Ο Βολιώτης Σ. Πάστρας και η Pastra Cretonaxiosa θα διασχίσουν τη Μάγχη

Με προπονητή τον Βολιώτη πρωταθλητή Ελλάδος στην κολύμβηση Σωτήρη Πάστρα, η Pastra Cretonaxiosa, μια ομάδα που αποτελείται από τους Βαγγέλη Ζουρμπάκη, Βασίλη Μαρούλη, Ευγενία Τζαννίνη, Κωνσταντίνο Μίχο, Έλλη Φλέγγα, Θοδωρή Ζουμπουλάκη και τον πρωταθλητή Αποστόλη Τσαγκαράκη θα επιχειρήσει στις 28 Αυγούστου να κάνει τον διάπλου της Μάγχης για φιλανθρωπικό σκοπό και ειδικότερα για την ενίσχυση της…

…ΕΛΕΠΑΠ. Αισιοδοξούν μάλιστα πως θα καταφέρουν να μαζέψουν το ποσό που απαιτείται για την αγορά ενός σχολικού λεωφορείου για τα μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Κι αν νομίζετε πως το εγχείρημα της Pastra Cretonaxiosa είναι εύκολο κάνετε μεγάλο λάθος, αφού η θερμοκρασία στην οποία θα κληθούν να κολυμπήσουν εν είδος σκυταλοδρομίας (κάθε κολυμβητής θα κολυμπήσει για 60 λεπτά) είναι περίπου 16 βαθμοί Κελσίου, ενώ οι κολυμβητές θα φορούν μόνο ένα μαγιό.

Φυσικά η αποστολή τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού τα ρεύματα στη Μάγχη είναι πολύ δυνατά, ενώ τα καιρικά φαινόμενα είναι απρόβλεπτα.

Όλοι μοιράζονται τον ίδιο στόχο που ταυτόχρονα είναι και πηγή ενεργείας και γέλιου: να κολυμπήσουν την Μάγχη και ως ανθρωπινή αλυσίδα άλλα και η πρώτη ελληνική ομάδα που το επιχειρεί, να καταφέρουν να διασχίσουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα άλλα και δύσκολα θαλάσσια περάσματα του πλανήτη!

Ο Βολιώτης πρωταθλητής Σωτήρης Πάστρας (μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας στην Αθήνα το 2004 και στο Πεκίνο το 2008, καθώς και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ανδρών στα 100μ πεταλούδα απο το 2003 έως σήμερα! Από το 2013 ανήκει επαγγελματικά στην οικογένεια της Holmes Place (Pool Instructor & Personal Trainer) ενώ αυτή την περίοδο σπουδάζει ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), με κατευθύνει με μαεστρία την ομάδα του. Την προετοιμάζει κατάλληλα προκειμένου να μπορέσουν να πετύχουν το στόχο τους.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την προσπάθεια της Pastra Cretonaxiosa, μπορούν να μπαίνουν στο σάιτ http://www.pastracretonaxiosa.gr/ και να προσφέρουν σε σχετικό λιγκ, από ένα ευρώ, και όσο έχουν τη δυνατότητα για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. 

Αξίζει πραγματικά τον κόπο να στηριχτεί η προσπάθεια του Βολιώτη πρωταθλητή και της ομάδας του.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις