Τζήμας: «Άμεσα να αλλάξουμε κατηγορία»

Στην τηλεόραση του ASTRATV και στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» φιλοξενήθηκε ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης, κ. Σάκης Τζήμας, ο οποίος απάντησε σε ερωτήματα των Δημήτρη Μαρέδη και Γιώργου Αποστολακόπουλου.

Ο κ. Τζήμας τόνισε πως αποκλειστικός στόχος είναι η άνοδος, η άμεση βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων ενώ προπονητή θα ανακοινώσει την Τετάρτη (14/06).

Όλα όσα δήλωσε ο νέος διοικητικός ηγέτης της Νίκης στην τηλεόραση του ASTRATV:

728x90 papoulias

Επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

«Ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο γιατί ο γιος μου είναι τερματοφύλακας . Μέσω αυτής της ενασχόλησής μου διέγνωσα, λόγω του επαγγέλματός μου, πως τα προβλήματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο είναι μηδαμινά και ειδικά της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, την οποία έχω υπηρετήσει ως παράγοντας για τέσσερα χρόνια. Έχω διαπιστώσει πως το μέγεθος της Νίκης Βόλου σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυνατότητές μου δημιουργούν τις προϋποθέσεις για κάτι δυνατό».

Για τα προγράμματα ΕΣΠΑ 

«Κατηγορηματικά υπάρχουν προγράμματα ΕΣΠΑ για το ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον για τη Νίκη Βόλου που διαθέτει ιδιόκτητα γήπεδα. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως εμείς είμαστε πολύ πιο μπροστά από άλλους καθώς εμείς δεν εξαρτιόμαστε από κανέναν. Ούτε από Δήμο, ούτε από παραχωρητήρια. Έχουμε μία ακίνητη περιουσία που εφόσον είναι “καθαρή” αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα».

Για τον οικονομικό έλεγχο που πραγματοποίησε στην ομάδα πριν αναλάβει

«Έχω κάνει έναν πρώτο έλεγχο οικονομικό και οφείλω να πω πως δεν με έχει χαροποιήσει. Όμως όλα αυτά είναι αντιμετωπίσιμα. Εμείς έχουμε ήδη κάνει επαφή με τράπεζα ώστε να ανοίξουμε ένα λογαριασμό και όλα τα χρήματα που αφορούν την ομάδα να διακινούνται μέσω αυτού και να είναι όλα διάφανα και ξεκάθαρα»

Για τις πρώτες κινήσεις όσον αφορά το γήπεδο και τα γραφεία

«Τα γραφεία του ποδοσφαιρικού τμήματος θα είναι στον Βόλο και παραλιακά καθώς έτσι αρμόζει στο πλάνο που έχουμε κάνει όσον αφορά τις δημόσιες σχέσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως θα εγκαταλείψουμε τα υπάρχοντα γραφεία καθώς εκεί είναι η φυσική μας έδρα. Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στον τομέα των δημόσιων σχέσεων.

Για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στους αγωνιστικούς χώρους του “Π. Μαγουλάς” ήδη καταλήξαμε στο τι ακριβώς θα γίνει. Ειδικό συνεργείο με εταιρία που έχω συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν θα αναλάβει να αναμορφώσει τόσο το κεντρικό γήπεδο όσο και τα βοηθητικά. Το μόνο που άλλαξε σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό είναι το βοηθητικό που θα στεγάσει τις ακαδημίες θα γίνει με πλαστικό χλοοτάπητα καθώς δεν έβγαιναν οι ημερομηνίες. Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα μας παραδοθεί και ο χώρος που έχει ενοικιαστεί από τον ΟΣΕ, ο οποίος θα στρωθεί με χόρτο και θα χρησιμοποιείται από την ομάδα για τις προπονήσεις της. Το ευχάριστο είναι ότι το κεντρικό γήπεδο είναι σε καλή κατάσταση και το χρονοδιάγραμμα θα έχει ως εξής: Με κάποιες βελτιώσεις θα μπορέσουμε να κάνουμε την προετοιμασία σ’ αυτό και μετά θα το αναλάβει η εταιρία να το κάνει όπως πρέπει για να δώσουμε τους αγώνες εκεί μετά τον Οκτώβριο. Οπότε θα χρειαστούμε ένα γήπεδο για τους αγώνες και τις προπονήσεις μας για περίπου ενάμιση μήνα. Μετά θα είμαστε έτοιμοι και για τους αγώνες και για τις προπονήσεις»

Για το μπάτζετ

«Επειδή υπάρχει μία μόνιμη αμφισβήτηση για το αν υπάρχουν χρήματα θα πρέπει να σας πω πως τα χρήματα υπάρχουν. Όπως επίσης υπάρχουν και οι μεγάλες επιχειρήσεις που θα βάλουν τις διαφημίσεις και ήδη έχουν κλείσει. Θα βοηθήσουν και οι τοπικοί επιχειρηματίες, όλα θα γίνουν με διαφάνεια. Η οικονομική δυναμική υπάρχει. Απλά δεν αποφάσισα να κάνω το βήμα στην περιοχή μου για άλλους λόγους»

Για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας

«Η ομάδα θα κάνει προετοιμασία στο γήπεδό της. Προτιμώ αυτά τα χρήματα να τα διαθέσω για άλλους σκοπούς της ομάδας και όπως θα γνωρίζετε έχω μεγάλη αδυναμία στις ακαδημίες και γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε να άμεσα να φτιάξουμε το γήπεδο των ακαδημιών καθώς και τα αποδυτήριά τους»

«Π. Μαγουλάς» ή Πανθεσσαλικό

«Θα χρησιμοποιήσουμε και τα δύο γήπεδα. Αν όμως ο προπονητής με το συμβούλιο αποφασίσουν ότι κάποια παιχνίδια πρέπει να γίνουν στο Πανθεσσαλικό θα πρέπει να γίνουν εκεί. Εμείς θα δηλώσουμε και τις δύο έδρες και αναλόγως θα πράξουμε»

Για το θέμα του προπονητή και τη συνάντηση με τον Στέφανο Ξηροφώτο

«Εξαιρετικός ο κ. Ξηροφώτος. Είναι κι αυτός τεχνοκράτης, πετυχημένος λογιστής, δικηγόρος, σκληρός προπονητής που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική λειτουργία, ένας αξιόλογος άνθρωπος και έχω την καλύτερη άποψη γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Όμως επειδή δεν θέλω να ειπωθεί το παραμικρό, οφείλω να σας πω πως είμαι 50-50% στην επιλογή του προπονητή. Θα αποφασίσω μετά από πολύ σκέψη και σ’ αυτή την απόφαση θα έχει συμμετοχή το συμβούλιο των ανθρώπων που θα αποτελέσουν τη διοίκηση της ομάδας. Πιστεύω πως μέχρι αύριο θα έχουμε την ανακοίνωση του ονόματος του προπονητή. Είμαι στο 50-50% γιατί άλλα μπορεί να προσφέρει ο κ. Ξηροφώτος και άλλα ένας άλλος προπονητής».

Για τον στόχο της ομάδας

«Είμαι της άποψης πως δεν πρέπει να χάσουμε καμία χρονιά και πρέπει άμεσα να ανέβουμε κατηγορία. Δεν συμφωνώ με όσους λένε να φτιάξουμε μία ομάδα αποκλειστικά με παιδιά της περιοχής και να μην βιαστούμε να αλλάξουμε κατηγορία».

Για την εκκαθάριση

«Από εκεί ξεκινάμε. Η τεχνογνωσία υπάρχει. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί σ’ αυτό το κράτος άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε στο τέλος. Εγώ βαδίζω με το σκεπτικό πως αν δώσεις κάτι ποτέ δεν θα έχεις πρόβλημα με το κράτος, πόσο μάλιστα σ’ αυτές τις συγκυρίες που ζούμε. Υπάρχει η υποδομή, υπάρχει η τεχνογνωσία. Θα προχωρήσω με την υπάρχουσα αίτηση που έχει κατατεθεί. Θα προχωρήσω με έναν άνθρωπο αξιόλογο από την Κατερίνη τον οποίο θα τον ανακοινώσω. Είναι ο καινούριος εκκαθαριστής, ο οποίος έχει την τεχνογνωσία, έχει ξανακάνει εκκαθάριση σε ΠΑΕ. Η εκκαθάριση δεν είναι πρόβλημα».

Για το ρόστερ της ομάδας

«Θα δημιουργήσουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, όπως καλή ήταν και η περσινή. Για μένα η περσινή ομάδα της Νίκης ήταν η πρωταθλήτρια. Αγωνιστικά η ομάδα δεν είχε πρόβλημα, διοικητικά ήταν κυρίως τα προβλήματά της. Αν και οι άνθρωποι έκαναν πάρα πολλά πράγματα».

Για το γεγονός πως και οι δύο ομάδες της πόλης θα είναι στην ίδια κατηγορία

«Για μένα αυτό είναι ότι το καλύτερο. Μακάρι κάποια στιγμή και οι δύο ομάδες να αγωνίζονται στην Σούπερ Λιγκ. Γνώμη μου είναι πως αυτή η πόλη μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Αντίπαλοι θα είμαστε μόνο στο γήπεδο. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να έρθω συναντηθώ με τον κ. Μποτσιβάλη. Δεν μας χωρίζει κάτι πέραν των δύο αγώνων που θα είμαστε αντίπαλοι»

Για τους Νέους Αθλητές

«Ήδη σήμερα ενσωματώθηκε η ομάδα ώστε να αποτελέσει την Κ20 της Β’ Εθνικής. Θα προπονούνται στο πλαστικό που θα γίνει άμεσα και κάποιους αγώνες εφόσον το επιτρέπει και ο καιρός θα τους δίνουν στο κεντρικό γήπεδο του “Π. Μαγουλάς”. Εγώ θα είμαι ο χρηματοδότης και αυτής της ομάδας καθώς δεν μιλάμε για ένα μεγάλο μπάτζετ. Δεν θα τους εγκαταλείψω με τίποτα».

728-90-karamanlakis-2