Βενέτης: “Προσπαθούν να βάλουν κι άλλους στη λάσπη τους”

Ο Βασίλης Βενέτης απάντησε με δήλωση, σε πρώτη φάση, σε όσα αφήνει να εννοηθούν ο δημοσιογράφος κ. Σόμογλου και η εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σε σαββατιάτικο άρθρο της.

Αναλυτικά:

“Σ’ αυτό που θα συμφωνήσω μ αυτόν που έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο αλλά κ σ αυτούς που το αναδημοσίευσαν είναι ότι θα ζητηθούν απαντήσεις (κ δημοσίως αλλά κ στις δικαστικές αίθουσες) για το που υπάρχει διαπλοκή σε έναν ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, πως επηρεάστηκε η αναθέτουσα αρχή, η περιφέρεια δηλαδή και ποιο είναι το αθέμιτο πλεονέκτημα που απέκτησα…

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και κείμενο που λέει "TheNewspaper.gr TheNewspaper.gr 2 ώρ. Ερωτήματα ζητούν απαντήσεις i thenewspaper.gr Βόλος: Μυστήριες συνδέσεις και οσμή σκανδάλου με εργολαβία της <<Νίκης..."

Αλλά αυτό είναι προσωπικό μου ζήτημα κ πριν να ασχοληθώ με τα διοικητικά αυτού του μεγάλου συλλόγου ήξερα πολύ καλά ότι θα δεχτώ τέτοιου είδους επιθέσεις και ήμουν έτοιμος γι’ αυτές. Επειδή ζούνε μέσα στη λάσπη έχουν μάθει να την πετάνε οπού βρούνε για να βάλουν και τους άλλους στη λάσπη τους.

Το ζήτημα όμως είναι άλλο!! Κάποια στιγμή οι μάσκες πέφτουν και δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι κάποιοι δεν θέλουν την πρόοδο αυτού του συλλόγου ..

Η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΛΑΜΠΕΙ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!

θα καταλήξω με ένα σύνθημα που λένε οι οπαδοί μας.

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΚΛΟΥΒΑ ΝΙΚΗ ΟΛΕ ΟΛΕ!!”

Νωρίτερα τρία τοπικά ΜΜΕ είχαν αναπαράγει άρθρο της εφημερίδας “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” που υπογράφει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Σόμογλου που κάνει λόγο για “οσμή” σκανδάλου σε εργολαβία για έργα στο “Π. Μαγουλάς”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του goalpost.gr o κ. Βενέτης επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο και αναμένονται εξελίξεις που πιθανόν να εκθέσουν όσους “έτρεξαν” να αναπαράγουν το “έτοιμο” κείμενο

 

Με τις δημοτικές εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών, ο αθλητισμός μοιάζει να γίνεται ξανά «εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης», με υποψήφιους δημάρχους ή δημοτικούς συμβούλους να αξιοποιούν τις θέσεις τους σε αθλητικούς συλλόγους για να καρπωθούν πολιτικά οφέλη.
Οι καταγγελίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας δεκάδες. Τα φαινόμενα θλιβερά και νοσηρά. Και τα ερωτήματα μοιάζουν αμείλικτα. Ο δοκιμαζόμενος Βόλος δεν αποτελεί, δυστυχώς, εξαίρεση στον κανόνα, με την ιστορική Νίκη να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ιδιότυπης σύνδεσης με τον πρωτοεμφανιζόμενο συνδυασμό «Συμμαχία για τον Βόλο» του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Παπαπέτρου. Η ταύτιση προσώπων του οργανογράμματος της Νίκης Βόλου με το ψηφοδέλτιο της «Συμμαχίας» είναι εξόφθαλμη. Ο ίδιος ο Νίκος Παπαπέτρος είναι δικηγόρος του προσφυγικού σωματείου. Η Φωτεινή Κοκκινάκη και ο Αργύρης Χαδούλης είναι μέλη του ΔΣ της Νίκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η εργολαβία
Το πρόσωπο όμως για το οποίο γεννούνται τεράστια ερωτήματα είναι αυτό του αντιπροέδρου της Νίκης, Βασίλη Βενέτη, αδελφού του γνωστού γιατρού
και αρχηγικού στελέχους της «Συμμαχίας», καθώς εκτός των άλλων φέρεται να εμπλέκεται με εργολαβία ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ στο γήπεδο της
ομάδας, παρά το γεγονός ότι προκύπτει καταφανώς σύγκρουση συμφερόντων.
Το χρονικό της συγκεκριμένης εργολαβίας γεννά… σκιές και ερωτήματα:
29/3/2019: Βγαίνει η διακήρυξη του έργου «Συντήρηση και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου “Παντελής Μαγουλάς”» προϋπολογισμού 329.000 ευρώ.
2/9/2019: Κατακυρώνεται το έργο στην ανάδοχο εταιρεία Τεχνική Βασίλης Βενέτης και ΣΙΑ ΕΕ. Του αντιπροέδρου της Νίκης…
4/10/2019: Ο Βασίλης Βενέτης αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, όντας παράλληλα μέλος της διοικούσας επιτροπής του ποδοσφαιρικού τμήματος.
4/12/2020: Εγκρίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η πρώτη συμπληρωματική σύμβαση του έργου ύψους 154.240 ευρώ. Δηλαδή η τεχνική εταιρεία του Βασίλη Βενέτη εισπράττει συνολικά 483.240 ευρώ.
Και εδώ γεννάται μία μεγάλη απορία. Παρά το γεγονός ότι η ελληνική νομοθεσία αλλά και οι όροι διακήρυξης του έργου κάνουν λόγο ξεκάθαρα για «σύγκρουση συμφερόντων» (απαγορεύοντας ρητά κάθε είδους αθέμιτο επηρεασμό της λήψης αποφάσεων της αναθέτουσας Αρχής ή απόκτησης αθέμιτου πλεονεκτήματος στη διαδικασία σύμβασης), η συγκεκριμένη εργολαβία κρύβει μία «ιδιαίτερη» λεπτομέρεια: ο άνθρωπος που ανέλαβε το έργο βρισκόταν ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Νίκης που συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία ανάθεσής του!

«Άρωμα» διαπλοκής
Το παραδέχτηκε άλλωστε, εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος ο Βασίλης Βενέτης, ο οποίος επιχείρησε να καρπωθεί τα βελτιωτικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στη θρυλική «κλούβα», εμφανιζόμενος μαζί με τη Φωτεινή Κοκκινάκη σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της Νίκης στο YouTube. Εκεί αμφότεροι αποκάλυψαν ότι είχαν άμεση πρόσβαση στη μελέτη του έργου! Το γεγονός αυτό όμως ουδόλως ενόχλησε τον Βασίλη Βενέτη που, συμπληρώνοντας το Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Προμήθειας (ΕΕΕΠ), απάντησε ότι
δεν είχε ούτε άμεση ούτε έμμεση συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης σύμβασης. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο Βόλος είναι μια «οσμή» διαπλοκής εργολάβων, παραγόντων και πολιτικών. Και τα ερωτήματα που τίθενται πρέπει να απαντηθούν πριν φτάσουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Μαγνησίας στις κάλπες. Ας ξεκινήσουμε από το πιο βασικό: πόσο ανιδιοτελής είναι τελικά η ενασχόληση της οικογένειας Βενέτη με τη Νίκη Βόλου;

Ρεπορτάζ Αλέξανδρος Σόμογλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις