Η εμπειρία του Βολιώτη Ι. Λέτσιου στο Κυπριακό πρωτάθλημα πόλο

Ο Βολιώτης υδατοσφαιριστής Ιάσονας Λέτσιος, αγωνίστηκε την περσινή χρονιά στο Κυπριακό πρωτάθλημα με το «σκουφάκι» του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, αφού πλέον ζει στην Κύπρο, όπου μάλιστα εργάζεται.
Ζητήσαμε από τον γνωστό υδατοσφαιριστή να μας πει για την εμπειρία τους στην Κύπρο κι αξίζει τον κόπο να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία του για…

…τα τεκταινόμενα στο κυπριακό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης.
Ο Ιάσονας Λέτσιος μας είπε χαρακτηριστικά: «Για κάποιον που έχει παίξει Ελλάδα ή στο εξωτερικό είναι δύσκολο να προσαρμοστείς στις ιδιοτροπίες ή στις ιδιαιτερότητες του πρωταθλήματος. Οι ιδιαιτερότητες όπως αναφέρω αφορούν την κεφαλή η οποία θεωρείται η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Για να μπορέσει να συμμετάσχει κάποιος θεωρούμενος ως «ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ» στο πρωτάθλημα χρειάζεται σύμφωνα με τους κανόνες της ΚΟΕΚ (ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ) να έχει συμπληρώσει 6 μήνες ζωής στο νησί.
Αυτός ο κανονισμός λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια. Θεωρητικά αυτό είναι παράνομο. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός. Από την αρχή δηλαδή ξεκίνησαν τα προβλήματα, διότι έπρεπε να αποδείξουμε τους 6 μήνες στο νησί . Μπορούσες να το αποδείξεις, είτε με την κοινωνική ασφάλιση, είτε λόγω σπουδών . Το πρωτάθλημα ξεκινάει τον Ιανουάριο και τελειώνει τον Μάιο.
Στην ομάδα μου υπήρχαν άλλοι 2 ξένοι. Ο ένας είχε σέρβικο διαβατήριο και ο άλλος κροατικό.
Μετά από πολύ αγώνα των ανθρώπων του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού βγάλαμε κανονικά κάρτες αθλητών για την συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα .
Ξεκινήσαμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ελπίδα ότι δεν θα είχαμε άλλα προβλήματα.
Δυστυχώς υπολογίζαμε χωρίς τους Διαιτητές. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αγωνιζόμασταν με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ στην έδρα μας. Το παιχνίδι δεν διεξήχθη για την ακαταλληλότητα του φωτισμού του κολυμβητηρίου της Λεμεσού με ΑΠΟΦΑΣΗ των διαιτητών. Μετά από 4 μήνες αποφασίσθηκε να κατοχυρωθεί υπέρ της ομάδας του ΑΠΟΕΛ ο αγώνας. Στην 3η αγωνιστική συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του 2ου οκταλέπτου και ενώ το σκόρ ήταν 4-3 υπέρ του Ναυτικο Όμιλο Πάφου ο Διαιτητής του αγώνα διέκοψε τον αγώνα , διότι «απειλήθηκε η σωματική του ακεραιότητα» όπως ανέφερε στο φύλλο αγώνος. (Υπάρχει βίντεο που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε επαφή παίκτη μας με τον διαιτητή).
Το ίδιο συνέβη με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μετά από απόφαση κατοχυρώθηκε υπέρ της ΠΑΦΟΥ.
Όλα αποφασίσθηκαν σε κομβικό σημείο του πρωταθλήματος .Έγινε ουσιαστική βαθμολογική αλλοίωση του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα η ομάδα μας από την 3η θέση να βρεθεί στην προτελευταία!
Όλα αυτά οδήγησαν το διοικητικό συμβούλιο της ΛΕΜΕΣΟΥ να αποσύρει την ομάδα μας από το πρωτάθλημα πριν την ολοκλήρωσή του.
Εν κατακλείδι οι ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ που εφαρμόζονται στην ΚΥΠΡΟ δεν ανταποκρίνονται με τους κανονισμούς της FINA .
Όσον αφορά το βολιώτικο πόλο ο Ιάσων Λέτσιος τόνισε: «Στο βολιώτικο πόλο υπήρχαν πολλά ταλέντα στο παρελθόν, ενώ και σήμερα υπάρχουν πολλοί νέοι ελπιδοφόροι παίκτες.
Είναι πλέον καιρός όλα τα σωματεία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνεργαστούν για το κοινό καλό. Μόνο έτσι θα μπορέσει το πόλο στην πόλη μας να πάει και πάλι ψηλά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις