Πανηγυρικά στους “8” του Κόπα Αμέρικα το Εκουαδόρ (video)

Το Εκουαδόρ σάρωσε με 4-0 την ήδη αποκλεισμένη Αϊτή στο Νιου Τζέρσεϊ, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Copa America Sentanario και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τις διοργανώτριες ΗΠΑ. Οι παίκτες του Γκιντέρος επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους…

…και σκόραραν με τους Εμερσον Βαλένσια, Αγιόβι, Νομπόα και Αντόνιο Βαλένσια. Από ένα δοκάρι για τις δυο ομάδες.
Οι παίκτες του Εκουαδόρ μπήκαν δυνατά και έχαναν σωρηδόν τις ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Πλασίντ, αφού κάθε κατεβασιά του Ισημερινού «μύριζε» γκολ. Έτσι, οι παίκτες του Γκιντέρος δικαιώθηκαν στο 11′, όταν ο Εμερσον Βαλένσια, μετά την κάθετη μπαλιά του Νομπόα, έφυγε μπροστά και πλάσαρε εύστοχα τον Πλασίντ, ανοίγοντας το σκορ. Το Εκουαδόρ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες όποτε έμπαινε στην αντίπαλη περιοχή και στο 20΄ο Χ. Αγιόβι συνδυάστηκε με τον Βαλένσια, που σε κενή εστία πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 2-0.
Ο ρυθμός έπεσε, στη συνέχεια, οπότε ο Ζερόμ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι του Ντομίνγκεζ. Απάντησε ο Εράσο στο 28′ με κεφαλιά στο δοκάρι του Πλασίντ και με τις ευκαιρίες των τυπικά γηπεδούχων να πετύχουν μεγαλύτερο σκορ, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε μόνο στο 2-0.
Στην αρχή της επανάληψης, οι Αϊτινοί μπήκαν δυνατά και έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μπελφόρ, όμως οι παίκτες του Ισημερινού απάντησαν με το νεοεισελθόντα Καθάρες, το πλασέ του οποίου απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Ζερόμ. Τελικά, ο Νομπόα με ωραίο στοπάρισμα και πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0 στο 57′, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά.
Σιγά σιγά, οι παίκτες του Ισημερινού χαλάρωσαν και οι Αϊτινοί βρήκαν την ευκαιρία να βγουν μπροστά, απειλώντας και εκμεταλλευόμενοι και τις κακές αντιδράσεις των αμυντικών του Γκιντέρος, που με τις αλλαγές που έκανε, έδειξε πως σέβεται τον αντίπαλο, με τον Ισημερινό να αρκείται πλέον σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, ο Αντόνιο Βαλένσια, μετά από υπέροχη προσπάθεια των συμπαικτών του, σε κενή εστία διαμόρφωσε το 4-0 στο 78′. Οι παίκτες του Ισημερινού ξανάρχισαν να χάνουν ευκαιρίες και με την μπάλα πάνω κάτω μέχρι το φινάλε, το Εκουαδόρ πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.
ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ντομίνγκεζ, Μπ. Αγιόβι, Παρέδες, Εράσο, Μίνα, Αν. Βαλένσια, Νομπόα, Γκρουέσο (79′ Αϊμπόρ), Χ. Αγιόβι (46′ Καθάρες), Μοντέρο, Ε. Βαλένσια (84′ Μαρτίνεζ)
ΑΪΤΗ: Πλασίντ, Τζαγκί, Ζενεβουά, Ζερόμ, Λαφράνς (71′ Ιλέρ), Λαμπές, Μαρσελέν (79′ Αλεξάντρε), Μανίς, Μπελφόρ (70′ Λουίς), Νόρντε, Ναζόν

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις