παλαιμάχων της Θεσσαλονίκης, πολλά σπουδαία ονόματα, που θα παίξουν φιλικό με μια ομάδα παλαιμάχων του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής. Οι δικοί μας παλαίμαχοι θα είναι απ’ όλες τις ομάδες της περιοχής, από τον Ολυμπιακό και τη Νίκη Βόλου, τον Θησέα, τον Ρήγα, τον Αλμυρό, τον Πύρασο κι από πολλές άλλες ακόμη. Είναι ένα γεγονός που θα διαφημίσει το ποδόσφαιρο της περιοχής μας και γι αυτό θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να έρθει, να θαυμάσει τις παλιές δόξες του ποδοσφαίρου και τις δικές μας και της Θεσσαλονίκης, να τις χειροκροτήσει και να απολαύσει ένα ωραίο παιχνίδι…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις