Τζήμας: «Βλέπουμε μόνο την άνοδο»

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας και στην εκπομπή «Πρωϊνή Προπόνηση» φιλοξενήθηκε ο κ. Σάκης Τζήμας, απαντώντας σε ερωτήσεις του Άκη Μπούκλα. Ο νέος ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης τόνισε πως στη νέα προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και έχει την τεχνογνωσία να πάει τη Νίκη εκεί που ανήκει, στη Σούπερ Λιγκ. Αναφέρθηκε επίσης στο γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει ως έδρα η ομάδα καθώς και στις βελτιώσεις που θα γίνουν στο «Π. Μαγουλάς».

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Τζήμα στον Άκη Μπούκλα:

Απομαγνητοφώνηση (σε ελεύθερη απόδοση) – επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

– Τα πράγματα στη Νίκη δεν είναι εύκολα…

«Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα όμως δεν είναι δύσκολο και ακατόρθωτο. Σκεφτείτε πως σε μία μέρα η Νίκη πήγε στα χέρια ενός τεχνοκράτη και στα χέρια αυτών που ανήκει η ομάδα, στα χέρια του κόσμου της Νίκης».

– Προφανώς το ενδιαφέρον σας για τη Νίκη δεν ήταν ξαφνικό…

«Να μην είμαστε καχύποπτοι. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που στήνω αγώνες και δεν συμμετέχω σε οτιδήποτε ύποπτο. Εγώ είμαι ένας τεχνοκράτης, έμαθα το ποδόσφαιρο μέσα από τον γιο μου. Εγώ είμαι ένας τεχνοκράτης και γνωρίζω το ποδόσφαιρο από κοντά, λόγω της ενασχόλησης του γιου μου καθώς είναι ποδοσφαιριστής. Γνωρίζω καλά τα νομικά καθώς η δουλειά μου απαιτεί τέτοιου είδους γνώσεις. Είμαι κι εγώ ένας πρόσφυγας κι ένας μαχητής και θα γνωριστούμε καλύτερα στην πορεία».

Για την προσπάθεια της προηγούμενης χρονιάς

«Δεν μπορούμε να μηδενίσουμε προσπάθειες. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Βούλγαρη και τον θέλουμε δίπλα μας. Όπως θέλουμε δίπλα μας όλον τον κόσμο».

Για τους στόχους

«Αν όλα πάνε καλά και είμαι βέβαιος πως όλα θα πάνε όπως θα τα προγραμματίσουμε θα ανέβουμε κατηγορία. Οι Ακαδημίες επίσης θα οργανωθούν με τον τρόπο που θέλω και πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο. Επί τέσσερα χρόνια βοηθούσα ομάδες της περιοχής μου ακόμη και ομάδες της Γ’ Εθνικής. Καταλαβαίνετε πως μόνο με τη βοήθειά μου αγωνίζονταν στη Γ’ Εθνική, πόσο μάλλον να αφιερώσω πολύ περισσότερα πράγματα στη Νίκη. Φυσικά, δεν θα μείνουμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Στην ομάδα θα γίνουν πράγματα που δεν θα γίνονταν σε 20 χρόνια. Γήπεδα και επενδύσεις μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Βέβαια, όλα αυτά για να έχουν και το λαϊκό έρεισμα θα πρέπει να συνοδεύονται από μία φοβερή ομάδα και αυτό θα κάνουμε. Θέλω τον κόσμο δίπλα και στα καλά αλλά και στα δύσκολα. Γιατί ξέρουμε πως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Θα σημειώσω όμως πως αν κάποιος σκεφτεί να βλάψει τη Νίκη Βόλου, έχουμε τη δύναμη και την γνώση να αντιδράσουμε»

Για τις βελτιώσεις στο «Π. Μαγουλάς» και το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει η Νίκη

«Θα γίνουν τα απαραίτητα έργα τόσο στο “Π. Μαγουλάς” όσο και στους βοηθητικούς χώρους ώστε τα γήπεδα να είναι σε άριστη κατάσταση. Θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μπει σε κάποιο επενδυτικό πρόγραμμα και να πάμε μετά σε άλλα μεγέθη. Η βελτίωση που θα πετύχουμε με τις εργασίες που θα γίνουν από την Τρίτη (14/06) θα είναι της τάξης του 80%. Οι συνεργάτες μου θα προσπαθήσουν να εντάξουν όλο αυτό το εγχείρημα σ’ ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ότι έργο κάνουμε θα είναι προίκα της Νίκης όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και αποχωρήσω. Είμαι υπέρ των υποδομών γιατί τα χρήματα, όσα κι αν βάζεις κάποια στιγμή τελειώνουν. Αν όμως δημιουργήσεις τις σωστές βάσεις δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Άλλωστε οι ομάδες ανήκουν στον κόσμο τους.

728x90 papoulias

Άρα πρώτο μέλημα είναι να βελτιώσουμε πολύ τις συνθήκες που θα δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές γιατί πρόκειται για καλούς παίκτες. Τους παρακολούθησα την προηγούμενη χρονιά και όσες φορές τους είδα, είπα πως αυτή η ομάδα θα είναι η πρωταθλήτρια. Βέβαια αυτό δεν έγινε για κάποιους λόγους οι οποίοι είναι γνωστοί.

Όσον αφορά το Πανθεσσαλικό είμαστε σε συζητήσεις με ανθρώπους που συμβουλεύομαι και είναι αλήθεια πως το σκεφτόμαστε. Σε πρώτη φάση σκεφτόμαστε να το χρησιμοποιήσουμε για κάποια παιχνίδια. Υπάρχει και η άποψη πως το γήπεδό μας είναι καλή έδρα και μπορεί να μας δώσει περισσότερους πόντους. Δεν θα θυσιάσουμε πόντους για να πάρουμε 5-10.000 ευρώ παραπάνω. Δεν το έχουμε ανάγκη αυτό. Ακόμη δεν έχουμε καταλήξει όσον αφορά το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσουμε. Θα αποφασίσουμε με τους συνεργάτες μου».

Για τον προπονητή

«Αύριο θα έχω μία συνάντηση με τον κ. Ξηροφώτο. Θα μου παρουσιάσει τα πλάνα του και θα αποφασίσουμε το τι μέλλει γενέσθαι. Θα βγει σχετικό δελτίο Τύπου».

Για τα γραφεία της ομάδας

«Τα γραφεία της ομάδας θα είναι στον Βόλο. Ήδη οι συνεργάτες μου αναζητούν το χώρο που θα εγκατασταθούν και πολύ σύντομα θα έχουμε βρει τη στέγη του ποδοσφαιρικού τμήματος».

Για τη συνεργασία με τους παλαίμαχους

«Σαφέστατα θα υπάρξει, όπως ήδη υπάρχει, συνεργασία με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστής της Νίκης. Θα στελεχώσουν αρκετά πόστα στην ομάδα. Για να πετύχει μία ομάδα θα πρέπει να συνδυάζει κάποιες προϋποθέσεις. Οι παλαίμαχοι είναι μία από αυτές. Υπήρχαν και υπάρχουν ομάδες στην κατηγορία που δεν έχουν τις προϋποθέσεις. Η Νίκη μπορεί να τις έχει και στη χειρότερη περίπτωση πρέπει να αγωνίζεται στη Football League».

Για την εκκαθάριση

«Θα πρέπει να γνωρίζετε πως λόγω του επαγγέλματός μου έχω συνεργασία με εξαίρετους καθηγητές νομικούς. Έχω άμεσο συνεργάτη ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα θέματα μίας εκκαθάρισης. Να μην υπάρχει καμία ανησυχία γι’ αυτό το θέμα. Όπως μ’ έχει διαβεβαιώσει ο κ. Φάτσης, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και θα πάνε όλα καλά».

Για το μπάτζετ

«Μην ακούτε τα παραμύθια που ακούγονται για τα μπάτζετ των ομάδων. Με νοικοκυριό, με τον κόσμο δίπλα μας και τις διαφημίσεις που θα μπουν κανείς δεν θα στερηθεί ούτε ευρώ. Όλα θα γίνονται με αποδείξεις και μέσω τραπεζικών συνδιαλλαγών. Στα πάντα θα υπάρχει διαφάνεια. Υπάρχει η τεχνογνωσία και θα αποδειχθεί ότι η διοίκηση μίας ομάδας στη Γ’ Εθνική δεν είναι τόσο δύσκολο».

Για τους συνεργάτες

«Όλοι θα είναι από την πόλη του Βόλου εκτός ενός ανθρώπου που είναι στενός συνεργάτης μου και θα επιβλέπει και διαφυλάξει την ομαλή λειτουργία της ομάδας. Εγώ είμαι ανοιχτός άνθρωπος και όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να έρθει να μου το πει».

bouklas

Για την κίνηση του Ξάνθη να αποσύρει προσωρινά την πρότασή του και να στηρίξει την πρόταση Τζήμα

«Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ πως κάποιος δεν αγαπάει την ομάδα. Τον έχω συναντήσει, τον έχω φίλο μου και τον θέλω δίπλα μου. Πιστεύω πως αγαπάει την ομάδα και αυτό που είπε θα το κάνει πράξη. Γνωρίζει πολύ καλά ότι εγώ μπορώ να διαχειριστώ την όλη κατάσταση. Πιστεύω πως το έκανε για το καλό της ομάδας. Όταν θα έρθει η ώρα και προτείνει για τα υπόλοιπα τμήματα θα το συζητήσουμε. Αυτή τη στιγμή εγώ κρίθηκα ως ο καταλληλότερος άνθρωπος για το ποδοσφαιρικό τμήμα και αυτή τη στιγμή η Νίκη έχει απαλλαγεί από πολλά προβλήματα. Βλέπουμε μόνο την άνοδο, να κάνουμε μία μεγάλη ομάδα, να την αγαπήσουμε και να ζήσουμε στιγμές, τις οποίες εγώ τις έχω δει μόνο από βίντεο».

Για τους Νέους Αθλητές

«Το θέμα των Νέων Αθλητών θα το εξετάσω και θα αποφασίσουμε τι ακριβώς θα γίνει. Το σίγουρο είναι πως θα αγωνίζονται. Θα βρούμε μία χορηγία και η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα. Δεν είναι κάτι δύσκολο να το πετύχουμε. Είναι σαν να διατηρείς μία ακόμη ερασιτεχνική ομάδα σε άλλες βάσεις. Σαφώς και είναι καλό να υπάρχει αυτή η ομάδα καθώς στην περίπτωση που ανέβουμε την κατηγορία να έχουμε τη βάση για την ομάδα “K” που θα χρειαστούμε. Δεν θα χρειάζεται να τρέχουμε την τελευταία ώρα για να στελεχώσουμε αυτή την ομάδα».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Τζήμας αναφέρθηκε στο ενωτικό κλίμα που θα πρέπει να υπάρξει: «Θα πρέπει να σεβόμαστε τις προσπάθειες τόσο του κ. Βούλγαρη όσο και του κ. Ξάνθη. Τους θέλουμε μαζί μας, τους θέλουμε δίπλα, χωρίς καχυποψίες. Στις δύσκολες στιγμές αυτοί οι άνθρωποι βοήθησαν και ας ξεχάσουμε ότι έγινε, κάνοντας μία νέα αρχή ώστε στο τέλος να καταφέρουμε να πάμε τη Νίκη στην κατηγορία που της αξίζει και αυτή είναι η Σούπερ Λιγκ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις