Μπλάτερ: “Στήνονται κληρώσεις, υπάρχουν ζεστά και κρύα μπαλάκια”

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό και με πάσα κυνικότητα αποκάλυψε σε δηλώσεις του πως όντως υπάρχουν «ζεστά και παγωμένα μπαλιά» και ότι στήνονται κληρώσεις! «Είδα με τα μάτια μου την εξαπάτηση. Ήταν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μόνος ένας το κατάφερε. Ήταν ένας Ιταλός. Μπορούσες…

…να δεις ότι αναγνώριζε τα μπαλάκια που θα κληρωθούν. Μπορούσε να τα κάνει πιο ζεστά όταν κρύωναν. Ήμουν μάρτυρας», είπε ο έκπτωτος πρόεδρος της FIFA σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Αργεντινής «La Nacion», ενώ ερωτηθείς αν έχει κάνει και ο ίδιος παρόμοια… κόλπα, τόνισε:
«Εγώ ποτέ δεν έχω κάνει κλήρωση. Άλλοι πρόεδροι έκαναν. Έβγαζαν με τα χέρια τους τα μπαλάκια από τις γυάλες. Εγώ ήμουν καθαρός μέχρι τέλους».
Για τις κατηγορίες περί διαφθοράς, ο 80χρονος πλέον Μπλάτερ σχολίασε: «Ποτέ δεν παραβίασα τον ποινικό κώδικα. Έχω καθαρή συνείδηση».
Σε ερώτηση αναφορικά με την έρευνα της FIFA, σύμφωνα με την οποία, ο ίδιος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Ζερόμ Βάλκε και ο πρώην οικονομικός διευθυντής, Μάρκους Κάτνερ, έγιναν πλουσιότεροι κατά 79 εκατ. ελβετικά φράγκα την περασμένη πενταετία, ο Μπλάτερ τόνισε: «Σύμφωνα με τους δικηγόρους μου όλες οι πληρωμές από τα μπόνους ήταν νόμιμες. Είχαν εγκριθεί από τη δημοσιονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ηθικής».
Τέλος, ερωτηθείς για το πώς περνά τη ζωή του πλέον, είπε: «Στην πραγματικότητα είμαι ακόμη πρόεδρος. Ποτέ δεν έχασα σε εκλογική διαδικασία. Αυτή είναι μία μικρή μου ευχαρίστηση. Προετοιμάζω την υπεράσπισή μου ενώπιον των διεθνών αθλητικών δικαστηρίων».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις