Φαβορί ο Μπίλης για τον πάγκο της Νίκης

Μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Νίκης θα πρέπει πλέον να θεωρείται ο Λεωνίδας Μπίλης. Ο νέος ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος του βολιώτικου Συλλόγου, μπορεί σε πρόσφατη συνέντευξη του στην τηλεόραση του ASTRATV να ανέφερε πως οι πιθανότητες για τον κ. Ξηροφώτο να είναι 50-50%, όμως αυτό το ποσοστό τις τελευταίες ώρες φαίνεται να αλλάζει και να μεγαλώνει προς την πλευρά του Λεωνίδα Μπίλη, τον οποίο ο κ. Τζήμας εμπιστεύεται απόλυτα και διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Την οριστική απόφαση ο κ. Τζήμας και οι συνεργάτες θα την πάρουν σήμερα με την ανακοίνωση να αναμένεται από ώρα σε ώρα.

Ο Λεωνίδας Μπίλης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς με τον Στέλιο Μανωλά είχαν στήσει μία πραγματική μηχανή παραγωγής θεάματος με σύγχρονο και ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Μετά την παραίτηση του Στέλιου Μανωλά, ο 47χρονος τεχνικός παρέμεινε στον πάγκο για ένα παιχνίδι, αποσπώντας ισοπαλία εκτός έδρας με τον Απόλλωνα, με το τελικό 1-1 να αδικεί την βολιώτικη ομάδα. Πέρυσι τέτοιο καιρό στον Λεωνίδα Μπίλη ανατέθηκε το έργο χτισίματος της νέας Νίκης Βόλου. Η διοικητικές αλλαγές στην επιτροπή ποδοσφαίρου έφεραν ανατροπές στον σχεδιασμό την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα, άλλη ομάδα να κάνει προετοιμασία και άλλη να ριχτεί στη μάχη του πρωταθλήματος. Παρά τις προσθήκες της τελευταίας στιγμής και την απομάκρυνση αρκετών ποδοσφαιριστών που είχαν λάβει μέρος στην προετοιμασία και στα φιλικά, παρουσιάζεται μία ομάδα μαχητική, πειθαρχημένη και νικήτρια. Αν και αγωνίστηκε στο «Π. Μαγουλάς» την 5η αγωνιστική και είχε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην έναρξη του πρωταθλήματος, η Νίκη μετρά τρεις νίκες με Πύρασο, Αιγινιακό και Πιερικό και δύο ισοπαλίες με Δωτιέα και Ρήγα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των παιχνιδιών που κοουτσάρισε ο Λεωνίδας Μπίλης:

Πύρασος – Νίκη Β. 1-2 (Φάρσαλα)

Νίκη Β. – Αιγιανιακός 1-0 (Χάλκη)

Νίκη Β. – Πιερικός 2-1 (Χάλκη)

Δωτιέας Αγιάς – Νίκη Β. 0-0 (Αγιά)

Νίκη Β. – Ρήγας Φεραίος 0-0 (Π. Μαγουλάς)

Μετά το παιχνίδι με τον Ρήγα ο τεχνικός των κυανολεύκων υποβάλλει την παραίτησή του. Η παραίτηση γίνεται δεκτή από τη διοίκηση. Τους λόγους παραίτησης ο κ. Μπίλης δεν τους έκανε γνωστούς άμεσα, καθώς δεν ήθελε να διαταράξει το κλίμα της ομάδας, όμως μετά από κριτική που δέχθηκε από τον τότε τεχνικό διευθυντή της Νίκης τους περιέγραψε σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο οπαδικό ραδιόφωνο της Νίκης:

«Με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, κ. Θεοδώρου, υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας. Κατά τη διάρκεια των φιλικών παιχνιδιών επιθυμούσε να κάθεται στον πάγκο και να δίνει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, σε ένα φιλικό με τον Οικονόμο, του είχα μιλήσει πολύ απότομα, μπροστά σε όλα τα μέλη της ομάδας και αμέσως μετά του ζήτησα συγνώμη. Το κοουτσάρισμα είναι θέμα του προπονητή και των συνεργατών του, κανενός άλλου, αυτό είναι το πλάνο μου. Μετά από εκείνο το φιλικό, είχε πραγματοποιηθεί συμβούλιο κι είχε συζητηθεί το θέμα, με τον Θάνο να με χαρακτηρίζει αχάριστο. Εγώ τον σεβάστηκα και δε μίλησα.

Μετά το παιχνίδι με τον Πύρασο, την πρώτη αγωνιστική, είχα ενημερωθεί πως ο Θεοδώρου είχε μιλήσει με κάποιους προπονητές για την αντικατάστασή μου, δίχως να είχε τεθεί θέμα αποχώρησης! Για αυτές τις συζητήσεις, είχα ενημερωθεί από τους ίδιους τους προπονητές, που μάλιστα χλεύαζαν την συγκεκριμένη κατάσταση και απορούσαν πώς είναι δυνατόν να αναζητείται προπονητής για μία ομάδα που κερδίζει. Είχα ενημερώσει τη διοίκηση για το συγκεκριμένο περιστατικό και ζήτησα να μάθω αν αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με εντολή δικιά τους ή ο Θεοδώρου πήρε την πρωτοβουλία. Τα μέλη της μου απάντησαν πως δεν τίθεται θέμα προπονητή. Παράλληλα, μετά τον Πύρασο, ο κ. Θεοδώρου πραγματοποίησε τραπέζι για τους ποδοσφαιριστές, στο οποίο εγώ δεν ήμουν καλεσμένος, προκειμένου να τους ρωτήσει αν έχουν κάποιο πρόβλημα μαζί μου! Τελικά, ενημερώθηκα τυχαία και πήγα. Όταν μίλησα και πάλι με τους διοικούντες, μου είπαν ότι απλά έγινε λάθος. Έμπαινε στα αποδυτήρια και αποθάρρυνε τους ποδοσφαιριστές, μιλούσε επικριτικά απέναντί τους για τα πιο ασήμαντα θέματα. Μετά το τελευταίο μου παιχνίδι με το Ρήγα, μπήκε στα αποδυτήρια κι έβρισε τους ποδοσφαιριστές. Τότε, υπέβαλα την παραίτησή μου και ζήτησα να μιλήσω με τη διοίκηση για το πλάνο που πρέπει να ακολουθηθεί, όπως είχα πει και στην συνέντευξη Τύπου. Παρ’ όλα αυτά, δε μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με κανέναν, με τον κ. Γκόλια να με παίρνει τηλέφωνο μετά από μισή ώρα και να με ενημερώνει πως η παραίτηση γίνεται δεκτή!»

Ο Λεωνίδας Μπίλης, εφόσον αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, θα πάρει και τα «κλειδιά» του ποδοσφαιρικού τμήματος και θα επιβλέπει τους πάντες και τα πάντα από τις ακαδημίες και τους Νέους Αθλητές μέχρι, φυσικά, και την πρώτη ομάδα.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις