ΒΙΝΤΕΟ – ΑΝΑΛΥΣΗ: Δεν αντέχει η πρωτάρα Ισλανδία

Στην αναμέτρηση Πορτογαλία – Ισλανδία επιλέγουμε το χάντικαπ -1 γκολ των Ίβηρων σε απόδοση 2.00 (Ασιατικό Χάντικαπ: Σε περίπτωση που η Πορτογαλία κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ τότε παίρνετε όλο το ποσό. Εάν η Πορτογαλία κερδίσει με ένα γκολ τότε επιστρέφονται τα χρήματα που ποντάρατε). Σε ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση, η Πορτογαλία εισέρχεται με τη φιλοδοξία ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέρμα.

Μετέχει για 6η σερί φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ αυτό που φανερώνει τη φοβερή συνέπεια της είναι το γεγονός ότι εδώ και 16 χρόνια δεν έχει χάσει καμία μεγάλη διοργάνωση. Είναι μια ομάδα με πλούσιο ταλέντο, παίκτες παγκόσμιας κλάσης και αστέρα τον ένα και μοναδικό Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος απόψε γράφει ιστορία. Ο στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται μια συμμετοχή για να «πιάσει» τον Λουίς Φίγκο στις 127 παρουσίες με το εθνόσημο, ενώ αν σκοράρει θα καταρρίψει ακόμη ένα ρεκόρ, σκοράροντας σε τέσσερα διαδοχικά Euro, διάκριση που κυνηγά και ο Ιμπραΐμοβιτς.

Όλα άλλαξαν για την Πορτογαλία με την αποχώρηση του Πάολο Μπέντο και τον ερχομό του Φερνάντο Σάντος τον Οκτώβριο του 2014. Έκτοτε οι Ίβηρες έγιναν πιο ουσιαστικοί, με περισσότερα τρεξίματα και πιο συμπαγείς αμυντικά. Έκαναν εφτά σερί νίκες στα προκριματικά, τερμάτισαν με άνεση πρώτοι στον 9ο όμιλο (με Αλβανία, Δανία, Σερβία και Αρμενία) και κληρώθηκαν σε γκρουπ με Αυστρία, Ουγγαρία και Ισλανδία. Εξυπακούεται ότι είναι το φαβορί για την κορυφή του ομίλου, δε θα είναι έκπληξη αν αυτό συμβεί με 3/3 νίκες. Απ’ το Μάρτιο και έπειτα, η Πορτογαλία έκανε 3/4 νίκες σε φιλικό επίπεδο, όπου σκόραρε συνολικά 12 γκολ και δέχτηκε μόλις 2.

Απ’ την άλλη, πρόκειται για μια σπουδαία ημέρα για την Ισλανδία, που δίνει το «παρών» στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της ιστορίας της. Με τη σέντρα του αποψινού αγώνα κόντρα στην Πορτογαλία, οι Ισλανδοί θα είναι το πιο μικρό έθνος της ιστορίας που συμμετέχει σε τελική φάση Euro, καθώς μιλάμε για χώρα με έκταση περίπου 100.000 τ. χλμ. και μόλις 332.529 πληθυσμό. Λέγεται ότι περισσότεροι από 20.000 Ισλανδοί βρίσκονται στη Γαλλία για να στηρίξουν τις προσπάθειες της εθνικής ομάδας τους, αριθμός που καταδεικνύει τον ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή σ’ ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά, αλλά και τη δίψα για διάκριση.

Βασίλης Μελίδης και Θοδωρής Ρίγανης αναλύουν το Πορτογαλία Ισλανδία http://www.betarades.gr/portugal-iceland για το Betarades.gr

Μπορεί να έμεινε χωρίς νίκη στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, ωστόσο η Ισλανδία ολοκλήρωσε την έκπληξη στον πρώτο προκριματικό όμιλο, όπου τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 20 πόντους, μόλις στο -2 απ’ την Τσεχία. Άφησε τρίτη την Τουρκία και εκτός Euro την Ολλανδία, της οποίας μάλιστα επικράτησε δύο φορές χωρίς να δεχτεί γκολ! Μετά το φινάλε των προκριματικών έπαιξε 9 φιλικά, εκ των οποίων κέρδισε μόνο τα τρία (3-0-6, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα), έδειξε να έχει αμυντικά ζητήματα, καθώς δέχτηκε συνολικά 19 γκολ. Χαρακτηριστικό του ρόστερ είναι ότι ουδείς παίκτης αγωνίζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα, το πιο σπουδαίο όνομα είναι ο αρχηγός Σίγκουρντσον (Σουόνσι), ενώ έχει «φτιάξει» καριέρα και ο στράικερ Σίγκθορσον (Ναντ). Στην αποστολή και ο πρώην άσσος του Ολυμπιακού, Φινμπόγκασον. Πολύ μεγάλη η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, περιμένουμε νίκη της Πορτογαλίας με δύο γκολ διαφοράς.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις