Στον έβδομο τελικό θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής στο ΝΒΑ

Μια από τις πιο επικές εμφανίσεις στην καριέρα του, για να μην πούμε όλων των εποχών σε τελικούς, έκανε ο Λεμπρόν Τζέιμς. Ο «βασιλιάς» πήρε από το χέρι τους Καβαλίερς και τους οδήγησε σε θρίαμβο 115-101 επί των Γουόριορς στο Κλίβελαντ και ισοφάριση σε 3-3 στους τελικούς του ΝΒΑ. Πλέον το πρωτάθλημα θα κριθεί…

…σε ένα ματς, τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Oracle Arena του Όκλαντ.
Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε για δεύτερο σερί ματς 41 πόντους (6/8 βολές, 13/21 δίποντα, 3/6 τρίποντα), 11 ασίστ, 8 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 3 τάπες και 1 λάθος σε 42:35. Δεν ήταν, ασφαλώς, μόνος του, καθώς ο Κάιρι Ίρβινγκ είχε 23 πόντους, ο Τρίσταν Τόμπσον 15 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν πρόσφεραν.
Στον αντίποδα, ο Στεφ Κάρι είχε 30 πόντους (6/13 τρίποντα), ωστόσο αποβλήθηκε με έξι φάουλ δεχόμενος μάλιστα και τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Ο Κλέι Τόμπσον είχε μεν 25 πόντους, αλλά δίχως να είναι σε καλή μέρα, όπως και ο Ντρέιμοντ Γκριν. Η απουσία του Άντριου Μπόγκουτ ήταν αισθητή, ενώ ο Αντρέ Ιγκουοντάλα αποχώρησε τραυματίας στο τρίτο δωδεκάλεπτο.
Οι «Καβς» έδωσαν τον τόνο από νωρίς, προηγήθηκαν με 8-0, ενώ οι Γουόριορς χρειάστηκαν πέντε λεπτά για να σκοράρουν ξεκινώντας με 0/11. Η διαφορά έφτασε νωρίς στο 31-9 και παρότι οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους οκτώ (38-46), οι παίκτες του Τάιρον Λου είχαν τον τρόπο (εκμεταλλευόμενοι και τα τρία φάουλ του Κάρι) να ξεφύγουν ξανά. Ένα ξέσπασμα του Λοβ εκτόξευσε τη διαφορά στο 70-46 μετά από ένα τετράλεπτο στην τρίτη περίοδο, αλλά αφύπνιση του κακού μέχρι τότε Τόμπσον βοήθησε τους πρωταθλητές να κλείσουν την ψαλίδα στους εννιά (80-71) στο φινάλε του δωδεκάλεπτου.
Οι Γουόριορς παρά την απώλεια του Ιγκουοντάλα με τραυματισμό πλησίασαν και στους επτά στην τέταρτη περίοδο, αλλά ο Λεμπρόν με 18 σερί πόντους κρατούσε σε καλή απόσταση την ομάδα του. Η αποβολή του Κάρι με έξι φάουλ (και το ξέσπασμά του πετώντας τη μασέλα του και λέγοντας στο διαιτητή «αυτά είναι μ@@@ες) αποτέλεσε ουσιαστικά τον επίλογο του ματς περίπου τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος.
Δωδεκάλεπτα: 31-11, 57-43, 80-71, 115-101.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις