Α. Κασμερίδης: Υπάρχει ταλέντο και μεγάλη διάθεση στον Ολυμπιακό Β.

Με καταγωγή από τις Σέρρες, Πόντιος, ο Αλέξης Κασμερίδης σε ηλικία 15 χρονών πήγε στον ΟΦΗ για να παραμείνει πολλά χρόνια στην ομάδα της Κρήτης. Έπαιξε στις μικρές εθνικές ομάδες, ωστόσο, θα μπορούσε, βάσει του ταλέντου και των προσόντων του να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Φόρεσε στη συνέχεια τη φανέλα του Θρασύβουλου, του Λεβαδειακού και…

…πέρυσι του Αστέρα Μαγούλας. Φέτος ο 28χρονος πορτιέρο, στην πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του ήρθε στον Ολυμπιακό Βόλου με ένα και μοναδικό στόχο. Να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» να ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ και ο ίδιος να αναγεννηθεί μέσα από μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.
Ο Αλέξης Κασμερίδης με δηλώσεις του στο goalpost.gr αναφέρθηκε στη χρονιά που άρχισε για τον Ολυμπιακό, για το νέο του περιβάλλον και τη δουλειά που γίνεται στον σύλλογο, έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τις λίγες μέρες που βρίσκεται στο Βόλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου στο goalpost.gr:

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα:

«Οι εντυπώσεις μου από τις πρώτες κιόλας μέρες της προετοιμασίας είναι εξαιρετικές. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις από το προπονητικό τιμ, με την ομάδα να «χτίζεται» από την αρχή με νέους παίκτες, οι οποίοι είναι φιλόδοξοι. Υπάρχει ταλέντο, μεγάλη διάθεση απ’ όλους και πιστύεω ότι όλο αυτό θα φανεί στην πορεία, στους επίσημους αγώνες, όταν και ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.
Είναι τιμή μου να δουλεύω με τον κ. Κώστα Γρηγοριάδη, έναν πολύ καλό και έμπειρο προπονητή τερματοφυλάκων, από τους καλύτερους στην Ελλάδα πιστεύω και το σίγουρο είναι πως έχω να μάθω πολλά πράγματα δουλεύοντας δίπλα του».

Ανεβαίνει για σένα ο πήχης φέτος, ερχόμενος στον Ολυμπιακό Βόλου:
«Αν εξαιρέσουμε την περσινή χρονιά, όπου αγωνίστηκα σε μια ομάδα που είχε στόχο την παραμονή στη Football League, όλα τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόμουν σε ομάδες που μετείχαν στη Σούπερ Λιγκ, οι οποίες ήθελαν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία.
Ο Ολυμπιακός τα δύο τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε, έκανε προσπάθεια να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ και εξαιτίας ορισμένων κακών στιγμών δεν πέτυχε το στόχο. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές, το βάρος της φανέλας μεγάλο, υπάρχει πίεση, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο.
Γνωρίζω, ωστοσο, ποια είναι η δουλειά μου, τι πρέπει να κάνω μέσα στο γήπεδο και μέσα από τη δουλειά που θα κάνουμε όλοι στην ομάδα, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός δικαιούται και πρέπει να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία».

Αποτελεί ο κόσμος του Ολυμπιακού «όπλο» για την ομάδα;
«Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι πολύ θερμοί και έδειξαν από την πρώτη κιόλας μέρα ότι στηρίζουν την ομάδα. Σε δύσκολες εποχές είναι πολύ σημαντικό για έναν σύλλογο να μπορεί να μαζεύει κόσμο στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να αισθάνεται τη στήριξη και την αγάπη των φιλάθλων και να γνωρίζει πως σε κάθε παιχνίδι ο κόσμος θα του δίνει επιπλέον ώθηση και θα τον στηρίζει ηθικά και ψυχολογικά.
Ελπίζουμε στα παιχνίδια ο κόσμος του Ολυμπιακού να είναι ο 12ος παίκτης μας και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να τον ευχαριστήσουμε και να τον κάνουμε χαρούμενο στο τέλος, με την άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ».

Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα της Football League;
«Νομίζω πως το φετινό πρωτάθλημα της Football League θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρυσι. Οι ομάδες στο Βόρειο όμιλο, στον οποίο θα λάβει μέρος και ο Ολυμπιακός, έχουν δυναμώσει στις μεταγραφές και ο συναγωνισμός θα είναι έντονος. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες στον όμιλο, οι οποίες θα παλέψουν για την άνοδο και θα πρέπει εμείς από την πλευρά μας να είμαστε σοβαροί καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να υλοποιήσουμε το στόχο μας».

Η ομάδα ανεβαίνει στο Πήλιο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας….
«Μας περιμένει πολύ δουλειά στο Πήλιο. Όπως προανέφερα ξεκινήσαμε δυνατά την προετοιμασία και υπάρχει μεγάλη πίεση. Θα δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ώστε να γίνουμε δυνατοί και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος».

Έχεις προσαρμοστεί στο νέο σου περιβάλλον;
«Οι συμπαίκτες μου είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και πολύ καλοί χαρακτήρες. Έχουμε καλά αποδυτήρια και προσαρμόστηκα γρήγορα στο νέο μου περιβάλλον. Είναι πολύ σημαντικό σε μια ομάδα να υπάρχει οικογενειακό κλίμα και στον Ολυμπιακό Βόλου από πολύ νωρίς γινόμαστε μια «δεμένη» οικογένεια».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις