Ποινές στις ομάδες που αναφέρονται από την UEFA για ύποπτα ματς!

Ενώ στην Ελλάδα οι φάκελοι με ύποπτους αγώνες με διάφορα τεχνάσματα της ΕΠΟ δεν πηγαίνουν στα αρμόδια όργανα για διερεύνηση, η ΚΟΠ, πρόεδρος της οποίας είναι ο απεσταλμένος της FIFA στην Ελλάδα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, σε συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας, Ιωνά Νικολάου, επιβάλει πρόστιμο σε ομάδες που αναφέρονται στις εκθέσεις της UEFA.

Η ενέργεια αυτή δείχνει την επιθυμία για καταπολέμηση του φαινομένου, με πρωτοβουλίες που ξεπερνούν τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Αναλυτικά το θέμα της ιστοσελίδα cyprus-mail.com:

Σε μία προσπάθεια για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων, η ΚΟΠ αποφάσισε την Τρίτη (14/06) την σταδιακή αυστηροποίηση των ποινών από τη νέα σεζόν, συμπεριλαμβανομένου και τον υποβιβασμό των υπότροπων.

Μάλιστα, στις αρχές του μήνα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου κάλεσε την Κυπριακή Ομοσπονδία να πάρει σκληρά μέτρα, καθώς υπήρξαν φάκελοι από την UEFA για 21 ύποπτους αγώνες, οι οποίοι αφορούν μόνο την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ανεβάζοντας το νούμερο των ύποπτων αναμετρήσεων τα τελευταία χρόνια στις 59.

Στην προσπάθειά της να εξαλείψει το εν λόγω φαινόμενο, η ΚΟΠ αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 5.000 ευρώ σε όποια ομάδα συμμετέχει σε αγώνα που έχει χαρακτηριστεί ύποπτος χειραγώγησης, το πρόστιμο διπλασιάζεται σε περίπτωση που το όνομα μίας ομάδας εμφανιστεί και σε δεύτερο αγώνα, ενώ την τρίτη φορά θα υπάρξει παρακράτηση της χρηματοδότησης από την Ομοσπονδία.

Οι τιμωρίες δεν τελειώνουν εδώ, καθώς όποια ομάδα εμφανίζεται σε τέσσερις αγώνες θα τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών, με την ποινή να διπλασιάζεται σε περίπτωση επανάληψης (-6 στην πέμπτη εμφάνιση και -9 στην έκτη), ενώ η έβδομη θα οδηγεί στον υποβιβασμό της.

Η αυστηροποίηση των ποινών δεν αφορά μόνο τις ομάδες, αλλά και προπονητές και αξιωματούχους, οι οποίοι σε περίπτωση που εμφανιστούν σε αγώνες ύποπτους χειραγώγησης τέσσερις φορές, θα τιμωρούνται με διετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις