Έχει πάρει φόρα ο Χάμιλτον!

Άλλη κλάση ο Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος εξασφάλισε την pole position στην πίστα του Μόντρεαλ και θα εκκινήσει από θέση ισχύος στο Grand Prix του Καναδά. Δεύτερος ο Ρόσμπεργκ, τρίτος ο Φέτελ.

 Την 53η pole position στην καριέρα του πήρε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής πρώτευσε στις κατατακτήριες αφήνοντας πίσω του μόλις για 0,062 δευτερόλεπτα τον ομόσταβλό του στη Mercedes (και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος) Νίκο Ρόσμπεργκ.

Αυτή ήταν η πέμπτη pole position στον Καναδά για τον Χάμιλτον, που μετρά ήδη τέσσερις νίκες στη συγκεκριμένη πίστα, όπου και πέρσι ήταν νικητής.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari ήταν τρίτος, ακολουθούμενος από τις Red Bull των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ραϊκόνεν, Μπότας, Μάσα, Χούλκενμπεργκ και Αλόνσο.

Ο δεύτερος γύρος (Q2) διακόπηκε για αρκετή ώρα μετά από ατύχημα του Κάρλος Σάινθ. Στο τέλος του αποκλείστηκαν η McLaren του Μπάτον, οι δύο Haas (Γκουτιέρες και Γκροζάν), η Toro Rosso του Κβίατ, καθώς και η Force India του Πέρες. Στον πρώτο γύρο (Q1) έμειναν εκτός o Πάλμερ (Renault) με τις δύο Manor (Βερλάιν και Χαριάντο) και τις δύο Sauber (Έρικσον και Νασρ).

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν δεν πρόλαβε να λάβει μέρος στις κατατακτήριες μετά το ατύχημα που είχε στο φινάλε του τρίτου γύρου ελεύθερων δοκιμών.

Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 21:00 (ώρα Ελλάδος).

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις