Άνοιξε ξανά το «Koriopolis» για τους 53 απαλλαχθέντες και όχι μόνο!

Οι εκατοντάδες συνομιλίες του 2011 που δεν είχαν απομαγνητοφωνηθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης των στημένων αγώνων και που απομαγνητοφωνήθηκαν 5 χρόνια μετά, οδήγησαν σε εκ νέου «άνοιγμα» του σκανδάλου «Koriopolis», με επίκεντρο πλέον τα 53 πρόσωπα που πέρυσι απαλλάχθηκαν δια βουλεύματος, καθώς και άλλα που φαίνεται να προκύπτει κάποιου είδους εμπλοκή τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας έδωσε εντολή στον αναπληρωτή αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών, Γιώργο Λαϊνη να διατάξει την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Η προκαταρκτική έρευνα θα αφορά τα 53 πρόσωπα που απαλλάχθηκαν δια βουλεύματος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, καθώς και άλλα πρόσωπα που αναμένεται να ερευνηθούν και στα οποία δεν είχε ασκηθεί ποινική δίωξη εξ αρχής και δεν συμπεριλαμβάνονταν στη δικογραφία.

Έγκυρες δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι ανάμεσα στα νέα πρόσωπα που θα ερευνηθούν θα βρίσκονται και οι διαιτητές Σταύρος Μάνταλος και Ηλίας Σπάθας!

Ανάμεσα στους 53 απαλλαχθέντες, των οποίων η περίπτωση θα ερευνηθεί εκ νέου, βρίσκονται και τα πολύ βαριά ονόματα του παραγοντικού χώρο στο ποδόσφαιρο.

Όπως προείπαμε, η εξέλιξη αυτή απορρέει από τις νέες συνομιλίες οι οποίες για άγνωστη αιτία, δεν απομαγνητοφωνήθηκαν ποτέ και η υπόθεση προχώρησε χωρίς αυτές να ληφθούν υπόψη.

Αυτές οι συνομιλίες εμπλέκουν πολλά πρόσωπα και έβαλαν σε σκέψεις τις εισαγγελικές αρχές της χώρας. Έτσι οδηγούμαστε σε νέα προκαταρκτική έρευνα, με το δικαστήριο για εκείνους που έχουν ήδη παραπεμφθεί να ξεκινάει τον προσεχή Οκτώβρη.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις